Pähkinäiset päärynäkorvapuustit
Perinteiset korvapuustit saavat aivan uudenlaisen twistin rapeista saksanpähkinöistä, mehukkaista päärynöistä ja umamisesta soijakastikkeesta. Tämä ohje hurmaa kaikki pullahiiret!
Valmistus
Vaihe 1
420 g vehnäjauhoa – 7 g kuivahiivaa – 20 g sokeria – 2 kananmunaa – 180 ml piimää – 125 ml rypsiöljyä
Sekoita siivilöityihin jauhoihin sokeri ja hiiva. Vispaa piimä, kananmunat ja rypsiöljy sekaisin. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa taikina sileäksi. Jätä kohoamaan, kunnes taikina on tuplannut kokonsa.
Vaihe 2
40 g voita – 40 g sokeria – 1 appelsiinin raastettu kuori – 1 rkl kanelia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, kaneli, raastettu appelsiinin kuori sekä Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 3
2 päärynää – 50 g saksanpähkinöitä
Kauli kohonnut taikina isoksi suorakulmioksi. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele sen päälle saksanpähkinät ja kuutioidut päärynät. Kääri taikinalevy rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 3 cm paksuja viipaleita.
Vaihe 4
2 rkl aprikoosihilloa
Asettele korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Sivele korvapuustit aprikoosihillolla heti paistamisen jälkeen.
Resepti-ID: 1164
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä