Suklaamousse tummasta suklaasta

4,3 3 arviot
kokonaisaika 20 min
20 min esivalmistelut

Tumma suklaa antaa mousselle täyteläistä makua, ja muutama pisara Kikkoman-soijakastiketta tuo esiin umamisen maun. Tältä suklaamoussen kuuluukin maistua.

Ainekset

4 annosta
180 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 53 %)
3 rkl
sokeria
 ½ 
vaniljatanko
 ½ 
appelsiinin kuori raastettuna
2 
kananmunaa
150 ml
kermavaahtoa

Tarjoiluun

4 rkl
kermavaahtoa
250 g
vadelmia
100 g
tummaa suklaata
Ravintosisältö (per annos): 2515 kJ  /  604 kcal
39,1 g Rasva
11,3 g Proteiini
49,9 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista. Laita kahteen keskikokoiseen metallikulhoon. Kulhon, johon valkuaiset laitetaan, on oltava puhdas, jotta valkuaiset vaahtoutuvat.

Vaihe 2

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.

Vaihe 3

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Vaihe 4

Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljatangon siemenet, appelsiininkuori ja Kikkoman-soijakastike kulhossa vesihauteessa. Anna seoksen saostua hieman. 

Vaihe 5

Ota kulho vesihauteesta. Nostele keltuaisseoksen sekaan vuorotellen valkuaisvaahto, suklaa ja kermavaahto.

Vaihe 6

Kaada seos riittävän suureen kulhoon ja anna jäähtyä vähintään 60 minuuttia.

Vaihe 7

Annostele ennen tarjoilua jälkiruokakulhoihin ja koristele kermavaahtonokareella, vadelmilla ja tummilla suklaalastuilla.

Resepti-ID: 1077

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista. Laita kahteen keskikokoiseen metallikulhoon. Kulhon, johon valkuaiset laitetaan, on oltava puhdas, jotta valkuaiset vaahtoutuvat.

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljatangon siemenet, appelsiininkuori ja Kikkoman-soijakastike kulhossa vesihauteessa. Anna seoksen saostua hieman. 

Ota kulho vesihauteesta. Nostele keltuaisseoksen sekaan vuorotellen valkuaisvaahto, suklaa ja kermavaahto.

Kaada seos riittävän suureen kulhoon ja anna jäähtyä vähintään 60 minuuttia.

Annostele ennen tarjoilua jälkiruokakulhoihin ja koristele kermavaahtonokareella, vadelmilla ja tummilla suklaalastuilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.