

Dahl-muhennos munakoisolla ja halloumilla
Terveellisessä intialaisessa dahl-muhennoksessa on linssejä, munakoisoa ja halloumia sekä paljon aromaattisia mausteita. Proteiinipitoinen ruoka pitää nälän loitolla pitkään ja maistuu herkulliselta.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

150 g erivärisiä linssejä (esim. punaisia, keltaisia ja vihreitä) huuhdottuna – 400 ml kasvislientä tai vettä
Laita linssit isoon kattilaan kasvisliemen tai veden kanssa. Kiehauta keskilämmöllä. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljaa 20–25 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä ja kypsiä. Sekoita välillä. Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat muhennoksesta halutun paksuista.
Vaihe 2

1 pieni munakoiso kuutioituna – 100 g halloumijuustoa kuutioituna – 1 rkl oliiviöljyä
Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää munakoisokuutiot ja kypsennä välillä sekoittaen 8–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat hiukan. Poista pannulta ja jätä odottamaan.
Lisää tarvittaessa oliiviöljyä samalle pannulle ja paista halloumikuutioita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta sivuilta. Ota pois pannulta ja jätä odottamaan.
Vaihe 3

1 rkl oliiviöljyä – 1 pieni sipuli silputtuna – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1 pieni tomaatti kuutioituna – 1 tl jauhettua kuminaa – 1 tl jauhettua korianteria – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl chilijauhetta (maun mukaan) – 90 ml Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 10 g tuoreita korianterin lehtiä koristeluun
Lisää oliiviöljy samalle pannulle ja paista sipulia 3–4 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä 1–2 minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua.
Lisää kuutioitu tomaatti, kumina, korianteri, kurkuma ja chilijauhe pannulle. Kypsennä 2–3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes mausteet ovat paahtuneet ja alkavat tuoksua.
Lisää keitetyt linssit pannulle jäljellä olevan nesteen kera. Sekoita linssit ja mausteet hyvin sekaisin. Mausta Kikkomanin teriyaki-BBQ-kastikkeella sekä Kikkomanin soijakastikkeella ja anna kiehua hiljaa vielä 5–10 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Annostele dahl kulhoihin ja koristele paistetulla munakoisolla ja halloumilla sekä tuoreella korianterilla.
Resepti-ID: 1451
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä