Kampasimpukka-kukkakaaliwokki
Kampasimpukka-kukkakaaliwokki

Kampasimpukka-kukkakaaliwokki

kokonaisaika25 min
10 minesivalmistelut
15 minvalmistus

Klassiset kampasimpukan lisukkeet sekä aasialaiset maut yhdistyvät tässä fuusioannoksessa. Vivahteikkaaseen wokkiin voit käyttää myös muita mereneläviä.

Ainekset

2 annosta
200 g
kampasimpukan lihaa
 ¼ tl
keltaista curryjauhetta
250 g
kukkakaalia
 ½ nippu
kevätsipulia
1 
sellerin varsi
Ruokaöljyä paistamiseen (esim. rypsiöljyä)
150 g
pakasteherneitä
50 g
sokeriherneitä
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
 ½ nippu
ruukku minttua silputtuna
1 rkl
sitruunamehua
 ½ 
chili silputtuna (valinnainen)

Koristeluun:

1 kourallinen
herneenversoja (valinnainen)
1 
sitruuna halkaistuna (valinnainen)
Ravintosisältö (per annos):1500 kJ / 360 kcal
17 gRasva
28 gProteiini
20 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa kampasimpukat neljään osaan. Mausta hyppysellisellä currya ja valuta päälle n. 30 ml Kikkomanin soijakastiketta.

Vaihe 2

Paloittele kukkakaali nupuiksi. Silppua kevätsipulin valkoinen osa ja leikkaa vihreä osa 2 sentin paloiksi. Leikkaa selleri ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 3

Kuumenna hieman öljyä wokkipannulla ja lisää sitten Kikkomanin seesamiöljy sekä kukkakaali. Paista n. 2 minuuttia. Lisää pakasteherneet, selleri sekä kevätsipulin valkoinen osa ja jatka paistamista n. 2 minuuttia. Lisää kampasimpukat ja paista n. 1½ minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää sitten sokeriherneet, kevätsipulin vihreä osa ja sitruunan kuori. Mausta n. 50–70 ml:lla Kikkomanin soijakastiketta ja paista, kunnes neste on hiukan haihtunut. Lisää lopuksi silputtu minttu, sitruunamehu sekä chili.

Vaihe 4

Tarjoile halutessasi herneenversojen ja/tai halkaistun sitruunan kera.

Resepti-ID: 1396

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa kampasimpukat neljään osaan. Mausta hyppysellisellä currya ja valuta päälle n. 30 ml Kikkomanin soijakastiketta.

Paloittele kukkakaali nupuiksi. Silppua kevätsipulin valkoinen osa ja leikkaa vihreä osa 2 sentin paloiksi. Leikkaa selleri ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna hieman öljyä wokkipannulla ja lisää sitten Kikkomanin seesamiöljy sekä kukkakaali. Paista n. 2 minuuttia. Lisää pakasteherneet, selleri sekä kevätsipulin valkoinen osa ja jatka paistamista n. 2 minuuttia. Lisää kampasimpukat ja paista n. 1½ minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää sitten sokeriherneet, kevätsipulin vihreä osa ja sitruunan kuori. Mausta n. 50–70 ml:lla Kikkomanin soijakastiketta ja paista, kunnes neste on hiukan haihtunut. Lisää lopuksi silputtu minttu, sitruunamehu sekä chili.

Tarjoile halutessasi herneenversojen ja/tai halkaistun sitruunan kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.