

Gratinoitu kasvis-makaronivuoka makealla soijakastikkeella
Ainekset
Makea soijakastike:
Gratinoitu kasvispasta:
Gratiinikastike:
Valmistus
Vaihe 1
Valmista ensin makea soijakastike: Kuumenna kasvisliemi, soijakastike ja sokeri kattilassa. Sekoita maissi- tai perunajauhot 4 teelusikalliseen vettä, kaada muiden ainesten joukkoon ja kiehauta.
Vaihe 2
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Pese tomaatit. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit ja paprika n. 1,5 cm:n suuruisiksi kuutioiksi. Harjaa herkkusienet puhtaiksi, leikkaa jalan juuriosa pois ja pilko sienet pieniksi paloiksi.
Vaihe 3
Kuumenna oliiviöljy pannulla, kuullota kasviksia n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kasvikset lautaselle ja pidä lämpiminä.
Vaihe 4
Tee seuraavaksi gratiinikastike: Kaada maito kattilaan ja lämmitä 60–70-asteiseksi. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja kuullota miedolla lämmöllä 7–8 minuuttia koko ajan sekoittaen (jottei voi-jauhoseos pala pohjaan).
Vaihe 5
Lisää lämmin maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi. Kaada joukkoon kasvisliemi, kiehauta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Vaihe 6
Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen).
Vaihe 7
Sekoita kasvikset, makaronit ja gratiinikastike keskenään. Kaada ainekset uunivuokaan. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja gratinoi uunissa n. 5 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista. Pirskottele päälle makeaa soijakastiketta ennen tarjoilua.
Resepti-ID: 199
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä