Hedelmäinen kasvisdonburi
Japanilainen kulhoruoka donburi saa muhkean makunsa paahdetusta ruusukaalista, aprikoosista, omenasta ja punajuuresta. Maukas kastike ja rouskuva furikake-mausteseos tuovat annokseen tekstuuria ja makua.
Ainekset
Päälliset:
Kastike:
Furikake:
Valmistus
Vaihe 1
120 g sushiriisiä – 200 g ruusukaalia – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 30 g hunajaa
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise ruusukaalit ja sekoita ne Kikkomanin soijakastikkeen ja hunajan sekaan. Anna tekeytyä 30 minuuttia ja paahda sitten 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaihe 2
1 aprikoosi – 1 omena – 1 keitetty punajuuri
Pese aprikoosi ja omena. Leikkaa aprikoosi, omena ja kuorittu punajuuri pieniksi paloiksi.
Vaihe 3
1 valkosipulinkynsi – 1 tl tuoretta inkivääriä – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 60 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 20 ml limetti- tai yuzu-mehua – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
Silppua inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Vaihe 4
1 nori-levy – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 tl paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä – 1 tl sansho-pippuria
Murenna nori-levy ja sekoita se seesaminsiementen ja sansho-pippurin kanssa.
Annostele riisi kulhoihin ja ryhmittele päälliset riisin päälle. Kaada kastike annosten päälle ja viimeistele furikake-mausteseoksella.
Vinkki:
Erityyppisiä valmiita furikake-mausteseoksia on saatavilla verkkokaupoista.
Resepti-ID: 1366
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä