Vegaaninen Wellington
Vegaaninen Wellington

Vegaaninen Wellington

kokonaisaika95 min
15 minesivalmistelut
80 minvalmistus

Tuunattu klassikkoannos tekee taatusti vaikutuksen illallisvieraisiisi! Lehtevän taikinakuoren alta paljastuu aromikas yhdistelmä punajuurta, sieniä ja timjamia.  

Ainekset

2 annosta
4 
punajuurta
600 ml
vettä
200 ml
punaviiniä
50 ml
viinietikkaa
80 g
sokeria
3 
valkosipulinkynttä
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 
timjamin oksa
50 g
hirssiä
1 
sipuli
300 g
herkkusieniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
timjamin lehtiä
1 tl
pippuria
4 
savoijinkaalin lehteä (kurttukaali)
275 g
voitaikinaa

Taikinan päälle:

1 rkl
vettä
Ravintosisältö (per annos):3900932 kJ / 932 kcal
51,5 gRasva
25,6 gProteiini
88,3 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  punajuurta – 600 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml punaviiniä – 50 ml viinietikkaa – 80 g sokeria – 1  valkosipulinkynsi – 1 rkl sinapinsiemeniä – 1  timjamin oksa

Pese ja kuori punajuuret. Laita ne kattilaan ja lisää vesi, Kikkomanin soijakastike, viini ja viinietikka. Lisää vielä sokeri, kevyesti litistetty valkosipulinkynsi, sinapinsiemenet ja timjami. Peitä kannella ja keitä, kunnes punajuuri on pehmennyt. Ota punajuuret pois liemestä ja jätä jäähtymään.

Vaihe 2

50 g hirssiä – 300 g herkkusieniä – 1  sipuli – 2  valkosipulinkynttä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl timjamin lehtiä – 1 tl pippuria

Keitä hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi herkkusienet ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää sienet. Paista n. 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutti. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, timjamilla sekä pippurilla ja sekoita hyvin. Lisää keitetty hirssi sienten joukkoon, sekoita ja soseuta sitten rouheaksi seokseksi. Jätä jäähtymään.

Vaihe 3

4  savoijinkaalin lehteä (kurttukaali) – 275 g voitaikinaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl vettä

Ryöppää kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia. Laita lehdet hetkeksi kulholliseen kylmää vettä ja taputtele kuiviksi.
Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet sieniseoksesta pituussuunnassa levyn keskelle. Asettele kaalinlehdet ja punajuuret sieniseoksen päälle. Painele loput sieniseoksesta punajuurien päälle ja kääri kaalinlehdet niiden ympärille. Taittele taikinalevyn reunat täytteen päälle. 
Sekoita 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja 1 rkl vettä. Sivele taikinan pinta seoksella.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki:

Valitse pitkulaisia punajuuria, jotta jokainen annos on suunnilleen samankokoinen.

Resepti-ID: 1293

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4 punajuurta – 600 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml punaviiniä – 50 ml viinietikkaa – 80 g sokeria – 1 valkosipulinkynsi – 1 rkl sinapinsiemeniä – 1 timjamin oksa

Pese ja kuori punajuuret. Laita ne kattilaan ja lisää vesi, Kikkomanin soijakastike, viini ja viinietikka. Lisää vielä sokeri, kevyesti litistetty valkosipulinkynsi, sinapinsiemenet ja timjami. Peitä kannella ja keitä, kunnes punajuuri on pehmennyt. Ota punajuuret pois liemestä ja jätä jäähtymään.

50 g hirssiä – 300 g herkkusieniä – 1 sipuli – 2 valkosipulinkynttä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl timjamin lehtiä – 1 tl pippuria

Keitä hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi herkkusienet ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää sienet. Paista n. 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutti. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, timjamilla sekä pippurilla ja sekoita hyvin. Lisää keitetty hirssi sienten joukkoon, sekoita ja soseuta sitten rouheaksi seokseksi. Jätä jäähtymään.

4 savoijinkaalin lehteä (kurttukaali) – 275 g voitaikinaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl vettä

Ryöppää kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia. Laita lehdet hetkeksi kulholliseen kylmää vettä ja taputtele kuiviksi.
Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet sieniseoksesta pituussuunnassa levyn keskelle. Asettele kaalinlehdet ja punajuuret sieniseoksen päälle. Painele loput sieniseoksesta punajuurien päälle ja kääri kaalinlehdet niiden ympärille. Taittele taikinalevyn reunat täytteen päälle. 
Sekoita 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja 1 rkl vettä. Sivele taikinan pinta seoksella.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.