Grillattua turskaa jogurtti-currymarinadissa

kokonaisaika 75 min
10 min esivalmistelut
30 min marinointi
35 min valmistus

Turskafileet marinoidaan miedolla curry-jugurttimarinadilla ja niiden seurana tarjoillaan lime-korianteri-aiolia ja grillattua bataattia.

Ainekset

4 annosta
50 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
sitruunan mehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
aprikoosihilloa
muutama sitruuna-ajuruohon lehti
 ½ tl
curryjauhetta
vastajauhettua pippuria
4 
turskafileetä (noin 150 g per filee)

Lime- ja korianteriaioli:

1 
pieni luomulime
2 
valkosipulinkynttä
150 g
majoneesia
1 ½ rkl
hunajaa
muutama korianterin lehti silputtuna
vastajauhettua pippuria

Grillatut bataatit:

800 g
bataattia
4 
kevätsipulia
1 
valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
muutama rosmariinin neulasia
vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 g Rasva
34,3 g Proteiini
57,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista marinadi sekoittamalla keskenään jogurtti, sitruunamehu, oliiviöljy, soijakastike, hillo, ajuruoho, curryjauhe ja pippuri. Sivele fileet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 30 minuutiksi ennen grillausta.

Vaihe 2

Aloita lime- ja korianteriaiolin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita kulhossa keskenään majoneesi, limen raastettu kuori, limen mehu, valkosipuli, hunaja, korianteri ja soijakastike. Lisää pippuria oman maun mukaan.

Vaihe 3

Kuori ja pese bataatit ja leikkaa ne noin 2 cm:n kuutioiksi. Puhdista, viipaloi ja pese kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita keskenään valkosipuli, bataatit, kevätsipulit, soijakastike, oliiviöljy ja rosmariini. Lisää pippuria oman maun mukaan.

Vaihe 4

Laita bataatit grilliin ja kypsennä niitä noin 15-20 min sen jälkeen lisää turskafileet grilliin ja kypsennä niitä noin 6-10 min. Kypsennys ajat riippuu grillin lämmöstä(sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Tarjoile lime- ja korianteriaiolin kanssa.

Tip:

The marinade tastes just as great with other white fish as it does with turkey breasts or steaks.

Resepti-ID: 866

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista marinadi sekoittamalla keskenään jogurtti, sitruunamehu, oliiviöljy, soijakastike, hillo, ajuruoho, curryjauhe ja pippuri. Sivele fileet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 30 minuutiksi ennen grillausta.

Aloita lime- ja korianteriaiolin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita kulhossa keskenään majoneesi, limen raastettu kuori, limen mehu, valkosipuli, hunaja, korianteri ja soijakastike. Lisää pippuria oman maun mukaan.

Kuori ja pese bataatit ja leikkaa ne noin 2 cm:n kuutioiksi. Puhdista, viipaloi ja pese kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita keskenään valkosipuli, bataatit, kevätsipulit, soijakastike, oliiviöljy ja rosmariini. Lisää pippuria oman maun mukaan.

Laita bataatit grilliin ja kypsennä niitä noin 15-20 min sen jälkeen lisää turskafileet grilliin ja kypsennä niitä noin 6-10 min. Kypsennys ajat riippuu grillin lämmöstä(sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Tarjoile lime- ja korianteriaiolin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.