Karjanlanpaisti ja perunamuusi
Karjanlanpaisti ja perunamuusi

Karjanlanpaisti ja perunamuusi

3 2 arviot
kokonaisaika135 min
45 minesivalmistelut
90 minvalmistus

Rakastettuun perinneruokaan tulee tällä kertaa sipulia, purjoa ja sieniä. Tuhti lihapata lämmittää ihanasti kylminä talvi-iltoina!

Ainekset

4 annosta

Karjalanpaisti:

250 g
naudan lapaa
250 g
lampaan lapaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 
sipulia
2 
purjoa
4 
porkkanaa
250 g
herkkusieniä
2 
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
rypsiöljyä
500 ml
kasvislientä
250 ml
ruokakermaa
2 
laakerinlehteä
tuoretta persiljaa koristeluun

Perunamuusi:

1 kg
perunoita (jauhoisia)
150 g
voita
200 ml
maitoa
muskottipähkinää
suolaa
Ravintosisältö (per annos):4291.6 kJ / 1030.3 kcal
64,3 gRasva
40,2 gProteiini
66 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2  sipulia – 2  purjoa – 4  porkkanaa – 250 g herkkusieniä – 2  valkosipulinkynttä

Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pese purjot sekä porkkanat ja puhdista sienet. Viipaloi kaikki sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 2

250 g naudan lapaa – 250 g lampaan lapaa – 2 rkl rypsiöljyä

Leikkaa liha sentin levyisiksi kuutioiksi ja ruskista isossa kattilassa öljyssä. Nosta lihat pois kattilasta odottamaan.

Vaihe 3

2 rkl tomaattipyreetä – 2 rkl rypsiöljyä

Käytä samaa, kuumaa kattilaa ja kuullota kasvikset öljyssä ja tomaattipyreessä.

Vaihe 4

500 ml kasvislientä – 250 ml ruokakermaa – 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2  laakerinlehteä – Ruskistetut lihat

Sekoita kasvisten joukkooon kasvisliemi, kerma ja Kikkomanin soijakastike. Lisää vielä laakerinlehdet. Lisää kattilaan ruskistetut lihat ja anna hautua kannen alla 1 – 1,5 tuntia.

Vaihe 5

1 kg perunoita (jauhoisia) – Suolaa – 150 g voita – 200 ml maitoa – muskottipähkinää – Suolaa maun mukaan

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa. Soseuta perunat voin, maidon ja muskottipähkinän kanssa tasaiseksi muussiksi. Mausta suolalla. Koristele valmis annos persiljalla.

Resepti-ID: 1201

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2 sipulia – 2 purjoa – 4 porkkanaa – 250 g herkkusieniä – 2 valkosipulinkynttä

Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pese purjot sekä porkkanat ja puhdista sienet. Viipaloi kaikki sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

250 g naudan lapaa – 250 g lampaan lapaa – 2 rkl rypsiöljyä

Leikkaa liha sentin levyisiksi kuutioiksi ja ruskista isossa kattilassa öljyssä. Nosta lihat pois kattilasta odottamaan.

2 rkl tomaattipyreetä – 2 rkl rypsiöljyä

Käytä samaa, kuumaa kattilaa ja kuullota kasvikset öljyssä ja tomaattipyreessä.

500 ml kasvislientä – 250 ml ruokakermaa – 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 laakerinlehteä – Ruskistetut lihat

Sekoita kasvisten joukkooon kasvisliemi, kerma ja Kikkomanin soijakastike. Lisää vielä laakerinlehdet. Lisää kattilaan ruskistetut lihat ja anna hautua kannen alla 1 – 1,5 tuntia.

1 kg perunoita (jauhoisia) – Suolaa – 150 g voita – 200 ml maitoa – muskottipähkinää – Suolaa maun mukaan

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa. Soseuta perunat voin, maidon ja muskottipähkinän kanssa tasaiseksi muussiksi. Mausta suolalla. Koristele valmis annos persiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.