
Lämmin kvinoakulho, seesamikuorrutettua lohta ja aprikooseja
Tarvitsetko jotain helppotekoista ja terveellistä päivälliseksi? Ihastut tähän helppoon Ponzu-jogurttikastikkeella maustettuun lohiateriaan. Se tarjoillaan punaisen, valkoisen ja mustan kvinoan kanssa, mutta voit käyttää mitä tahansa.

Ainekset 2 annokselle
• 100 g kolmiväristä kvinoaa tai tavallista kvinoaa
• 250 g lohifilettä
• 2 ruokalusikallista Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
• ½ teelusikallista pippuria
• 30 g Kikkoman Panko -korppujauhoja
• 10 g seesaminsiemeniä
• 2 ruokalusikallista öljyä
• 100 g parsakaalia
• 150 g aprikooseja
• 1 ruokalusikallinen tuoretta rosmariiniä
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
• 60 g luonnonjogurttia
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta minttua
• 1/2 teelusikallista jauhettua pippuria
Valmistusohje
- Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
- Leikkaa lohifile kahdeksi kappaleesi, ripottele päälle Kikkoman Ponzu -kastiketta ja pippuria, leivitä panko-korppujauholla, johon on sekoitettu seesaminsiemeniä. Paista kummaltakin puolelta kullanruskeiksi.
- Jaa sillä välin parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä kovankypsäksi. Puolita aprikoosit, poista siemenet ja grillaa molemmin puolin yhdessä rosmariinin kanssa kevyesti rasvatussa pannussa.
- Sekoita jogurttiin oliiviöljy, Kikkoman Ponzu -kastike, pippuri ja hienonnettu minttu.
- Jaa keitetty kvinoa kulhoihin ja lisää jäljellä olevat täytteet.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
• 100 g kolmiväristä kvinoaa tai tavallista kvinoaa
• 250 g lohifilettä
• 2 ruokalusikallista Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
• ½ teelusikallista pippuria
• 30 g Kikkoman Panko -korppujauhoja
• 10 g seesaminsiemeniä
• 2 ruokalusikallista öljyä
• 100 g parsakaalia
• 150 g aprikooseja
• 1 ruokalusikallinen tuoretta rosmariiniä
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
• 60 g luonnonjogurttia
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta minttua
• 1/2 teelusikallista jauhettua pippuria