Suklaata ja pähkinää – mahtava makupommi!

24. Oktober 2023

Antaudu makean lumoihin!

Suklaa ja pähkinä – taivaallinen makuyhdistelmä makean nälkään

Syksyn tullen on kiva kotoilla sohvalla ja katsoa vaikkapa lempisarjan kaikki jaksot putkeen. Syksyllä tekee myös mieli hemmotella itseään, ja sen takia aiheenamme ovat jälkiruoat! Erityisesti Euroopassa ollaan pähkinäisten suklaaherkkujen intohimoisia ystäviä. Monissa Euroopan maissa jälkiruoat ovat olennainen osa ruokakulttuuria ja -perinnettä, kuten suklaamaana tunnetussa Belgiassa tai herkullisista suklaakakuistaan ja kohokkaistaan tunnetussa Ranskassa. Etenkin suklaan ja pähkinöiden yhdistelmä on vastustamaton, joten nyt kerromme kuinka monipuolisia herkkuja siitä voi saada aikaan!

Hasselpähkinä ja suklaa kuuluvat erottamattomasti yhteen ja ovatkin ehkä kaikkein suosituin yhdistelmä

Hasselpähkinän ainutlaatuinen, täyteläinen maku pääsee oikeuksiinsa lukuisissa suklaaherkuissa, kuten silkkisessä suklaamoussessa tai suussasulavissa konvehdeissa. Italiasta ovat kotoisin kaksi tunnettua luomusta: gianduja on kreemi, jota voidaan käyttää levitteenä tai konvehtien täytteenä. Baci-konvehdin sisällä on kokonaisia hasselpähkinöitä. Sveitsissä syödään herkullisia nusstörtli-pikkupiiraita, joiden sisällä on suklaata ja hasselpähkinöitä. Saksassa taasen nussecken-kolmiot ovat herkuttelijoiden suosiossa. 

Myös mantelit ja suklaa ovat taivaallisen hyviä yhdessä

Tällä karvaan-makealla, rapealla yhdistelmällä on tärkeä sija eurooppalaisessa jälkiruokakulttuurissa, ja usealla maalla onkin oma versionsa suklaamantelikakusta. Mantelit ovat elegantti ja hienostunut lisä monessa jälkiruoassa. Esimerkiksi Italian cantuccini-mantelikeksit, jotka on usein kuorrutettu suklaalla, ovat suosittuja myös maan rajojen ulkopuolella.

Saksanpähkinä on ravinteikas rouskuteltava!

Sen pehmeän täyteläinen maku eroaa täysin hasselpähkinän ja mantelin mausta. Saksanpähkinät ovat erityisen suosittuja sellaisissa jälkiruoissa kuin baklava, jossa on kerroksittain filotaikinaa ja siirappia. Pistaasipähkinät sopivat myös hyvin tähän makeaan herkkuun. Pistaasit ovat tulleet uudestaan muotiin viime vuosina ja ovat osoitus Euroopan jatkuvasti muuttuvasta jälkiruokakulttuurista. Kun käyt Italiassa, muista syödä syntisen hyvää pistaasijäätelöä – mikset yhdistäisi sitä vaikkapa kauhalliseen suklaagelatoa?

Mitä jälkiruokiin tulee, on suklaan ja kastanjoiden yhdistelmä aivan ylivoimainen

Kastanjat antavat niihin aivan omanlaisensa makuvivahteen, olipa sitten kyseessä mehevä suklaakakku, konvehdit tai mousse. Ranskalaisten Mont Blanc -leivos tai italialaisten castagnaccio-kakku ovat herkullinen todiste tästä.

Kuten huomaat, maailmassa on valtava määrä jännittäviä jälkiruokaideoita! Ihmettelet ehkä, miten Kikkoman ja jälkiruoat sopivat yhteen. Usko tai älä, mutta soijakastike ja suklaa on loistava yhdistelmä, joka antaa makeille herkuille umamisen vivahteen. Olemme kehitelleet pähkinäisiä ja suklaisia reseptejä, joilla syysilloista tulee entistä mukavampia. Saatat jopa löytää uuden lempireseptisi niiden joukosta.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.