Haudutettua turskaa panko-voikastikkeessa

kokonaisaika 45 min
10 min esivalmistelut
35 min valmistus

Ainekset

4 annosta
600 g
nahatonta turskafileetä
2 
salottisipulia
 ¼ nippu
persiljaa
1 
pieni sitruuna
8 
pientä perunaa
2 
porkkanaa
1 
parsakaali
1 
keltainen paprika
60 g
voita
50 ml
kasvislientä
3 rkl
kasviöljyä
vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 2148 kJ  /  514 kcal
21,1 g Rasva
38,3 g Proteiini
38,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori salottisipulit ja pilko pieniksi kuutioiksi. Huuhdo persilja ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi. Halkaise sitruuna ja purista mehu kulhoon.

Vaihe 2

Kuori ja pese perunat, leikkaa kahteen osaan ja keitä kiehuvassa vedessä n. 15–20 minuuttia. Kuori ja pese porkkanat ja leikkaan n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kun perunat ovat kiehuneet 10 minuuttia, lisää joukkoon porkkanat. Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Lisää parsakaali perunoiden ja porkkanoiden joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta, pese paprika ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Vaihe 3

Kuullota perunat, porkkanat, kukkakaalit ja paprikat kuumassa voissa, lisää joukkoon liemi ja anna kypsyä n. 5 minuuttia.

Vaihe 4

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä. Kuullota salottisipulit, nosta pois pannulta ja pidä lämpiminä. Lisää pankojauhot pannulle jääneen kuuman öljyn joukkoon ja paahda jauhoja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sulata joukkoon loput voista. Lisää joukkoon kuullotetut salottisipulit, persilja ja sitruunan mehu ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.

Vaihe 5

Leikkaa turskafilee 4 osaan, kiehauta vesi kattilassa ja hauduta kalapaloja vedessä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Annostele peruna-kasvisseos lautasille ja nosta turskapalat päälle. Pirskottele päälle panko-voikastiketta ja tarjoile.

Resepti-ID: 841

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori salottisipulit ja pilko pieniksi kuutioiksi. Huuhdo persilja ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi. Halkaise sitruuna ja purista mehu kulhoon.

Kuori ja pese perunat, leikkaa kahteen osaan ja keitä kiehuvassa vedessä n. 15–20 minuuttia. Kuori ja pese porkkanat ja leikkaan n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kun perunat ovat kiehuneet 10 minuuttia, lisää joukkoon porkkanat. Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Lisää parsakaali perunoiden ja porkkanoiden joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta, pese paprika ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Kuullota perunat, porkkanat, kukkakaalit ja paprikat kuumassa voissa, lisää joukkoon liemi ja anna kypsyä n. 5 minuuttia.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä. Kuullota salottisipulit, nosta pois pannulta ja pidä lämpiminä. Lisää pankojauhot pannulle jääneen kuuman öljyn joukkoon ja paahda jauhoja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sulata joukkoon loput voista. Lisää joukkoon kuullotetut salottisipulit, persilja ja sitruunan mehu ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.

Leikkaa turskafilee 4 osaan, kiehauta vesi kattilassa ja hauduta kalapaloja vedessä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Annostele peruna-kasvisseos lautasille ja nosta turskapalat päälle. Pirskottele päälle panko-voikastiketta ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.