Sitruunainen parsarisotto ja rapeaksi paistettua kalaa

kokonaisaika 90 min
10 min esivalmistelut
20 min valmistus
60 min marinointi

Pehmeän täyteläisessä parsarisotossa on häivähdys sitruunan kirpeyttä. Se sopii loistavasti rapeaksi paistetun kalan kanssa.

Ainekset

2 annosta
160 g
ruodotonta tilapiafileetä (tai muuta valkoista kalaa)
3 ½ rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
valkosipulirouhetta
500 ml
kasvislientä
250 ml
vettä
50 g
sipulia
125 ml
kuivaa valkoviiniä (esim. Vinho verde)
100 g
arborioriisiä (risottoriisiä)
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 tl
sitruunamehua
1 rkl
raastettua parmesaanijuustoa
50 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
vihreää parsaa
1 tl
voita
Ravintosisältö (per annos): 2560 kJ  /  611.5 kcal
29,5 g Rasva
22,8 g Proteiini
53,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa kalafilee 4 osaan. Sekoita kulhossa 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, ½ rkl oliiviöljyä, valkosipulirouhe ja kalanpalat. Jätä jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.

Vaihe 2

Kiehauta kasvisliemi ja vesi kattilassa. Vähennä lämpöä ja pidä liemi lämpimänä.

 

Vaihe 3

Silppua sipuli. Huuhdo parsa ja napsauta puumaiset kannat pois. Leikkaa nuput irti ja viipaloi varret.

Vaihe 4

Kuumenna pannulla 2 ½ rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuli. Lisää sitten riisi ja sekoittele, kunnes riisi on hiukan läpikuultavaa. Lisää viini ja sekoita. Kun viini on haihtunut lisää pieni kauhallinen lämmintä lientä ja 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä. Jatka liemen lisäämistä samaan tapaan aina edellisen kauhallisen imeydyttyä. Pari minuuttia ennen viimeisen kauhallisen imeytymistä lisää viipaloidut parsan palat, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, parmesaanijuusto ja tuorejuusto.

 

Vaihe 5

Kuumenna samaan aikaan ½ rkl oliiviöljyä toisella pannulla ja paista marinoidut kalanpalat kummaltakin puolelta. 

 

Vaihe 6

Kuumenna voi pannulla ja paista parsannuppuja 2 minuuttia. Lisää 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja paista vielä hetki.

 

Vaihe 7

Annostele risotto lautasille, asettele kalapalat sen päälle ja koristele parsannupuilla.

 

Resepti-ID: 1147

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa kalafilee 4 osaan. Sekoita kulhossa 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, ½ rkl oliiviöljyä, valkosipulirouhe ja kalanpalat. Jätä jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.

Kiehauta kasvisliemi ja vesi kattilassa. Vähennä lämpöä ja pidä liemi lämpimänä.

 

Silppua sipuli. Huuhdo parsa ja napsauta puumaiset kannat pois. Leikkaa nuput irti ja viipaloi varret.

Kuumenna pannulla 2 ½ rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuli. Lisää sitten riisi ja sekoittele, kunnes riisi on hiukan läpikuultavaa. Lisää viini ja sekoita. Kun viini on haihtunut lisää pieni kauhallinen lämmintä lientä ja 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä. Jatka liemen lisäämistä samaan tapaan aina edellisen kauhallisen imeydyttyä. Pari minuuttia ennen viimeisen kauhallisen imeytymistä lisää viipaloidut parsan palat, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, parmesaanijuusto ja tuorejuusto.

 

Kuumenna samaan aikaan ½ rkl oliiviöljyä toisella pannulla ja paista marinoidut kalanpalat kummaltakin puolelta. 

 

Kuumenna voi pannulla ja paista parsannuppuja 2 minuuttia. Lisää 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja paista vielä hetki.

 

Annostele risotto lautasille, asettele kalapalat sen päälle ja koristele parsannupuilla.

 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.