Dal-muhennos punaisista linsseistä
Dal-muhennos punaisista linsseistä

Dal-muhennos punaisista linsseistä

5 1 arviot
kokonaisaika 1 t 31 min
30 min esivalmistelut
46 min valmistus
15 min jäähdyttäminen

Punaisia linssejä sisältävässä dalissa on karamellisoitua sipulia ja sieniä sekä lämmittäviä mausteita, joiden makua Kikkoman soijakastike ja Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike korostavat. Eri maut ovat täydellisessä tasapainossa.

Ainekset

4 annosta

Dal:

150 g
punaisia linssejä
450 ml
kasvislientä
150 g
sipuli silputtuna
120 g
herkkusieniä viipaleina
1 rkl
kirkastettua voita (ghee)
 ½ tl
jauhettua kuminaa
 ½ tl
jauhettua kurkumaa
 ¼ tl
chilihiutaleita
25 g
lehtikaalia

Pav-sämpylät:

170 g
vehnäjauhoa
140 ml
maitoa
1 tl
sokeria
1 tl
kuivahiivaa
15 g
voita

Koristeluun:

1 ½ 
tuoretta chilipalkoa viipaleina
Ravintosisältö (per annos):3.132 kJ / 759 kcal
14 gRasva
32 gProteiini
119 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g punaisia linssejä – 450 ml kasvislientä – 150 g sipuli silputtuna – 120 g herkkusieniä viipaleina – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike ½ tl jauhettua kuminaa –  ½ tl jauhettua kurkumaa –  ¼ tl chilihiutaleita

Keitä linssejä kasvisliemessä 10 minuuttia. Kuullota sipulia ja herkkusieniä kirkastetussa voissa 10 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat kullanruskeiksi. Lisää Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike ja kuullota vielä minuutti. Lisää kumina, kurkuma ja chilihiutaleet ja paista 10 sekuntia, jotta aromit vapautuvat. Sekoita joukkoon linssit ja keitä 5 minuuttia.

Vaihe 2

25 g lehtikaalia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää lehtikaali linssien ja kasvisten sekaan pannulle ja kypsennä 2–3 minuuttia. Mausta Kikkoman soijakastikkeella.

Vaihe 3

170 g vehnäjauhoa – 140 ml maitoa – 1 tl sokeria – 1 tl kuivahiivaa – 15 g voita – 1 ½  tuoretta chilipalkoa viipaleina

Lämmitä 120 ml maitoa 38-asteiseksi ja sekoita sokeri sekä kuivahiiva sen sekaan. Lisää seos hitaasti 170 grammaan jauhoja ja sekoita taikinaksi. Sulata 5 g voita ja lisää se taikinaan. Vaivaa n. 10 minuuttia ja jaa taikina 12 palloksi. Laita pallot voideltuun uunivuokaan ja voitele lopulla 10 grammalla sulatettua voita. Peitä ja jätä kohoamaan 40 minuutiksi. Voitele lopulla maidolla (20 ml) ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita. Koristele dal chiliviipaleilla ja tarjoile pav-sämpylöiden kera.

Resepti-ID: 1600

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g punaisia linssejä – 450 ml kasvislientä – 150 g sipuli silputtuna – 120 g herkkusieniä viipaleina – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike ½ tl jauhettua kuminaa – ½ tl jauhettua kurkumaa – ¼ tl chilihiutaleita

Keitä linssejä kasvisliemessä 10 minuuttia. Kuullota sipulia ja herkkusieniä kirkastetussa voissa 10 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat kullanruskeiksi. Lisää Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike ja kuullota vielä minuutti. Lisää kumina, kurkuma ja chilihiutaleet ja paista 10 sekuntia, jotta aromit vapautuvat. Sekoita joukkoon linssit ja keitä 5 minuuttia.

25 g lehtikaalia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää lehtikaali linssien ja kasvisten sekaan pannulle ja kypsennä 2–3 minuuttia. Mausta Kikkoman soijakastikkeella.

170 g vehnäjauhoa – 140 ml maitoa – 1 tl sokeria – 1 tl kuivahiivaa – 15 g voita – 1 ½ tuoretta chilipalkoa viipaleina

Lämmitä 120 ml maitoa 38-asteiseksi ja sekoita sokeri sekä kuivahiiva sen sekaan. Lisää seos hitaasti 170 grammaan jauhoja ja sekoita taikinaksi. Sulata 5 g voita ja lisää se taikinaan. Vaivaa n. 10 minuuttia ja jaa taikina 12 palloksi. Laita pallot voideltuun uunivuokaan ja voitele lopulla 10 grammalla sulatettua voita. Peitä ja jätä kohoamaan 40 minuutiksi. Voitele lopulla maidolla (20 ml) ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita. Koristele dal chiliviipaleilla ja tarjoile pav-sämpylöiden kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.