Teriyaki-lihapiirakka
Teriyaki-lihapiirakka

Teriyaki-lihapiirakka

kokonaisaika50 min
10 minesivalmistelut
40 minvalmistus

Rapea piirakkakuori kätkee sisäänsä pinaattia, kermaista perunamuusia ja maukasta sisäfileetä. Tästä ei piirakka parane!

Ainekset

2 annosta
150 g
sisäfileetä
2 hyppysellistä
suolaa
1 hyppysellinen
pippuria
1 rkl
öljyä
120 g
keitettyä pinaattia
80 g
perunaa
1 
pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
kermaa
1 tl
sinappia
135 g
lehtitaikinalevyä
1 
kananmuna
Ravintosisältö (per annos):2280.36 kJ / 545.02 kcal
31,3 gRasva
27,8 gProteiini
37,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g sisäfileetä – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 1 rkl öljyä – 60 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi

Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa filee puoliksi.

Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista joka puolelta öljyssä pannulla. Ota liha pois pannulta, kääri folioon ja jätä vetäytymään.

Kaada Kikkomanin teriyaki-marinadi pannulle, jolla ruskistit lihan. Lämmitä kovalla lämmöllä, kunnes marinadi sakenee.

Ota liha pois foliosta ja laita se kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä.

Säästä kastike tarjoiluun.

Vaihe 2

80 g perunaa – 1  pieni valkosipulinkynsi – 1 rkl kermaa – 1 tl sinappia – 1 hyppysellinen suolaa

Keitä ja kuori perunat. Soseuta perunat, valkosipuli, kerma, sinappi ja suola, kunnes muusi on tasaista.

Vaihe 3

135 g lehtitaikinalevyä – 120 g keitettyä pinaattia

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa lehtitaikinalevy kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi per annos (hieman isompi pala päälle ja pienempi alle). Rei’itä pienempi pala haarukalla.

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Lisää vaiheessa 2 valmistettu perunamuusi pienempien taikinalevyjen päälle (jätä reunoille 1 cm tilaa).

Laita lihapalat perunamuusin päälle ja asettele keitetty pinaatti niiden ympärille.

Vaihe 4

Vaiheessa 3 tehdyt piirakat – 1  kananmuna

Peitä piirakka isommalla taikinalevyn palalla ja painele reunat yhteen haarukalla. Tee veitsellä kolme viiltoa kuoreen. 
Vatkaa muna ja sivele sillä piirakan pinta. 

Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kaada vaiheesta 1 jäänyt kastike joko suoraan lautaselle tai pieneen kulhoon dippaamista varten.

Vinkki:

Otathan lihan hyvissä ajoin jääkaapista, jotta se on huoneenlämpöistä ennen kypsennystä.
Olethan myös varovainen vaiheessa 1 käytettävän teriyaki-kastikkeen kanssa: se saattaa kärähtää helposti.
Jos haluat, voit hyvin korvata perunat kikherneillä.

Resepti-ID: 1291

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g sisäfileetä – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 1 rkl öljyä – 60 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi

Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa filee puoliksi.

Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista joka puolelta öljyssä pannulla. Ota liha pois pannulta, kääri folioon ja jätä vetäytymään.

Kaada Kikkomanin teriyaki-marinadi pannulle, jolla ruskistit lihan. Lämmitä kovalla lämmöllä, kunnes marinadi sakenee.

Ota liha pois foliosta ja laita se kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä.

Säästä kastike tarjoiluun.

80 g perunaa – 1 pieni valkosipulinkynsi – 1 rkl kermaa – 1 tl sinappia – 1 hyppysellinen suolaa

Keitä ja kuori perunat. Soseuta perunat, valkosipuli, kerma, sinappi ja suola, kunnes muusi on tasaista.

135 g lehtitaikinalevyä – 120 g keitettyä pinaattia

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa lehtitaikinalevy kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi per annos (hieman isompi pala päälle ja pienempi alle). Rei’itä pienempi pala haarukalla.

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Lisää vaiheessa 2 valmistettu perunamuusi pienempien taikinalevyjen päälle (jätä reunoille 1 cm tilaa).

Laita lihapalat perunamuusin päälle ja asettele keitetty pinaatti niiden ympärille.

Vaiheessa 3 tehdyt piirakat – 1 kananmuna

Peitä piirakka isommalla taikinalevyn palalla ja painele reunat yhteen haarukalla. Tee veitsellä kolme viiltoa kuoreen. 
Vatkaa muna ja sivele sillä piirakan pinta. 

Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kaada vaiheesta 1 jäänyt kastike joko suoraan lautaselle tai pieneen kulhoon dippaamista varten.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.