Karjanlanpaisti ja perunamuusi
Rakastettuun perinneruokaan tulee tällä kertaa sipulia, purjoa ja sieniä. Tuhti lihapata lämmittää ihanasti kylminä talvi-iltoina!
Ainekset
Karjalanpaisti:
Perunamuusi:
Valmistus
Vaihe 1
2 sipulia – 2 purjoa – 4 porkkanaa – 250 g herkkusieniä – 2 valkosipulinkynttä
Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pese purjot sekä porkkanat ja puhdista sienet. Viipaloi kaikki sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Vaihe 2
250 g naudan lapaa – 250 g lampaan lapaa – 2 rkl rypsiöljyä
Leikkaa liha sentin levyisiksi kuutioiksi ja ruskista isossa kattilassa öljyssä. Nosta lihat pois kattilasta odottamaan.
Vaihe 3
2 rkl tomaattipyreetä – 2 rkl rypsiöljyä
Käytä samaa, kuumaa kattilaa ja kuullota kasvikset öljyssä ja tomaattipyreessä.
Vaihe 4
500 ml kasvislientä – 250 ml ruokakermaa – 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 laakerinlehteä – Ruskistetut lihat
Sekoita kasvisten joukkooon kasvisliemi, kerma ja Kikkomanin soijakastike. Lisää vielä laakerinlehdet. Lisää kattilaan ruskistetut lihat ja anna hautua kannen alla 1 – 1,5 tuntia.
Vaihe 5
1 kg perunoita (jauhoisia) – Suolaa – 150 g voita – 200 ml maitoa – muskottipähkinää – Suolaa maun mukaan
Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa. Soseuta perunat voin, maidon ja muskottipähkinän kanssa tasaiseksi muussiksi. Mausta suolalla. Koristele valmis annos persiljalla.
Resepti-ID: 1201
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä