

Kurpitsajuustokakku karpaloiden, kinuskin ja hasselpähkinöiden kera
Kuohkea juustokakku ja täysjyväkeksipohja sopivat hyvin yhteen kinuskin kanssa. Kinuskin salainen ainesosa on soijakastike, joka antaa sille häivähdyksen suolaisuutta. Hasselpähkinät tuovat kakkuun täyteläisyyttä ja rapeutta.
Ainekset
Pohja
Täyte
Caramel
Lisäksi
Valmistus
Vaihe 1

150 g täysjyväkeksejä – 30 g sulatettua voita – 1 tl raastettua appelsiininkuorta
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita murskatut keksit, sulatettu voi ja raastettu appelsiinin kuori. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Vaihe 2

100 g valkosuklaata – 40 g voita – 700 g raejuustoa – 3 kananmunaa – 150 g kurpitsasosetta
Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita raejuuston sekaan kananmunat ja kurpitsasose.
Vaihe 3

2 rkl kuivattuja karpaloit
Lisää sulatettu valkosuklaa ja voi sekä karpalot raejuustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 asteessa 1 tunti. Anna jäähtyä uunissa uuninluukku hiukan raollaan.
Vaihe 4

100 g sokeria – 1 rkl voita – 200 g kuohukermaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Levitä tasainen kerros sokeria teflonpannun pohjalle. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa (älä sekoita). Lisää voi ja sekoita voimakkaasti silikonivispilällä. Lisää vähän kerrallaan kerma ja soijakastike, samalla sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia kunnes seos paksunee.
Vaihe 5

100 g hasselpähkinöitä
Kaada kinuski jäähtyneen juustokakun päälle ja koristele hasselpähkinöillä.
Kakkuvuoan halkaisijan tulisi olla 18-20 cm.
Resepti-ID: 1166
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä