Vegaaninen Wellington
Tuunattu klassikkoannos tekee taatusti vaikutuksen illallisvieraisiisi! Lehtevän taikinakuoren alta paljastuu aromikas yhdistelmä punajuurta, sieniä ja timjamia.
Ainekset
Taikinan päälle:
Valmistus
Vaihe 1
4 punajuurta – 600 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 ml punaviiniä – 50 ml viinietikkaa – 80 g sokeria – 1 valkosipulinkynsi – 1 rkl sinapinsiemeniä – 1 timjamin oksa
Pese ja kuori punajuuret. Laita ne kattilaan ja lisää vesi, Kikkomanin soijakastike, viini ja viinietikka. Lisää vielä sokeri, kevyesti litistetty valkosipulinkynsi, sinapinsiemenet ja timjami. Peitä kannella ja keitä, kunnes punajuuri on pehmennyt. Ota punajuuret pois liemestä ja jätä jäähtymään.
Vaihe 2
50 g hirssiä – 300 g herkkusieniä – 1 sipuli – 2 valkosipulinkynttä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl timjamin lehtiä – 1 tl pippuria
Keitä hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi herkkusienet ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää sienet. Paista n. 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutti. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, timjamilla sekä pippurilla ja sekoita hyvin. Lisää keitetty hirssi sienten joukkoon, sekoita ja soseuta sitten rouheaksi seokseksi. Jätä jäähtymään.
Vaihe 3
4 savoijinkaalin lehteä (kurttukaali) – 275 g voitaikinaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl vettä
Ryöppää kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia. Laita lehdet hetkeksi kulholliseen kylmää vettä ja taputtele kuiviksi.
Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet sieniseoksesta pituussuunnassa levyn keskelle. Asettele kaalinlehdet ja punajuuret sieniseoksen päälle. Painele loput sieniseoksesta punajuurien päälle ja kääri kaalinlehdet niiden ympärille. Taittele taikinalevyn reunat täytteen päälle.
Sekoita 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja 1 rkl vettä. Sivele taikinan pinta seoksella.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vinkki:
Valitse pitkulaisia punajuuria, jotta jokainen annos on suunnilleen samankokoinen.
Resepti-ID: 1293
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä