Mausteinen kalaburgeri rapsakalla salaatilla

kokonaisaika 75 min
5 min esivalmistelut
10 min valmistus
60 min marinointi

Kalaburgeri ja kaaliporkkanasalaatti on lyömätön yhdistelmä! Burgerissa maistuu lievä chilin polte, mutta jos haluat siitä vähemmän mausteisen, voit hyvin jättää pois Kikkomanin mausteisen chilikastikkeen Kimchille.

 

Ainekset

2 annosta
200 g
ruodottomia tilapiafileetä tai jotain muuta valkoista kalaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
hyppysellinen valkosipulirouhetta
2 
hampurilaissämpylää
1 tl
voita
muutama salaatin lehti
4 
tomaattiviipaletta
50 g
punakaalia
50 g
porkkanaa
3 tl
sitruunamehua
1 hyppysellinen
suolaa

Kastike:

40 g
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1 tl
tavallista sinappia
1 tl
Dijon-sinappia
Ravintosisältö (per annos): 1570 kJ  /  375 kcal
13,7 g Rasva
24,2 g Proteiini
38,1 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kulhossa 2 tl Kikkomanin soijakastike , ½ tl oliiviöljyä ja ½ tl Kikkoman Chilikastike Kimchille. Lisää paloiteltu kala ja valkosipulirouhe. Sekoita. Jätä jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.

Vaihe 2

Pilko sillä välin punakaali. Laita kaali kulhoon, lisää 2 tl sitruunamehua ja mausta suolalla. Jätä tekeytymään 30-40 minuutiksi.

Vaihe 3

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi (esim. julienne-kuorijalla). Laita suikaleet kulhoon ja lisää 1 tl sitruunamehua ja 1 tl Kikkomanin soijakastike.

Vaihe 4

Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla ja ruskista marinoidut kalapalat kummaltakin puolelta.

Vaihe 5

Halkaise hampurilaissämpylät. Kuumenna voi paistinpannulla ja paahda sämpylöitä leikkuupinta alaspäin.

Vaihe 6

Valmista kastike kulhossa: sekoita keskenään kreikkalainen jugurtti, tavallinen sinappi ja Dijon-sinappi.

Vaihe 7

Levitä kastike sämpylöiden alimmille puoliskoille ja kasaa niille salaatti, kalanpalat, tomaatti, punakaali, porkkana ja sämpylän kansi.

Resepti-ID: 1145

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita kulhossa 2 tl Kikkomanin soijakastike , ½ tl oliiviöljyä ja ½ tl Kikkoman Chilikastike Kimchille. Lisää paloiteltu kala ja valkosipulirouhe. Sekoita. Jätä jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.

Pilko sillä välin punakaali. Laita kaali kulhoon, lisää 2 tl sitruunamehua ja mausta suolalla. Jätä tekeytymään 30-40 minuutiksi.

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi (esim. julienne-kuorijalla). Laita suikaleet kulhoon ja lisää 1 tl sitruunamehua ja 1 tl Kikkomanin soijakastike.

Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla ja ruskista marinoidut kalapalat kummaltakin puolelta.

Halkaise hampurilaissämpylät. Kuumenna voi paistinpannulla ja paahda sämpylöitä leikkuupinta alaspäin.

Valmista kastike kulhossa: sekoita keskenään kreikkalainen jugurtti, tavallinen sinappi ja Dijon-sinappi.

Levitä kastike sämpylöiden alimmille puoliskoille ja kasaa niille salaatti, kalanpalat, tomaatti, punakaali, porkkana ja sämpylän kansi.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.