Hedelmäinen kasvisdonburi
Hedelmäinen kasvisdonburi

Hedelmäinen kasvisdonburi

kokonaisaika75 min
15 minesivalmistelut
30 minvalmistus
30 minmarinointi

Japanilainen kulhoruoka donburi saa muhkean makunsa paahdetusta ruusukaalista, aprikoosista, omenasta ja punajuuresta. Maukas kastike ja rouskuva furikake-mausteseos tuovat annokseen tekstuuria ja makua.

Ainekset

2 annosta
120 g
sushiriisiä

Päälliset:

200 g
ruusukaalia
30 g
hunajaa
1 
aprikoosi
1 
omena
1 
keitetty punajuuri

Kastike:

20 ml
limetti- tai yuzu-mehua
1 tl
tuoretta inkivääriä
1 
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua appelsiinin kuorta

Furikake:

1 tl
mustia seesaminsiemeniä
1 tl
paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä
1 
nori-levy
1 tl
sansho-pippuria
Ravintosisältö (per annos):2344 kJ / 560 kcal
6,5 gRasva
15,1 gProteiini
108,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

120 g sushiriisiä – 200 g ruusukaalia – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g hunajaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise ruusukaalit ja sekoita ne Kikkomanin soijakastikkeen ja hunajan sekaan. Anna tekeytyä 30 minuuttia ja paahda sitten 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vaihe 2

1  aprikoosi – 1  omena – 1  keitetty punajuuri

Pese aprikoosi ja omena. Leikkaa aprikoosi, omena ja kuorittu punajuuri pieniksi paloiksi.

Vaihe 3

1  valkosipulinkynsi – 1 tl tuoretta inkivääriä – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike60 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike20 ml limetti- tai yuzu-mehua – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl raastettua appelsiinin kuorta

Silppua inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Vaihe 4

1  nori-levy – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 tl paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä – 1 tl sansho-pippuria

Murenna nori-levy ja sekoita se seesaminsiementen ja sansho-pippurin kanssa.
Annostele riisi kulhoihin ja ryhmittele päälliset riisin päälle. Kaada kastike annosten päälle ja viimeistele furikake-mausteseoksella. 

Vinkki:

Erityyppisiä valmiita furikake-mausteseoksia on saatavilla verkkokaupoista.

Resepti-ID: 1366

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

120 g sushiriisiä – 200 g ruusukaalia – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g hunajaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise ruusukaalit ja sekoita ne Kikkomanin soijakastikkeen ja hunajan sekaan. Anna tekeytyä 30 minuuttia ja paahda sitten 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

1 aprikoosi – 1 omena – 1 keitetty punajuuri

Pese aprikoosi ja omena. Leikkaa aprikoosi, omena ja kuorittu punajuuri pieniksi paloiksi.

1 valkosipulinkynsi – 1 tl tuoretta inkivääriä – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike60 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike20 ml limetti- tai yuzu-mehua – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl raastettua appelsiinin kuorta

Silppua inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

1 nori-levy – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 tl paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä – 1 tl sansho-pippuria

Murenna nori-levy ja sekoita se seesaminsiementen ja sansho-pippurin kanssa.
Annostele riisi kulhoihin ja ryhmittele päälliset riisin päälle. Kaada kastike annosten päälle ja viimeistele furikake-mausteseoksella. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.