Lime-pippurimarinoidut grillisiivet

kokonaisaika 215 min
10 min esivalmistelut
180 min marinointi
25 min valmistus

Ainekset

4 annosta
2 kg
kanansiipiä
suolaa

Marinadi:

1 
luomulime
1 
valkosipulinkynsi
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
oliiviöljyä
vastajauhettua pippuria
paprika (mieto)
chilijauhetta

Vihannescouscous ja chilijogurtti:

200 g
couscousia
2 
pientä rosmariinin oksaa
1 
munakoiso
1 
kesäkurpitsa
300 g
cherry tomatoes
1 
sipuli
3 rkl
uokalusikallista oliiviöljyä
vastajauhettua pippuria
250 g
maustamatonta jogurttia
3 rkl
ruokalusikallista tomaattiketsuppia
chilijauhetta
Ravintosisältö (per annos): 3612 kJ  /  864 kcal
49,3 g Rasva
49,5 g Proteiini
49,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä kanansiipiä suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Aloita marinadin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita limen kuoriraaste, limen mehu, soijakastike, seesamiöljy, oliiviöljy, valkosipuli, pippuri, paprika ja chilijauhe keskenään kulhossa. Sivele kanansiivet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.

Vaihe 2

Valmista couscous pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Pese rosmariini. Pese munakoiso, kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit. Poista munakoison ja kesäkurpitsan kanta ja kuutioi molemmat vihannekset. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita keskenään teriyakikastike, öljy ja pippuri, munakoiso, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit, sipuli ja rosmariini.

Vaihe 3

Valmista dippi sekoittamalla jogurtti ja ketsuppi keskenään ja maustamalla seos chilijauheella ja soijakastikkeella.

Vaihe 4

Laita kanansiivet grilliin ja kypsennä siipiä noin10-20 minuuttia. Kasvisten kypsennys aika noin 10-15 minuuttia (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Asettele couscous ja vihannekset lautaselle kutsuvasti ja koristele chilijogurtilla. Tarjoa kanansiipien kanssa.

Vaihe 5

Vinkki:

Kanansiipien esikeittäminen suolavedessä lyhentää grillausaikaa selvästi ja säilyttää siipien mehevyyden ja maukkauden.

Marinadi sopii mainiosti myös kanankoiville ja reisipaloille.

Resepti-ID: 865

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä kanansiipiä suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Aloita marinadin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita limen kuoriraaste, limen mehu, soijakastike, seesamiöljy, oliiviöljy, valkosipuli, pippuri, paprika ja chilijauhe keskenään kulhossa. Sivele kanansiivet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.

Valmista couscous pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Pese rosmariini. Pese munakoiso, kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit. Poista munakoison ja kesäkurpitsan kanta ja kuutioi molemmat vihannekset. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita keskenään teriyakikastike, öljy ja pippuri, munakoiso, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit, sipuli ja rosmariini.

Valmista dippi sekoittamalla jogurtti ja ketsuppi keskenään ja maustamalla seos chilijauheella ja soijakastikkeella.

Laita kanansiivet grilliin ja kypsennä siipiä noin10-20 minuuttia. Kasvisten kypsennys aika noin 10-15 minuuttia (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Asettele couscous ja vihannekset lautaselle kutsuvasti ja koristele chilijogurtilla. Tarjoa kanansiipien kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.