Täytetty jouluankka ja uuniomenat

kokonaisaika 180 min
180 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
1 
kokonainen ankka (n. 4 kg)
suolaa ja pippuria
1 
sipuli
1 
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
300 g
sekaleipää
4 
omenaa
100 g
rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 tl
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl
hunajaa

Uuniomenat:

4 
omenaa (esim. Boskoop)
100 g
mantelimassaa
50 g
rusinoita
2 cl
Amarettoa
1 rkl
voita

Kastike:

400 ml
ankkalientä
2 rkl
ranskankermaa
2 rkl
suurustetta
Ravintosisältö (per annos): 1313 kJ  /  313 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Huuhtele ankka kylmällä juoksevalla vedellä, kuivaa sisältä ja ulkoa talouspaperilla, ja hiero suolaa ja pippuria ankan pintaan.

Vaihe 2

Kuori ja pilko pieniksi kuutioksi sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli ja sekä valkosipuli.

Vaihe 3

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko kuutioiksi. Sekoita sipulit, valkosipulit sekä leipä- ja omenakuutiot keskenään ja lisää joukkoon pistaasipähkinät ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.

Vaihe 4

Lusikoi täyte ankan sisään, sulje aukko cocktailtikuilla ja nosta uunipataan rintapuoli alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 2 tuntia (kiertoilma 180 °C). Valele ankkaa paistoliemellä useita kertoja paistamisen aikana. Käännä 1,5 tunnin kuluttua ankka niin, että rintapuoli osoittaa ylöspäin. Sekoita hunaja ja 2 rkl soijakastiketta keskenään ja sivele seos ankan rintaan 10 minuuttia ennen paistoajan loppumista.

Vaihe 5

Uuniomenat: Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita mantelimassa, rusinat ja Amaretto keskenään ja täytä omenoiden keskustat täytteellä. Laita jokaisen omenan päälle voinokare, nosta omenat uunipellille, ja laita omenat uuniin viimeisen 20 minuutin ajaksi.

Vaihe 6

Kastike: Kaada kattilaan valmis ankkaliemi ja 4 rkl ankan paistolientä ja kiehauta. Sekoita joukkoon ranskankerma, mausta soijakastikkeella ja suurusta kastike.

Vaihe 7

Tarjoa täytettyä ankkaa uuniomenoiden ja halutessasi punakaalin sekä perunoiden kanssa.

Resepti-ID: 109

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhtele ankka kylmällä juoksevalla vedellä, kuivaa sisältä ja ulkoa talouspaperilla, ja hiero suolaa ja pippuria ankan pintaan.

Kuori ja pilko pieniksi kuutioksi sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli ja sekä valkosipuli.

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko kuutioiksi. Sekoita sipulit, valkosipulit sekä leipä- ja omenakuutiot keskenään ja lisää joukkoon pistaasipähkinät ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.

Lusikoi täyte ankan sisään, sulje aukko cocktailtikuilla ja nosta uunipataan rintapuoli alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 2 tuntia (kiertoilma 180 °C). Valele ankkaa paistoliemellä useita kertoja paistamisen aikana. Käännä 1,5 tunnin kuluttua ankka niin, että rintapuoli osoittaa ylöspäin. Sekoita hunaja ja 2 rkl soijakastiketta keskenään ja sivele seos ankan rintaan 10 minuuttia ennen paistoajan loppumista.

Uuniomenat: Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita mantelimassa, rusinat ja Amaretto keskenään ja täytä omenoiden keskustat täytteellä. Laita jokaisen omenan päälle voinokare, nosta omenat uunipellille, ja laita omenat uuniin viimeisen 20 minuutin ajaksi.

Kastike: Kaada kattilaan valmis ankkaliemi ja 4 rkl ankan paistolientä ja kiehauta. Sekoita joukkoon ranskankerma, mausta soijakastikkeella ja suurusta kastike.

Tarjoa täytettyä ankkaa uuniomenoiden ja halutessasi punakaalin sekä perunoiden kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.