Pistaasikreemimuffinit

kokonaisaika 40 min
20 min esivalmistelut
20 min valmistus

Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike vie vaniljamuffinit aivan uudelle tasolle. Kun lisäät niihin vielä pistaasikreemiä, on tämä tavattoman herkullinen jälkiruoka valmis nautittavaksi!

Ainekset

8 annosta

Muffinit:

300 g
vehnäjauhoa
1 ½ tl
leivinjauhetta
 ½ tl
ruokasoodaa
150 g
sokeria
2 
kananmunaa
125 ml
öljyä
200 ml
maitoa
1 rkl
vaniljauutetta

Pistaasikreemi:

200 g
pistaasitahnaa
50 g
valkosuklaata
125 ml
kuohukermaa
50 g
mascarponea

Lisäksi:

1 rkl
pilkottuja pistaasipähkinöitä
Ravintosisältö (per annos): 1184 kJ  /  283 kcal
20,2 g Rasva
5,4 g Proteiini
36,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g vehnäjauhoa – 1 ½ tl leivinjauhetta –  ½ tl ruokasoodaa – 150 g sokeria – 2  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike125 ml öljyä – 200 ml maitoa – 1 rkl vaniljauutetta

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, soijakastike, öljy, maito ja vaniljauute. Yhdistä kuivat ainekset märkiin ja sekoita.

Vaihe 2

Kaada taikina muffinivuokaan tai muotteihin ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaihe 3

50 g valkosuklaata – 125 ml kuohukermaa

Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.

Vaihe 4

200 g pistaasitahnaa – 50 g mascarponea

Sekoita pistaasitahna, mascarpone ja jäähtynyt suklaa-kermaseos kulhossa kuohkeaksi kreemiksi.

Vaihe 5

1 rkl pilkottuja pistaasipähkinöitä

Koristele muffinit pistaasikreemillä ja ripottele päälle paahdetut pistaasipähkinät.

Resepti-ID: 1163

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g vehnäjauhoa – 1 ½ tl leivinjauhetta –  ½ tl ruokasoodaa – 150 g sokeria – 2  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike125 ml öljyä – 200 ml maitoa – 1 rkl vaniljauutetta

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, soijakastike, öljy, maito ja vaniljauute. Yhdistä kuivat ainekset märkiin ja sekoita.

Kaada taikina muffinivuokaan tai muotteihin ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

50 g valkosuklaata – 125 ml kuohukermaa

Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.

200 g pistaasitahnaa – 50 g mascarponea

Sekoita pistaasitahna, mascarpone ja jäähtynyt suklaa-kermaseos kulhossa kuohkeaksi kreemiksi.

1 rkl pilkottuja pistaasipähkinöitä

Koristele muffinit pistaasikreemillä ja ripottele päälle paahdetut pistaasipähkinät.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.