Sitruunainen parsarisotto ja rapeaksi paistettua kalaa
Pehmeän täyteläisessä parsarisotossa on häivähdys sitruunan kirpeyttä. Se sopii loistavasti rapeaksi paistetun kalan kanssa.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Leikkaa kalafilee 4 osaan. Sekoita kulhossa 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, ½ rkl oliiviöljyä, valkosipulirouhe ja kalanpalat. Jätä jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.
Vaihe 2
Kiehauta kasvisliemi ja vesi kattilassa. Vähennä lämpöä ja pidä liemi lämpimänä.
Vaihe 3
Silppua sipuli. Huuhdo parsa ja napsauta puumaiset kannat pois. Leikkaa nuput irti ja viipaloi varret.
Vaihe 4
Kuumenna pannulla 2 ½ rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuli. Lisää sitten riisi ja sekoittele, kunnes riisi on hiukan läpikuultavaa. Lisää viini ja sekoita. Kun viini on haihtunut lisää pieni kauhallinen lämmintä lientä ja 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä. Jatka liemen lisäämistä samaan tapaan aina edellisen kauhallisen imeydyttyä. Pari minuuttia ennen viimeisen kauhallisen imeytymistä lisää viipaloidut parsan palat, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, parmesaanijuusto ja tuorejuusto.
Vaihe 5
Kuumenna samaan aikaan ½ rkl oliiviöljyä toisella pannulla ja paista marinoidut kalanpalat kummaltakin puolelta.
Vaihe 6
Kuumenna voi pannulla ja paista parsannuppuja 2 minuuttia. Lisää 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja paista vielä hetki.
Vaihe 7
Annostele risotto lautasille, asettele kalapalat sen päälle ja koristele parsannupuilla.
Resepti-ID: 1147
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä