Kanagyros tsatsikilla
Gyros on suosittua pikaruokaa Kreikassa. Tässä kevyemmässä versiossa kanalla täytetty pitaleipä saa seurakseen Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella maustettua tsatsikia. Raikkaassa annoksessa yhdistyvät perinteiset ja modernit maut.
Ainekset
Liha:
Tsatsiki-kastike:
Tarjoiluun:
Valmistus
Vaihe 1
2 rkl maustamatonta jugurttia – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 3 valkosipulinkynttä – 1 tl oreganoa – 1 tl paprikajauhetta – ½ tl kuivattua rosmariinia – ½ tl kuminaa – 1 tl mustakuminaa – 400 g kanan reisipaloja (nahattomia ja luuttomia)
Sekoita marinadia varten jugurtti ja Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike kulhossa. Lisää murskattu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita hyvin. Laita kananpalat marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Vaihe 2
1 iso kurkku – 3 rkl majoneesia – 3 rkl kreikkalaista jugurttia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 hyppysellinen pippuria – 1 valkosipulinkynsi
Valmista tsatsiki raastamalla ensin kurkku kulhoon. Lisää majoneesi, jugurtti, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja pippuri. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin.
Vaihe 3
½ nippu minttua – 2 kreikkalaista pitaleipää – 1 rkl granaattiomenan siemeniä
Grillaa kanaa esilämmitetyssä grillissä n. 15 minuuttia. Täytä pitaleivät viipaloidulla kanalla, tsatsikilla, silputulla mintulla ja granaattiomenan siemenillä.
Vinkki:
Ranskanperunat sopivat hyvin annoksen lisukkeeksi.
Resepti-ID: 1228
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä