Gnocchit tulisessa tomaatti-kasvismakkarakastikkeessa

kokonaisaika 50 min
50 min esivalmistelut

Lohturuokaa parhaimmillaan. Maukas raakamakkara saa seurakseen mausteista tomaattikastiketta ja tuoreita gnoccheja.

Ainekset

4 annosta
400 g
kasvismakkaroita
1 rkl
oliiviöljyä
1 
sipuli hienoksi silputtuna
2 
fenkolia kuutioina
3 
valkosipulinkynttä puristettuna
800 g
tölkkiä (á 400 g) luumutomaatteja
 ½ tl
kuivattuja chilihiutaleita
2 tl
kuivattua oreganoa
2 
laakerinlehteä
1 rkl
tomaattipyreetä
500 g
tuoreita gnoccheja
100 g
babypinaattia
pieni nippu basilikaa, lehdet silputtuna
raastettua parmesaanijuustoa tarjoilua varten
Ravintosisältö (per annos): 2399 kJ  /  572 kcal
26,3 g Rasva
26,1 g Proteiini
58,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa makkaroiden kuori auki, irrota makkaramassa ja heitä kuoret pois. Kuumenna öljy isolla, korkeareunaisella pannulla erittäin kuumaksi. Paista makkaramassaa 8–10 minuuttia öljyssä ja riko massa puulastalla pieniksi paloiksi. Paista makkaramassapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi ja nosta lautaselle odottamaan. 

Vaihe 2

Lisää pannulle silputut sipulit ja fenkolikuutiot ja kuullota 10 minuuttia, kunnes sipulit ja fenkolit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä minuutin ajan. Lisää joukkoon tölkkitomaatit, 200 ml vettä, chilihiutaleet, oregano, laakerinlehdet, tomaattipyree ja soijakastike. Kypsennä alhaisella lämmöllä 20 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta maun mukaan.

Vaihe 3

Kiehauta tällä välin vesi isossa kattilassa ja keitä gnocchit pakkauksen ohjeiden mukaan. 

Vaihe 4

Kun gnocchit kypsyvät, lisää pinaatti kastikkeen joukkoon ja sekoita, kunnes pinaatti menee kasaan. Valuta gnocchit. Lisää gnocchit ja silputtu basilika kastikkeen joukkoon. Ota laakerinlehdet pois ja jaa gnocchit ja kastike neljälle lautaselle. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja tarjoa parmesaanijuuston kanssa.

Resepti-ID: 164

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa makkaroiden kuori auki, irrota makkaramassa ja heitä kuoret pois. Kuumenna öljy isolla, korkeareunaisella pannulla erittäin kuumaksi. Paista makkaramassaa 8–10 minuuttia öljyssä ja riko massa puulastalla pieniksi paloiksi. Paista makkaramassapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi ja nosta lautaselle odottamaan. 

Lisää pannulle silputut sipulit ja fenkolikuutiot ja kuullota 10 minuuttia, kunnes sipulit ja fenkolit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä minuutin ajan. Lisää joukkoon tölkkitomaatit, 200 ml vettä, chilihiutaleet, oregano, laakerinlehdet, tomaattipyree ja soijakastike. Kypsennä alhaisella lämmöllä 20 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta maun mukaan.

Kiehauta tällä välin vesi isossa kattilassa ja keitä gnocchit pakkauksen ohjeiden mukaan. 

Kun gnocchit kypsyvät, lisää pinaatti kastikkeen joukkoon ja sekoita, kunnes pinaatti menee kasaan. Valuta gnocchit. Lisää gnocchit ja silputtu basilika kastikkeen joukkoon. Ota laakerinlehdet pois ja jaa gnocchit ja kastike neljälle lautaselle. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja tarjoa parmesaanijuuston kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.