Dahl-muhennos munakoisolla ja halloumilla
Dahl-muhennos munakoisolla ja halloumilla

Dahl-muhennos munakoisolla ja halloumilla

kokonaisaika 1 t
15 min esivalmistelut
45 min valmistus

Terveellisessä intialaisessa dahl-muhennoksessa on linssejä, munakoisoa ja halloumia sekä paljon aromaattisia mausteita. Proteiinipitoinen ruoka pitää nälän loitolla pitkään ja maistuu herkulliselta.

Ainekset

2 annosta
150 g
erivärisiä linssejä (esim. punaisia, keltaisia ja vihreitä) huuhdottuna
400 ml
kasvislientä tai vettä
1 
pieni munakoiso kuutioituna
100 g
halloumijuustoa kuutioituna
2 rkl
oliiviöljyä
1 
pieni sipuli silputtuna
2 
valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl
inkivääriä silputtuna
1 
pieni tomaatti kuutioituna
1 tl
jauhettua kuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
 ½ tl
jauhettua kurkumaa
 ½ tl
chilijauhetta (maun mukaan)
10 g
tuoreita korianterin lehtiä koristeluun
Ravintosisältö (per annos):2.050 kJ / 490 kcal
28 gRasva
23 gProteiini
35 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g erivärisiä linssejä (esim. punaisia, keltaisia ja vihreitä) huuhdottuna – 400 ml kasvislientä tai vettä

Laita linssit isoon kattilaan kasvisliemen tai veden kanssa. Kiehauta keskilämmöllä. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljaa 20–25 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä ja kypsiä. Sekoita välillä. Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat muhennoksesta halutun paksuista.

Vaihe 2

1  pieni munakoiso kuutioituna – 100 g halloumijuustoa kuutioituna – 1 rkl oliiviöljyä

Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää munakoisokuutiot ja kypsennä välillä sekoittaen 8–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat hiukan. Poista pannulta ja jätä odottamaan. 
Lisää tarvittaessa oliiviöljyä samalle pannulle ja paista halloumikuutioita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta sivuilta. Ota pois pannulta ja jätä odottamaan.

Vaihe 3

1 rkl oliiviöljyä – 1  pieni sipuli silputtuna – 2  valkosipulinkynttä silputtuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1  pieni tomaatti kuutioituna – 1 tl jauhettua kuminaa – 1 tl jauhettua korianteria –  ½ tl jauhettua kurkumaa –  ½ tl chilijauhetta (maun mukaan) – 90 ml Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike10 g tuoreita korianterin lehtiä koristeluun

Lisää oliiviöljy samalle pannulle ja paista sipulia 3–4 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä 1–2 minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua.
Lisää kuutioitu tomaatti, kumina, korianteri, kurkuma ja chilijauhe pannulle. Kypsennä 2–3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes mausteet ovat paahtuneet ja alkavat tuoksua.
Lisää keitetyt linssit pannulle jäljellä olevan nesteen kera. Sekoita linssit ja mausteet hyvin sekaisin. Mausta Kikkomanin teriyaki-BBQ-kastikkeella sekä Kikkomanin soijakastikkeella ja anna kiehua hiljaa vielä 5–10 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Annostele dahl kulhoihin ja koristele paistetulla munakoisolla ja halloumilla sekä tuoreella korianterilla.

Resepti-ID: 1451

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g erivärisiä linssejä (esim. punaisia, keltaisia ja vihreitä) huuhdottuna – 400 ml kasvislientä tai vettä

Laita linssit isoon kattilaan kasvisliemen tai veden kanssa. Kiehauta keskilämmöllä. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljaa 20–25 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä ja kypsiä. Sekoita välillä. Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat muhennoksesta halutun paksuista.

1 pieni munakoiso kuutioituna – 100 g halloumijuustoa kuutioituna – 1 rkl oliiviöljyä

Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää munakoisokuutiot ja kypsennä välillä sekoittaen 8–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat hiukan. Poista pannulta ja jätä odottamaan. 
Lisää tarvittaessa oliiviöljyä samalle pannulle ja paista halloumikuutioita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta sivuilta. Ota pois pannulta ja jätä odottamaan.

1 rkl oliiviöljyä – 1 pieni sipuli silputtuna – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1 pieni tomaatti kuutioituna – 1 tl jauhettua kuminaa – 1 tl jauhettua korianteria – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl chilijauhetta (maun mukaan) – 90 ml Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike10 g tuoreita korianterin lehtiä koristeluun

Lisää oliiviöljy samalle pannulle ja paista sipulia 3–4 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä 1–2 minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua.
Lisää kuutioitu tomaatti, kumina, korianteri, kurkuma ja chilijauhe pannulle. Kypsennä 2–3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes mausteet ovat paahtuneet ja alkavat tuoksua.
Lisää keitetyt linssit pannulle jäljellä olevan nesteen kera. Sekoita linssit ja mausteet hyvin sekaisin. Mausta Kikkomanin teriyaki-BBQ-kastikkeella sekä Kikkomanin soijakastikkeella ja anna kiehua hiljaa vielä 5–10 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Annostele dahl kulhoihin ja koristele paistetulla munakoisolla ja halloumilla sekä tuoreella korianterilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.