Appelsiini-omenakeikauskakku

kokonaisaika 50 min
10 min esivalmistelut
40 min valmistus

Tämä mehevä keikauskakku sisältää omenoita, pekaanipähkinöitä sekä makeansuolaisen seoksen hunajaa, soijakastiketta ja appelsiininkuorta. Seos karamellisoituu uunissa ja muodostaa suussasulavan pinnan kakulle.

Ainekset

8 annosta
2 
omenaa
80 g
pekaanipähkinöitä
3 rkl
hunajaa
1 
appelsiinin raastettu kuori
150 g
vehnäjauhoa
70 g
kaurahiutaleita
50 g
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
 ½ tl
ruokasoodaa
150 ml
appelsiinimehua
50 g
kermaa
90 ml
rypsiöljyä
1 
kananmuna
Ravintosisältö (per annos): 1699 kJ  /  406 kcal
22 g Rasva
7 g Proteiini
45 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2  omenaa – 80 g pekaanipähkinöitä – 3 rkl hunajaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  appelsiinin raastettu kuori

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Sekoita keskenään pähkinät, hunaja, soijakastike ja raastettu appelsiinin kuori. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 18 cm) leivinpaperilla ja asettele omenat ja pähkinäseos sen pohjalle.

Vaihe 2

150 g vehnäjauhoa – 70 g kaurahiutaleita – 50 g sokeria – 1 tl leivinjauhetta –  ½ tl ruokasoodaa – 150 ml appelsiinimehua – 50 g kermaa – 90 ml rypsiöljyä – 1  kananmuna

Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja märät ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä ne ja kaada taikina omenoiden ja pähkinäseoksen päälle. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia. (Voit testata kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsää, kun saat vedettyä tikun pois puhtaana.)

Vaihe 3

Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ja poista sitten vuoan reunat. Kumoa kakku lautaselle ylösalaisin. Poista pohja ja leivinpaperi varovasti.

Vinkki:

Voit korvata kerman kreikkalaisella jugurtilla tai appelsiinimehulla (50 ml).

Resepti-ID: 1165

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2  omenaa – 80 g pekaanipähkinöitä – 3 rkl hunajaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  appelsiinin raastettu kuori

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Sekoita keskenään pähkinät, hunaja, soijakastike ja raastettu appelsiinin kuori. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 18 cm) leivinpaperilla ja asettele omenat ja pähkinäseos sen pohjalle.

150 g vehnäjauhoa – 70 g kaurahiutaleita – 50 g sokeria – 1 tl leivinjauhetta –  ½ tl ruokasoodaa – 150 ml appelsiinimehua – 50 g kermaa – 90 ml rypsiöljyä – 1  kananmuna

Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja märät ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä ne ja kaada taikina omenoiden ja pähkinäseoksen päälle. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia. (Voit testata kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsää, kun saat vedettyä tikun pois puhtaana.)

Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ja poista sitten vuoan reunat. Kumoa kakku lautaselle ylösalaisin. Poista pohja ja leivinpaperi varovasti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.