Tsukune-kalkkunavartaat

kokonaisaika 50 min
20 min esivalmistelut
30 min marinointi

Ainekset

4 annosta

Tsukune:

500 g
kalkkunan jauhelihaa
3 
kevätsipulia hienoksi silputtuna
1 tl
hienoksi silputtua tai raastettua inkivääriä
2 
valkosipulinkynttä puristettuna
2 ½ rkl
maissitärkkelystä

Soijakastikekuorrute:

50 ml
miriniä
25 ml
sakea (tai kuivaa sherryä)
25 ml
vettä
2 tl
ruskeaa sokeria

Koristeluun:

kevätsipuleita hienoksi silputtuna
kasviöljyä uunipellin voiteluun
Tarvitset lisäksi 12 keskisuurta puista grillitikkua
Ravintosisältö (per annos): 992 kJ  /  237 kcal
7,2 g Rasva
26,7 g Proteiini
15,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia, jotta tikut eivät pala uunissa.

Vaihe 2

Sekoita soijakastikuorrutteen ainekset keskenään pienellä paistinpannulla ja anna kiehua hiljalleen keskisuurella lämmöllä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vaihe 3

Sekoita tsukunen ainekset keskenään isossa kulhossa. Pese kädet ja sekoita ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta noin 24 minipyörykkää. Nosta pyörykät kylmään puoleksi tunniksi, jotta ne kiinteytyvät.

Vaihe 4

Kuumenna grillivastus kuumaksi. Pujota grillitikkuun kaksi tai kolme lihapyörykkää (koosta riippuen) ja nosta vartaat öljytylle pellille.

Vaihe 5

Grillaa vartaita 10–15 minuuttia grillivastuksen alla, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Kääntele vartaita muutaman minuutin välein grillauksen aikana ja sivele samalla vartaiden pintaan runsaasti kuorrutetta. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 296

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia, jotta tikut eivät pala uunissa.

Sekoita soijakastikuorrutteen ainekset keskenään pienellä paistinpannulla ja anna kiehua hiljalleen keskisuurella lämmöllä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita tsukunen ainekset keskenään isossa kulhossa. Pese kädet ja sekoita ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta noin 24 minipyörykkää. Nosta pyörykät kylmään puoleksi tunniksi, jotta ne kiinteytyvät.

Kuumenna grillivastus kuumaksi. Pujota grillitikkuun kaksi tai kolme lihapyörykkää (koosta riippuen) ja nosta vartaat öljytylle pellille.

Grillaa vartaita 10–15 minuuttia grillivastuksen alla, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Kääntele vartaita muutaman minuutin välein grillauksen aikana ja sivele samalla vartaiden pintaan runsaasti kuorrutetta. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.