Marengit kastanjakreemin kera
Makeansuolainen kastanjakreemi saa jännittävän makunsa Kikkomanin soijakastikkeesta ja tasapainottaa marenkien makeutta. Rapeat pekaanipähkinät kruunaavat makunautinnon!
Ainekset
Marengit:
Kastanjakreemi:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
4 valkuaista – 200 g hienoa sokeria – 1 tl perunajauhoa – 1 tl sitruunamehua – 1 hyppysellinen suolaa
Laita valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla sokeri joukkoon teelusikallinen kerrallaan, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. Kun kaikki sokeri on lisätty, sekoita vaahdon joukkoon sitruunamehu, perunajauho ja suola.
Laita marenkiseos pursotinpussiin ja pursota pieniä pesiä pellille leivinpaperin päälle. Laita marengit 160-asteiseen uuniin ja alenna lämpötila saman tien 100 asteeseen. Paista marenkeja 1 tunti.
Vaihe 2
400 g tuoreita kastanjoita – 40 ml rommia – 1 vaniljatanko – 400 ml maitoa – 2 rkl tomusokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Viillä kastanjan kuoriin viillot terävällä veitsellä. Kaada niiden päälle kiehuvaa vettä ja keitä 20 minuuttia. Valuta kastanjat, anna jäähtyä ja kuori ne.
Laita kuoritut kastanjat takaisin kattilaan. Lisää maito, tomusokeri sekä siemenet vaniljatangosta ja keitä, kunnes kastanjat ovat pehmeitä. Soseuta kastanjat rommin ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.
Vaihe 3
250 ml kuohukermaa – 1 tl tomusokeria – 10 g raastettua maitosuklaata – 2 rkl paloiteltuja pekaanipähkinöitä
Vatkaa kerma ja tomusokeri, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja.
Laita jokaisen marenkipesän keskelle ruokalusikallinen kastanjakreemiä ja sen päälle kermavaahtoa. Ripottele päälle raastettua suklaata ja pekaanipähkinän paloja.
Vinkki:
Tuoreiden kastanjoiden sijaan voit käyttää keitettyjä säilykekastanjoita.
Resepti-ID: 1167
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä