Kurpitsajuustokakku karpaloiden, kinuskin ja hasselpähkinöiden kera

kokonaisaika 90 min
20 min esivalmistelut
70 min valmistus

Kuohkea juustokakku ja täysjyväkeksipohja sopivat hyvin yhteen kinuskin kanssa. Kinuskin salainen ainesosa on soijakastike, joka antaa sille häivähdyksen suolaisuutta. Hasselpähkinät tuovat kakkuun täyteläisyyttä ja rapeutta.

Ainekset

8 annosta

Pohja

150 g
täysjyväkeksejä
30 g
sulatettua voita
1 tl
raastettua appelsiininkuorta

Täyte

100 g
valkosuklaata
40 g
voita
700 g
raejuustoa
3 
kananmunaa
150 g
kurpitsasosetta
2 rkl
kuivattuja karpaloita

Caramel

100 g
sokeria
1 rkl
voita
200 g
kuohukermaa

Lisäksi

100 g
hasselpähkinöitä
Ravintosisältö (per annos): 2775 kJ  /  663 kcal
49 g Rasva
15 g Proteiini
38 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g täysjyväkeksejä – 30 g sulatettua voita – 1 tl raastettua appelsiininkuorta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita murskatut keksit, sulatettu voi ja raastettu appelsiinin kuori. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vaihe 2

100 g valkosuklaata – 40 g voita – 700 g raejuustoa – 3  kananmunaa – 150 g kurpitsasosetta

Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita raejuuston sekaan kananmunat ja kurpitsasose.

Vaihe 3

2 rkl kuivattuja karpaloit

Lisää sulatettu valkosuklaa ja voi sekä karpalot raejuustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 asteessa 1 tunti. Anna jäähtyä uunissa uuninluukku hiukan raollaan.

Vaihe 4

100 g sokeria – 1 rkl voita – 200 g kuohukermaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Levitä tasainen kerros sokeria teflonpannun pohjalle. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa (älä sekoita). Lisää voi ja sekoita voimakkaasti silikonivispilällä. Lisää vähän kerrallaan kerma ja soijakastike, samalla sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia kunnes seos paksunee.

Vaihe 5

100 g hasselpähkinöitä

Kaada kinuski jäähtyneen juustokakun päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Kakkuvuoan halkaisijan tulisi olla 18-20 cm.

Resepti-ID: 1166

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g täysjyväkeksejä – 30 g sulatettua voita – 1 tl raastettua appelsiininkuorta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita murskatut keksit, sulatettu voi ja raastettu appelsiinin kuori. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

100 g valkosuklaata – 40 g voita – 700 g raejuustoa – 3  kananmunaa – 150 g kurpitsasosetta

Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita raejuuston sekaan kananmunat ja kurpitsasose.

2 rkl kuivattuja karpaloit

Lisää sulatettu valkosuklaa ja voi sekä karpalot raejuustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 asteessa 1 tunti. Anna jäähtyä uunissa uuninluukku hiukan raollaan.

100 g sokeria – 1 rkl voita – 200 g kuohukermaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Levitä tasainen kerros sokeria teflonpannun pohjalle. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa (älä sekoita). Lisää voi ja sekoita voimakkaasti silikonivispilällä. Lisää vähän kerrallaan kerma ja soijakastike, samalla sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia kunnes seos paksunee.

100 g hasselpähkinöitä

Kaada kinuski jäähtyneen juustokakun päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.