

Haudutettua naudan poskea juuressoseen ja ruusukaalin kera
Naudan poskilihat ovat näyttävä herkku. Väri on voimakkaan punainen, ja liha on hiukan marmoroitunut. Myös maku on voimakas ja intensiivinen. Juuressoseen ja ruusukaalin kanssa saat tästä juhla-aterian!
Ainekset
Poskilihoja varten:
Juuressosetta varten:
Ruusukaaleja varten:
Valmistus
Vaihe 1
1 porkkana – 100 g juuriselleriä – 1 sipuli – 0,5 valkosipuli – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 150 ml punaviiniä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 350 ml vettä
Pese ja kuivaa porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua kummatkin rouheasti. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree ja jatka kuullottamista hetki. Kaada sekaan punaviini ja keitä kokoon niin, että nestettä on puolet jäljellä. Lisää Kikkomanin soijakastike ja vesi ja anna kiehua hiljaa n. 10 minuuttia. Siivilöi liemi.
Vaihe 2
4 naudan poskea – 3 rkl rypsiöljyä
Lämmitä uuni 180-asteeseen. Lämmitä samalla uunivuoka uunissa valmiiksi. Huuhtele ja kuivaa naudan posket. Poista poskilihoista pinnassa olevat kalvot ja rasva. Hiero lihaan öljyä ja kypsennä poskia uunissa 10 minuuttia. Lisää uunivuokaan vaiheessa 1 valmistettu liemi. Peitä vuoka ja jätä hautumaan n. 1,5 tunniksi.
Vaihe 3
500 g kiinteitä perunoita – 400 g nauriita – 100 ml maitoa – 80 ml oliiviöljyä – 4 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen sokeria
Pese ja kuivaa perunat ja nauriit. Leikkaa ne isoiksi kuutioiksi ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja soseuta juurekset maidon, oliiviöljyn, suolan ja sokerin kanssa. Jos sose on liian kuivaa, lisää hiukan maitoa. Peitä kattila ja pidä sose lämpimänä.
Vaihe 4
300 g ruusukaalia – 2 rkl rypsiöljyä – 2 tl hunajaa – 2 rkl omenamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Huuhtele ja kuivaa ruusukaalit. Poista niiden kannat pienellä veitsellä ja irrota uloimmat lehdet. Paista ruusukaalit öljyssä pannulla. Lisää hunaja, omenamehu ja Kikkomanin soijakastike ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä.
Vaihe 5
Asettele naudan posket liemineen lautaselle juuressoseen ja ruusukaalien kanssa ja tarjoile.
Resepti-ID: 1193
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä