Kylmä kurkku-avokadokeitto gremolatalla
kokonaisaika
12 min
12 min
esivalmistelut
Virkistävän vihreä kasvis-kefiirikeitto tarjoillaan kylmänä ja koristellaan gremolatalla. Se on hellepäivän pelastus ja sopii myös kasvissyöjille.
Ainekset
2 annosta
500 g
kefiiriä
1
avokado
1
kurkku
1
kevätsipuli
1 nippu
ruohosipulia
1 nippu
persiljaa
1 nippu
basilikaa
2 rkl
limettimehua
4 rkl
oliiviöljyä
Gremolata:
1 nippu
persiljaa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
pippuria
Lisäksi:
Muutama suikale punasipulia koristeluun.
Ravintosisältö (per annos):
2143 kJ
/
512 kcal
40 g
Rasva
13 g
Proteiini
23 g
Hiilihydraatit
Valmistus
Vaihe 1
Hienonna valkosipuli ja persilja gremolataa varten.
Vaihe 2
Sekoita ne oliiviöljyn, sitruunankuoren ja pippurin kanssa. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Vaihe 3
Paloittele pestyt vihannekset ja silppua yrtit.
Vaihe 4
Sekoita yrtit, vihannekset ja oliiviöljy kefiiriin.
Vaihe 5
Mausta Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella ja limettimehulla.
Vaihe 6
Koristele keitto ohuilla punasipulin suikaleilla ja gremolatalla.
Resepti-ID: 1139
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä