Burritokulho teriyaki-bataateista, mustapavuista ja avokadosta

kokonaisaika 55 min
15 min esivalmistelut
40 min valmistus

Ainekset

4 annosta
3 
keskisuurta bataattia (kuori ja leikkaa 2 cm:n paksuisiksi paloiksi)
3 rkl
rypsiöljyä
300 g
tummaa riisiä
1 
punasipuli hienoksi silputtuna
2 
valkosipulinkynttä puristettuna
1 rkl
chipotle-tahnaa
400 g
mustapapuja (tölkistä) huuhdeltuna ja valutettuna
2 
punaista paprikaa (poista siemenkota ja leikkaa suikaleiksi)
2 
avokadoa (kuori, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi)
limettilohkoja tarjoiluun
2 
kevätsipulia ohuina renkaina koristeluun
Ravintosisältö (per annos): 720 kJ  /  172 kcal
25,9 g Rasva
15,5 g Proteiini
108,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Vuoraa iso pelti leivinpaperilla, nosta bataatit leivinpaperin päälle ja levitä bataattien joukkoon 3 rkl Teriyaki-marinadia ja 1 rkl öljyä. Paista uunissa n. 35–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Vaihe 2

Keitä bataattien kypsyessä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta riisi ja nosta sivuun odottamaan.

Vaihe 3

Valmista seuraavaksi pavut. Kuumenna 1 rkl öljyä keskisuurella pannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja chipotle-tahna ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää joukkoon pavut, loput 1 rkl Teriyaki-marinadia ja pieni loraus vettä ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

Vaihe 4

Kuumenna loput öljystä pannulla ja paista paprikasuikaleita 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja pehmeitä.

Vaihe 5

Jaa riisi neljään kulhoon, nosta päälle bataattipaloja, papuja, paprikasuikaleita ja avokadoviipaleita. Koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoa limettilohkojen kanssa.

Resepti-ID: 291

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Vuoraa iso pelti leivinpaperilla, nosta bataatit leivinpaperin päälle ja levitä bataattien joukkoon 3 rkl Teriyaki-marinadia ja 1 rkl öljyä. Paista uunissa n. 35–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Keitä bataattien kypsyessä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta riisi ja nosta sivuun odottamaan.

Valmista seuraavaksi pavut. Kuumenna 1 rkl öljyä keskisuurella pannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja chipotle-tahna ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää joukkoon pavut, loput 1 rkl Teriyaki-marinadia ja pieni loraus vettä ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

Kuumenna loput öljystä pannulla ja paista paprikasuikaleita 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja pehmeitä.

Jaa riisi neljään kulhoon, nosta päälle bataattipaloja, papuja, paprikasuikaleita ja avokadoviipaleita. Koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoa limettilohkojen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.