Marengit kastanjakreemin kera

kokonaisaika 90 min
30 min esivalmistelut
60 min valmistus

Makeansuolainen kastanjakreemi saa jännittävän makunsa Kikkomanin soijakastikkeesta ja tasapainottaa marenkien makeutta. Rapeat pekaanipähkinät kruunaavat makunautinnon!

Ainekset

6 annosta

Marengit:

4 
valkuaista
200 g
hienoa sokeria
1 tl
perunajauhoa
1 tl
sitruunamehua
1 hyppysellinen
suolaa

Kastanjakreemi:

400 g
tuoreita kastanjoita
40 ml
rommia
1 
vaniljatanko
400 ml
maitoa
2 rkl
tomusokeria

Lisäksi:

250 ml
kuohukermaa
1 tl
tomusokeria
10 g
raastettua maitosuklaata
2 rkl
paloiteltuja pekaanipähkinöitä
Ravintosisältö (per annos): 2812 kJ  /  672 kcal
19 g Rasva
9 g Proteiini
60 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  valkuaista – 200 g hienoa sokeria – 1 tl perunajauhoa – 1 tl sitruunamehua – 1 hyppysellinen suolaa

Laita valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla sokeri joukkoon teelusikallinen kerrallaan, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. Kun kaikki sokeri on lisätty, sekoita vaahdon joukkoon sitruunamehu, perunajauho ja suola.

Laita marenkiseos pursotinpussiin ja pursota pieniä pesiä pellille leivinpaperin päälle. Laita marengit 160-asteiseen uuniin ja alenna lämpötila saman tien 100 asteeseen. Paista marenkeja 1 tunti.

Vaihe 2

400 g tuoreita kastanjoita – 40 ml rommia – 1  vaniljatanko – 400 ml maitoa – 2 rkl tomusokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Viillä kastanjan kuoriin viillot terävällä veitsellä. Kaada niiden päälle kiehuvaa vettä ja keitä 20 minuuttia. Valuta kastanjat, anna jäähtyä ja kuori ne.

Laita kuoritut kastanjat takaisin kattilaan. Lisää maito, tomusokeri sekä siemenet vaniljatangosta ja keitä, kunnes kastanjat ovat pehmeitä. Soseuta kastanjat rommin ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.

Vaihe 3

250 ml kuohukermaa – 1 tl tomusokeria – 10 g raastettua maitosuklaata – 2 rkl paloiteltuja pekaanipähkinöitä

Vatkaa kerma ja tomusokeri, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. 

Laita jokaisen marenkipesän keskelle ruokalusikallinen kastanjakreemiä ja sen päälle kermavaahtoa. Ripottele päälle raastettua suklaata ja pekaanipähkinän paloja.

Vinkki:

Tuoreiden kastanjoiden sijaan voit käyttää keitettyjä säilykekastanjoita.

Resepti-ID: 1167

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4  valkuaista – 200 g hienoa sokeria – 1 tl perunajauhoa – 1 tl sitruunamehua – 1 hyppysellinen suolaa

Laita valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla sokeri joukkoon teelusikallinen kerrallaan, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. Kun kaikki sokeri on lisätty, sekoita vaahdon joukkoon sitruunamehu, perunajauho ja suola.

Laita marenkiseos pursotinpussiin ja pursota pieniä pesiä pellille leivinpaperin päälle. Laita marengit 160-asteiseen uuniin ja alenna lämpötila saman tien 100 asteeseen. Paista marenkeja 1 tunti.

400 g tuoreita kastanjoita – 40 ml rommia – 1  vaniljatanko – 400 ml maitoa – 2 rkl tomusokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Viillä kastanjan kuoriin viillot terävällä veitsellä. Kaada niiden päälle kiehuvaa vettä ja keitä 20 minuuttia. Valuta kastanjat, anna jäähtyä ja kuori ne.

Laita kuoritut kastanjat takaisin kattilaan. Lisää maito, tomusokeri sekä siemenet vaniljatangosta ja keitä, kunnes kastanjat ovat pehmeitä. Soseuta kastanjat rommin ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.

250 ml kuohukermaa – 1 tl tomusokeria – 10 g raastettua maitosuklaata – 2 rkl paloiteltuja pekaanipähkinöitä

Vatkaa kerma ja tomusokeri, kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. 

Laita jokaisen marenkipesän keskelle ruokalusikallinen kastanjakreemiä ja sen päälle kermavaahtoa. Ripottele päälle raastettua suklaata ja pekaanipähkinän paloja.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.