Haudutettua naudan poskea juuressoseen ja ruusukaalin kera

kokonaisaika 150 min
30 min esivalmistelut
120 min valmistus

Naudan poskilihat ovat näyttävä herkku. Väri on voimakkaan punainen, ja liha on hiukan marmoroitunut. Myös maku on voimakas ja intensiivinen. Juuressoseen ja ruusukaalin kanssa saat tästä juhla-aterian!

Ainekset

4 annosta

Poskilihoja varten:

1 
porkkana
100 g
juuriselleriä
1 
sipuli
 ½ 
valkosipuli
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
150 ml
punaviiniä
350 ml
vettä
4 
naudan poskea
3 rkl
rypsiöljyä

Juuressosetta varten:

500 g
kiinteitä perunoita
400 g
nauriita
100 ml
maitoa
80 ml
oliiviöljyä
4 hyppysellinen
suolaa
1 hyppysellinen
sokeria

Ruusukaaleja varten:

300 g
ruusukaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
hunajaa
2 rkl
omenamehua
Ravintosisältö (per annos): 8785.6 kJ  /  2108.9 kcal
128,6 g Rasva
133,9 g Proteiini
79,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  porkkana – 100 g juuriselleriä – 1  sipuli –  ½  valkosipuli – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 150 ml punaviiniä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike350 ml vettä

Pese ja kuivaa porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua kummatkin rouheasti. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree ja jatka kuullottamista hetki. Kaada sekaan punaviini ja keitä kokoon niin, että nestettä on puolet jäljellä. Lisää Kikkomanin soijakastike ja vesi ja anna kiehua hiljaa n. 10 minuuttia. Siivilöi liemi.

Vaihe 2

4  naudan poskea – 3 rkl rypsiöljyä

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Lämmitä samalla uunivuoka uunissa valmiiksi. Huuhtele ja kuivaa naudan posket. Poista poskilihoista pinnassa olevat kalvot ja rasva. Hiero lihaan öljyä ja kypsennä poskia uunissa 10 minuuttia. Lisää uunivuokaan vaiheessa 1 valmistettu liemi. Peitä vuoka ja jätä hautumaan n. 1,5 tunniksi.

Vaihe 3

500 g kiinteitä perunoita – 400 g nauriita – 100 ml maitoa – 80 ml oliiviöljyä – 4 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen sokeria

Pese ja kuivaa perunat ja nauriit. Leikkaa ne isoiksi kuutioiksi ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja soseuta juurekset maidon, oliiviöljyn, suolan ja sokerin kanssa. Jos sose on liian kuivaa, lisää hiukan maitoa. Peitä kattila ja pidä sose lämpimänä.

Vaihe 4

300 g ruusukaalia – 2 rkl rypsiöljyä – 2 tl hunajaa – 2 rkl omenamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Huuhtele ja kuivaa ruusukaalit. Poista niiden kannat pienellä veitsellä ja irrota uloimmat lehdet. Paista ruusukaalit öljyssä pannulla. Lisää hunaja, omenamehu ja Kikkomanin soijakastike ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä.

Vaihe 5

Asettele naudan posket liemineen lautaselle juuressoseen ja ruusukaalien kanssa ja tarjoile.

Resepti-ID: 1193

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1  porkkana – 100 g juuriselleriä – 1  sipuli –  ½  valkosipuli – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 150 ml punaviiniä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike350 ml vettä

Pese ja kuivaa porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua kummatkin rouheasti. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree ja jatka kuullottamista hetki. Kaada sekaan punaviini ja keitä kokoon niin, että nestettä on puolet jäljellä. Lisää Kikkomanin soijakastike ja vesi ja anna kiehua hiljaa n. 10 minuuttia. Siivilöi liemi.

4  naudan poskea – 3 rkl rypsiöljyä

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Lämmitä samalla uunivuoka uunissa valmiiksi. Huuhtele ja kuivaa naudan posket. Poista poskilihoista pinnassa olevat kalvot ja rasva. Hiero lihaan öljyä ja kypsennä poskia uunissa 10 minuuttia. Lisää uunivuokaan vaiheessa 1 valmistettu liemi. Peitä vuoka ja jätä hautumaan n. 1,5 tunniksi.

500 g kiinteitä perunoita – 400 g nauriita – 100 ml maitoa – 80 ml oliiviöljyä – 4 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen sokeria

Pese ja kuivaa perunat ja nauriit. Leikkaa ne isoiksi kuutioiksi ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja soseuta juurekset maidon, oliiviöljyn, suolan ja sokerin kanssa. Jos sose on liian kuivaa, lisää hiukan maitoa. Peitä kattila ja pidä sose lämpimänä.

300 g ruusukaalia – 2 rkl rypsiöljyä – 2 tl hunajaa – 2 rkl omenamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Huuhtele ja kuivaa ruusukaalit. Poista niiden kannat pienellä veitsellä ja irrota uloimmat lehdet. Paista ruusukaalit öljyssä pannulla. Lisää hunaja, omenamehu ja Kikkomanin soijakastike ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä.

Asettele naudan posket liemineen lautaselle juuressoseen ja ruusukaalien kanssa ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.