Kanagyros tsatsikilla

kokonaisaika 165 min
15 min esivalmistelut
30 min valmistus
120 min marinointi

Gyros on suosittua pikaruokaa Kreikassa. Tässä kevyemmässä versiossa kanalla täytetty pitaleipä saa seurakseen Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella maustettua tsatsikia. Raikkaassa annoksessa yhdistyvät perinteiset ja modernit maut.

Ainekset

2 annosta

Liha:

2 rkl
maustamatonta jugurttia
3 
valkosipulinkynttä
1 tl
oreganoa
1 tl
paprikajauhetta
 ½ tl
kuivattua rosmariinia
 ½ tl
kuminaa
1 tl
mustakuminaa
400 g
kanan reisipaloja (nahattomia ja luuttomia)

Tsatsiki-kastike:

1 
iso kurkku
3 rkl
majoneesia
3 rkl
kreikkalaista jugurttia
1 hyppysellinen
pippuria
1 
valkosipulinkynsi

Tarjoiluun:

 ½ nippu
minttua
2 
kreikkalaista pitaleipää
1 rkl
granaattiomenan siemeniä
Ravintosisältö (per annos): 3072 kJ  /  735 kcal
26 g Rasva
47 g Proteiini
62 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2 rkl maustamatonta jugurttia – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa3  valkosipulinkynttä – 1 tl oreganoa – 1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuivattua rosmariinia –  ½ tl kuminaa – 1 tl mustakuminaa – 400 g kanan reisipaloja (nahattomia ja luuttomia)

Sekoita marinadia varten jugurtti ja Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike kulhossa. Lisää murskattu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita hyvin. Laita kananpalat marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Vaihe 2

1  iso kurkku – 3 rkl majoneesia – 3 rkl kreikkalaista jugurttia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 hyppysellinen pippuria – 1  valkosipulinkynsi

Valmista tsatsiki raastamalla ensin kurkku kulhoon. Lisää majoneesi, jugurtti, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja pippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin.

Vaihe 3

 ½ nippu minttua – 2  kreikkalaista pitaleipää – 1 rkl granaattiomenan siemeniä

Grillaa kanaa esilämmitetyssä grillissä n. 15 minuuttia. Täytä pitaleivät viipaloidulla kanalla, tsatsikilla, silputulla mintulla ja granaattiomenan siemenillä.

Vinkki:

Ranskanperunat sopivat hyvin annoksen lisukkeeksi.

Resepti-ID: 1228

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2 rkl maustamatonta jugurttia – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa3  valkosipulinkynttä – 1 tl oreganoa – 1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuivattua rosmariinia –  ½ tl kuminaa – 1 tl mustakuminaa – 400 g kanan reisipaloja (nahattomia ja luuttomia)

Sekoita marinadia varten jugurtti ja Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike kulhossa. Lisää murskattu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita hyvin. Laita kananpalat marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

1  iso kurkku – 3 rkl majoneesia – 3 rkl kreikkalaista jugurttia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 hyppysellinen pippuria – 1  valkosipulinkynsi

Valmista tsatsiki raastamalla ensin kurkku kulhoon. Lisää majoneesi, jugurtti, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja pippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin.

 ½ nippu minttua – 2  kreikkalaista pitaleipää – 1 rkl granaattiomenan siemeniä

Grillaa kanaa esilämmitetyssä grillissä n. 15 minuuttia. Täytä pitaleivät viipaloidulla kanalla, tsatsikilla, silputulla mintulla ja granaattiomenan siemenillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.