Espanjalainen sinisimpukka-chorizomuhennos
Espanjalainen sinisimpukka-chorizomuhennos

Espanjalainen sinisimpukka-chorizomuhennos

kokonaisaika35 min
10 minesivalmistelut
25 minvalmistus

Sinisimpukat ja chorizo muhivat maukkaassa tomaattikastikkeessa, jossa on savupaprikaa, valkosipulia ja persiljaa. Makuja korostaa Kikkomanin umaminen soijakastike.

Ainekset

2 annosta
3 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
chorizoa siivuina
1 
sipulia
1 rkl
murskattua valkosipulia
 ½ rkl
savupaprikajauhetta
400 g
tomaattia paloiteltuna
500 g
tuoreita sinisimpukoita
1 kourallinen
kourallinen silputtua persiljaa
 ¼ 
sitruuna lohkoina
Ravintosisältö (per annos):1966 kJ / 470 kcal
25 gRasva
36 gProteiini
24 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

3 rkl oliiviöljyä – 4 rkl chorizoa siivuina – 1  sipulia – 1 rkl murskattua valkosipulia –  ½ rkl savupaprikajauhetta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike400 g tomaattia paloiteltuna

Kuumenna öljy isossa pannussa keskilämmöllä ja paista chorizoa 2 minuuttia. Alenna lämpötilaa ja lisää silputtu sipuli. Kuullota 5 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, savupaprika ja Kikkomanin soijakastike ja jatka kypsentämistä 2 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli kärähdä. Lisää paloitellut tomaatit, lisää lämpötilaa ja anna kiehua, kunnes nesteen määrä on puolittunut.

Vaihe 2

500 g tuoreita sinisimpukoita – 1 kourallinen kourallinen silputtua persiljaa –  ¼  sitruuna lohkoina

Lisää puhdistetut simpukat tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella ja anna höyrystyä 3-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Viimeistele persiljalla. Tarjoile lautasella tai kulhossa sitruunalohkojen kera.

Vinkki:

Tarjoile lisäksi rapeaa patonkia, jolla voit pyyhkiä kastikkeen lautaselta.

Resepti-ID: 1162

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

3 rkl oliiviöljyä – 4 rkl chorizoa siivuina – 1 sipulia – 1 rkl murskattua valkosipulia – ½ rkl savupaprikajauhetta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike400 g tomaattia paloiteltuna

Kuumenna öljy isossa pannussa keskilämmöllä ja paista chorizoa 2 minuuttia. Alenna lämpötilaa ja lisää silputtu sipuli. Kuullota 5 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, savupaprika ja Kikkomanin soijakastike ja jatka kypsentämistä 2 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli kärähdä. Lisää paloitellut tomaatit, lisää lämpötilaa ja anna kiehua, kunnes nesteen määrä on puolittunut.

500 g tuoreita sinisimpukoita – 1 kourallinen kourallinen silputtua persiljaa – ¼ sitruuna lohkoina

Lisää puhdistetut simpukat tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella ja anna höyrystyä 3-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Viimeistele persiljalla. Tarjoile lautasella tai kulhossa sitruunalohkojen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.