

Sieni-purjovartaat ponzu-kastikkeella
Rosmariinilla, valkosipulilla ja Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetut sieni-purjovartaat ovat helppotekoisia mutta ah, niin herkullisia. Ne sopivat hyvin grillijuhliin tai nopeaksi välipalaksi.
Valmistus
Vaihe 1

500 g sieniä (esim. osterivinokkaita, herkkusieniä tai shimeji-sieniä) – 1 pieni purjo – 75 ml Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 tuore rosmariinin oksa – 1 tl hunajaa – 3 valkosipulinkynttä – 1 hyppysellinen pippuria
Leikkaa sienet suikaleiksi tai revi paloiksi. Laita ne kulhoon. Leikkaa purjo 5–6 sentin paloiksi ja halkaise paksummat palat kahtia. Silppua valkosipuli ja rosmariini. Lisää Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, valkosipuli ja rosmariini sienien sekaan ja mausta mustapippurilla.
Vaihe 2

Pujottele sienet ja purjonpalat vartaisiin vuoronperään. Ota jäljelle jäänyt marinadi talteen myöhempään käyttöön.
Vaihe 3

1 tl togarashi-mausteseosta
Ripottele togarahsi-mausteseosta vartaille ja grillaa niitä sitten kovalla lämmöllä tai avotulella, kunnes ne ovat tasaisesti ruskistuneita kummaltakin puolelta. Sivele jäljelle jäänyttä marinadia vartaisiin grillauksen aikana.
Vinkki:
Voit korvata togarishin seoksella, jossa on chilihiutaleita, seesaminsiemeniä, jauhettua pippuria, jauhettua inkivääriä sekä murskattua nori-merilevää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vain chiliä, seesaminsiemeniä ja inkivääriä.
Resepti-ID: 1449
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä




















