

Teriyaki-lihapiirakka
Rapea piirakkakuori kätkee sisäänsä pinaattia, kermaista perunamuusia ja maukasta sisäfileetä. Tästä ei piirakka parane!
Valmistus
Vaihe 1

150 g sisäfileetä – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 1 rkl öljyä – 60 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi
Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Leikkaa filee puoliksi.
Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista joka puolelta öljyssä pannulla. Ota liha pois pannulta, kääri folioon ja jätä vetäytymään.
Kaada Kikkomanin teriyaki-marinadi pannulle, jolla ruskistit lihan. Lämmitä kovalla lämmöllä, kunnes marinadi sakenee.
Ota liha pois foliosta ja laita se kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä.
Säästä kastike tarjoiluun.
Vaihe 2

80 g perunaa – 1 pieni valkosipulinkynsi – 1 rkl kermaa – 1 tl sinappia – 1 hyppysellinen suolaa
Keitä ja kuori perunat. Soseuta perunat, valkosipuli, kerma, sinappi ja suola, kunnes muusi on tasaista.
Vaihe 3

135 g lehtitaikinalevyä – 120 g keitettyä pinaattia
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa lehtitaikinalevy kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi per annos (hieman isompi pala päälle ja pienempi alle). Rei’itä pienempi pala haarukalla.
Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Lisää vaiheessa 2 valmistettu perunamuusi pienempien taikinalevyjen päälle (jätä reunoille 1 cm tilaa).
Laita lihapalat perunamuusin päälle ja asettele keitetty pinaatti niiden ympärille.
Vaihe 4

Vaiheessa 3 tehdyt piirakat – 1 kananmuna
Peitä piirakka isommalla taikinalevyn palalla ja painele reunat yhteen haarukalla. Tee veitsellä kolme viiltoa kuoreen.
Vatkaa muna ja sivele sillä piirakan pinta.
Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kaada vaiheesta 1 jäänyt kastike joko suoraan lautaselle tai pieneen kulhoon dippaamista varten.
Vinkki:
Otathan lihan hyvissä ajoin jääkaapista, jotta se on huoneenlämpöistä ennen kypsennystä.
Olethan myös varovainen vaiheessa 1 käytettävän teriyaki-kastikkeen kanssa: se saattaa kärähtää helposti.
Jos haluat, voit hyvin korvata perunat kikherneillä.
Resepti-ID: 1291
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä