Appelsiini-omenakeikauskakku
Tämä mehevä keikauskakku sisältää omenoita, pekaanipähkinöitä sekä makeansuolaisen seoksen hunajaa, soijakastiketta ja appelsiininkuorta. Seos karamellisoituu uunissa ja muodostaa suussasulavan pinnan kakulle.
Valmistus
Vaihe 1
2 omenaa – 80 g pekaanipähkinöitä – 3 rkl hunajaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 appelsiinin raastettu kuori
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Sekoita keskenään pähkinät, hunaja, soijakastike ja raastettu appelsiinin kuori. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 18 cm) leivinpaperilla ja asettele omenat ja pähkinäseos sen pohjalle.
Vaihe 2
150 g vehnäjauhoa – 70 g kaurahiutaleita – 50 g sokeria – 1 tl leivinjauhetta – ½ tl ruokasoodaa – 150 ml appelsiinimehua – 50 g kermaa – 90 ml rypsiöljyä – 1 kananmuna
Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja märät ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä ne ja kaada taikina omenoiden ja pähkinäseoksen päälle. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia. (Voit testata kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsää, kun saat vedettyä tikun pois puhtaana.)
Vaihe 3
Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ja poista sitten vuoan reunat. Kumoa kakku lautaselle ylösalaisin. Poista pohja ja leivinpaperi varovasti.
Vinkki:
Voit korvata kerman kreikkalaisella jugurtilla tai appelsiinimehulla (50 ml).
Resepti-ID: 1165
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä