Marinoitu grillilohi

kokonaisaika 60 min
60 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
800 g
nahallista lohifileetä
1 
appelsiini
4 rkl
oliiviöljyä
erilaisia yrttejä, esim. korianteria, persiljaa, minttua

Grillatut kasvikset:

200 g
kirsikkatomaatteja
200 g
kesäkurpitsaa
100 g
punasipulia
7 
metsäsientä tai herkkusientä
mustapippuria
3 rkl
oliiviöljyä
4 tl
kuivattua oreganoa

Grillatut vesimelonit:

4 viipale
vesimelonia
Ponzu-kastiketta

Valmistus

Vaihe 1

Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja nosta sivuun odottamaan. Halkaise appelsiini ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon Kikkoman-soijakastike ja Ponzu-kastike ja sekoita ne hyvin keskenään. Huuhdo lohi ja leikkaa 200 g:n paloiksi. Nosta lohipalat kulhoon marinadin joukkoon (nahkapuoli ylöspäin) ja anna marinoitua 30 minuuttia.

Vaihe 2

Valmista kastike kasviksille sekoittamalla Ponzu-kastike, oliiviöljy, oregano ja pippuri keskenään. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli siivuiksi. Nosta tomaatit, kesäkurpitsa, sipuli ja kokonaiset herkkusienet grillivuokaan. Pirskottele kastiketta kasvisten päälle ja grillaa kasviksia molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Nosta vesimelonisiivut suoraan grilliritilälle ja pirskottele päälle Ponzu-kastiketta.

Vaihe 3

Nosta lohipalat pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Grillaa lohipaloja (nahkapuoli alaspäin), kunnes pinta on rapeaa. Käännä lohipalat ja grillaa toiselta puolelta 2–3 minuuttia. Tarjoa lohta grillattujen kasvisten ja vesimelonin kanssa.

Resepti-ID: 217

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja nosta sivuun odottamaan. Halkaise appelsiini ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon Kikkoman-soijakastike ja Ponzu-kastike ja sekoita ne hyvin keskenään. Huuhdo lohi ja leikkaa 200 g:n paloiksi. Nosta lohipalat kulhoon marinadin joukkoon (nahkapuoli ylöspäin) ja anna marinoitua 30 minuuttia.

Valmista kastike kasviksille sekoittamalla Ponzu-kastike, oliiviöljy, oregano ja pippuri keskenään. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli siivuiksi. Nosta tomaatit, kesäkurpitsa, sipuli ja kokonaiset herkkusienet grillivuokaan. Pirskottele kastiketta kasvisten päälle ja grillaa kasviksia molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Nosta vesimelonisiivut suoraan grilliritilälle ja pirskottele päälle Ponzu-kastiketta.

Nosta lohipalat pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Grillaa lohipaloja (nahkapuoli alaspäin), kunnes pinta on rapeaa. Käännä lohipalat ja grillaa toiselta puolelta 2–3 minuuttia. Tarjoa lohta grillattujen kasvisten ja vesimelonin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.