Hapanimelä kasviswokki
Hapanimelä kasviswokki

Hapanimelä kasviswokki

kokonaisaika20 min
10 minesivalmistelut
10 minvalmistus

Kasviksia pursuava wokki on täynnä makua makean kirpakan kastikkeensa ansiosta. Voit tarjota sen pääruokana tai lisukkeena ja käyttää siihen lempparikasviksiasi fiiliksen mukaan.

Ainekset

2 annosta
 ½ 
punainen paprika
 ½ 
keltainen paprika
1 kourallinen
kourallinen sokeriherneitä
50 g
pakasteherneitä tai pakastettuja soijapapuja (edamame)
150 g
kesäkurpitsaa
1 
porkkana
1 
purjo (vain valkoinen osa)
150 g
varsiparsakaalia (broccolini)
150 g
kukkakaalia
 ½ nippu
kevätsipulia
Ruokaöljyä paistamiseen (esim. rypsiöljyä)

Kastike:

3 
valkosipulinkynttä
3 cm
tuoretta inkivääriä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
limettimehua
100 ml
ketsuppia

Koristeluun:

 ½ kourallinen
maapähkinöitä tai seesaminsiemeniä (valinnainen)
Ravintosisältö (per annos):1951 kJ / 466 kcal
19 gRasva
21 gProteiini
55 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa paprikat neliöiksi, kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi, porkkana tikuiksi ja purjo siivuiksi. Paloittele varsiparsakaali ja kukkakaali samankokoisiksi nupuiksi. Silppua kevätsipuli.

Vaihe 2

Raasta valkosipuli ja inkivääri kulhoon. Lisää hunaja, limettimehu, Kikkomanin soijakastike ja ketsuppi ja sekoita hyvin.

Vaihe 3

Kuumenna hiukan öljyä pannulla ja lisää porkkana sekä purjo. Paista n. 1 minuutti. Lisää paprikat, kesäkurpitsa, varsiparsakaali, kukkakaali, pakasteherneet (tai soijapavut), kevätsipuli sekä sokeriherneet ja paista 3–5 minuuttia. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Jatka paistamista vielä 1–2 minuuttia.

Vaihe 4

Ripottele annosten päälle maapähkinöitä tai seesaminsiemeniä ja tarjoile.

Resepti-ID: 1393

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa paprikat neliöiksi, kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi, porkkana tikuiksi ja purjo siivuiksi. Paloittele varsiparsakaali ja kukkakaali samankokoisiksi nupuiksi. Silppua kevätsipuli.

Raasta valkosipuli ja inkivääri kulhoon. Lisää hunaja, limettimehu, Kikkomanin soijakastike ja ketsuppi ja sekoita hyvin.

Kuumenna hiukan öljyä pannulla ja lisää porkkana sekä purjo. Paista n. 1 minuutti. Lisää paprikat, kesäkurpitsa, varsiparsakaali, kukkakaali, pakasteherneet (tai soijapavut), kevätsipuli sekä sokeriherneet ja paista 3–5 minuuttia. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Jatka paistamista vielä 1–2 minuuttia.

Ripottele annosten päälle maapähkinöitä tai seesaminsiemeniä ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.