Gratinoitu kasvis-makaronivuoka makealla soijakastikkeella

kokonaisaika 50 min

Ainekset

4 annosta

Makea soijakastike:

200 ml
kasvislientä
1 ½ rkl
sokeria
3 tl
maissi- tai perunajauhoja

Gratinoitu kasvispasta:

200 g
makaronia
100 g
parsakaalia
160 g
kirsikkatomaatteja
100 g
pieni keltainen paprika
100 g
sipulia
100 g
herkkusieniä
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa, vastajauhettua valkopippuria

Gratiinikastike:

800 ml
maitoa
60 g
voita
80 g
vehnäjauhoja
50 ml
kasvislientä
1 tl
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
1 tl
sokeria
2 rkl
raastettua parmesaania
Ravintosisältö (per annos): 2680 kJ  /  640 kcal
27,5 g Rasva
21,6 g Proteiini
73 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin makea soijakastike: Kuumenna kasvisliemi, soijakastike ja sokeri kattilassa. Sekoita maissi- tai perunajauhot 4 teelusikalliseen vettä, kaada muiden ainesten joukkoon ja kiehauta.

Vaihe 2

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Pese tomaatit. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit ja paprika n. 1,5 cm:n suuruisiksi kuutioiksi. Harjaa herkkusienet puhtaiksi, leikkaa jalan juuriosa pois ja pilko sienet pieniksi paloiksi.

Vaihe 3

Kuumenna oliiviöljy pannulla, kuullota kasviksia n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kasvikset lautaselle ja pidä lämpiminä.

Vaihe 4

Tee seuraavaksi gratiinikastike: Kaada maito kattilaan ja lämmitä 60–70-asteiseksi. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja kuullota miedolla lämmöllä 7–8 minuuttia koko ajan sekoittaen (jottei voi-jauhoseos pala pohjaan).

Vaihe 5

Lisää lämmin maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi. Kaada joukkoon kasvisliemi, kiehauta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Vaihe 6

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen).

Vaihe 7

Sekoita kasvikset, makaronit ja gratiinikastike keskenään. Kaada ainekset uunivuokaan. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja gratinoi uunissa n. 5 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista. Pirskottele päälle makeaa soijakastiketta ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 199

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin makea soijakastike: Kuumenna kasvisliemi, soijakastike ja sokeri kattilassa. Sekoita maissi- tai perunajauhot 4 teelusikalliseen vettä, kaada muiden ainesten joukkoon ja kiehauta.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Pese tomaatit. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit ja paprika n. 1,5 cm:n suuruisiksi kuutioiksi. Harjaa herkkusienet puhtaiksi, leikkaa jalan juuriosa pois ja pilko sienet pieniksi paloiksi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla, kuullota kasviksia n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kasvikset lautaselle ja pidä lämpiminä.

Tee seuraavaksi gratiinikastike: Kaada maito kattilaan ja lämmitä 60–70-asteiseksi. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja kuullota miedolla lämmöllä 7–8 minuuttia koko ajan sekoittaen (jottei voi-jauhoseos pala pohjaan).

Lisää lämmin maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi. Kaada joukkoon kasvisliemi, kiehauta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen).

Sekoita kasvikset, makaronit ja gratiinikastike keskenään. Kaada ainekset uunivuokaan. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja gratinoi uunissa n. 5 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista. Pirskottele päälle makeaa soijakastiketta ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.