Pähkinäiset päärynäkorvapuustit

kokonaisaika 120 min
15 min esivalmistelut
25 min valmistus
80 min vetäytyminen

Perinteiset korvapuustit saavat aivan uudenlaisen twistin rapeista saksanpähkinöistä, mehukkaista päärynöistä ja umamisesta soijakastikkeesta. Tämä ohje hurmaa kaikki pullahiiret!

Ainekset

9 annosta

Rolls :

420 g
vehnäjauhoa
7 g
kuivahiivaa
20 g
sokeria
2 
kananmunaa
180 ml
piimää
125 ml
rypsiöljyä

Täyte:

40 g
voita
40 g
sokeria
1 
appelsiinin raastettu kuori
1 rkl
kanelia

Lisäksi:

2 
päärynää
50 g
saksanpähkinöitä
2 rkl
aprikoosihilloa
Ravintosisältö (per annos): 1812 kJ  /  433 kcal
23 g Rasva
9,5 g Proteiini
47 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

420 g vehnäjauhoa – 7 g kuivahiivaa – 20 g sokeria – 2  kananmunaa – 180 ml piimää – 125 ml rypsiöljyä

Sekoita siivilöityihin jauhoihin sokeri ja hiiva. Vispaa piimä, kananmunat ja rypsiöljy sekaisin. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa taikina sileäksi. Jätä kohoamaan, kunnes taikina on tuplannut kokonsa.

Vaihe 2

40 g voita – 40 g sokeria – 1  appelsiinin raastettu kuori – 1 rkl kanelia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, kaneli, raastettu appelsiinin kuori sekä Kikkomanin soijakastike.

Vaihe 3

2  päärynää – 50 g saksanpähkinöitä

Kauli kohonnut taikina isoksi suorakulmioksi. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele sen päälle saksanpähkinät ja kuutioidut päärynät. Kääri taikinalevy rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 3 cm paksuja viipaleita.

Vaihe 4

2 rkl aprikoosihilloa

Asettele korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Sivele korvapuustit aprikoosihillolla heti paistamisen jälkeen. 

Resepti-ID: 1164

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

420 g vehnäjauhoa – 7 g kuivahiivaa – 20 g sokeria – 2  kananmunaa – 180 ml piimää – 125 ml rypsiöljyä

Sekoita siivilöityihin jauhoihin sokeri ja hiiva. Vispaa piimä, kananmunat ja rypsiöljy sekaisin. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa taikina sileäksi. Jätä kohoamaan, kunnes taikina on tuplannut kokonsa.

40 g voita – 40 g sokeria – 1  appelsiinin raastettu kuori – 1 rkl kanelia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, kaneli, raastettu appelsiinin kuori sekä Kikkomanin soijakastike.

2  päärynää – 50 g saksanpähkinöitä

Kauli kohonnut taikina isoksi suorakulmioksi. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele sen päälle saksanpähkinät ja kuutioidut päärynät. Kääri taikinalevy rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 3 cm paksuja viipaleita.

2 rkl aprikoosihilloa

Asettele korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Sivele korvapuustit aprikoosihillolla heti paistamisen jälkeen. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.