Kaalikääryleet ilman käärettä
Kaalikääryleet ilman käärettä

Kaalikääryleet ilman käärettä

kokonaisaika65 min
20 minesivalmistelut
45 minvalmistus

Tekeekö mieli kaalikääryleitä, mutta aikaa on vain vähän? Kaalikääryleet ilman käärettä ovat ratkaisu. Nopeatekoinen ateria syntyy kaalista, kanan jauhelihasta, riisistä ja sienistä.

Ainekset

2 annosta

Kaalikääryleet:

1 
pieni sipuli
100 g
herkkusieniä
2 rkl
rypsiöljyä
170 g
valkokaalia
150 g
keitettyä basmatiriisiä
200 g
kanan jauhelihaa
1 
keskikokoinen kananmuna
2 
kuivattua meiramia
2 rkl
kuivattua meiramia
 ⅓ tl
mustapippuria
 ⅓ tl
suolaa

Lisäksi:

3 rkl
rypsiöljyä

Tomaattikastike:

125 ml
paseerattua tomaattia
100 ml
vettä
2 rkl
kuohukermaa
2 tl
sokeria
1 tl
Provencal-yrttiseosta
1 tl
kuivattu basilikaa
2 hyppysellistä
mustapippuria

Koristeluun:

1 kourallinen
kourallinen tuoretta basilikaa
2 rkl
silputtua persiljaa
2 viipaletta
vaaleaa leipää
Ravintosisältö (per annos):3586 kJ / 857 kcal
39 gRasva
38 gProteiini
83 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  pieni sipuli – 100 g herkkusieniä – 2 rkl rypsiöljyä – 170 g valkokaalia – 150 g keitettyä basmatiriisiä – 200 g kanan jauhelihaa – 1  keskikokoinen kananmuna – 4 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho2  valkosipulinkynttä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl kuivattua meiramia – 0,33 tl mustapippuria – 0,33 tl suolaa

Silppua valkosipuli. Kuutioi sipuli, raasta herkkusienet ja paista niitä öljyssä pannulla. Siirrä kulhoon ja jätä jäähtymään. Silppua kaali ja lisää se kulhoon. Lisää sitten riisi, jauheliha, kananmuna, Kikkomanin panko-korppujauhot, valkosipuli, Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Sekoita hyvin yhteen.

Vaihe 2

4 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho3 rkl rypsiöljyä

Muotoile massasta kuusi käärylettä ja pyörittele ne Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kääryleet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Laita paistetut kääryleet uunivuokaan.

Vaihe 3

125 ml paseerattua tomaattia – 100 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl kuohukermaa – 2 tl sokeria – 1 tl Provencal-yrttiseosta – 1 tl kuivattu basilikaa – 2 hyppysellistä mustapippuria

Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, Kikkomanin soijakastike, kerma, sokeri, yrtit ja mausteet. Kaada kastike uunivuokaan kaalikääryleiden päälle ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista 180-asteisessa uunissa (tasalämpö) 30 minuuttia. Ota sitten kansi tai folio pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Vaihe 4

1 kourallinen tuoretta basilikaa – 2 rkl silputtua persiljaa – 2 viipaletta vaaleaa leipää

Laita kääryleet lautasille ja kaada kastike päälle. Koristele basilikalla ja persiljalla ja tarjoile leipäviipaleiden kera.

Vinkki:

Voit käyttää kääryleisiin myös porsaan tai naudan jauhelihaa.

Resepti-ID: 1381

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 pieni sipuli – 100 g herkkusieniä – 2 rkl rypsiöljyä – 170 g valkokaalia – 150 g keitettyä basmatiriisiä – 200 g kanan jauhelihaa – 1 keskikokoinen kananmuna – 4 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho2 valkosipulinkynttä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl kuivattua meiramia – 0,33 tl mustapippuria – 0,33 tl suolaa

Silppua valkosipuli. Kuutioi sipuli, raasta herkkusienet ja paista niitä öljyssä pannulla. Siirrä kulhoon ja jätä jäähtymään. Silppua kaali ja lisää se kulhoon. Lisää sitten riisi, jauheliha, kananmuna, Kikkomanin panko-korppujauhot, valkosipuli, Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Sekoita hyvin yhteen.

4 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho3 rkl rypsiöljyä

Muotoile massasta kuusi käärylettä ja pyörittele ne Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kääryleet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Laita paistetut kääryleet uunivuokaan.

125 ml paseerattua tomaattia – 100 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl kuohukermaa – 2 tl sokeria – 1 tl Provencal-yrttiseosta – 1 tl kuivattu basilikaa – 2 hyppysellistä mustapippuria

Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, Kikkomanin soijakastike, kerma, sokeri, yrtit ja mausteet. Kaada kastike uunivuokaan kaalikääryleiden päälle ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista 180-asteisessa uunissa (tasalämpö) 30 minuuttia. Ota sitten kansi tai folio pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

1 kourallinen tuoretta basilikaa – 2 rkl silputtua persiljaa – 2 viipaletta vaaleaa leipää

Laita kääryleet lautasille ja kaada kastike päälle. Koristele basilikalla ja persiljalla ja tarjoile leipäviipaleiden kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.