Sieni-purjovartaat ponzu-kastikkeella
Sieni-purjovartaat ponzu-kastikkeella

Sieni-purjovartaat ponzu-kastikkeella

4,3 3 arviot
kokonaisaika 45 min
25 min esivalmistelut
20 min valmistus

Rosmariinilla, valkosipulilla ja Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetut sieni-purjovartaat ovat helppotekoisia mutta ah, niin herkullisia. Ne sopivat hyvin grillijuhliin tai nopeaksi välipalaksi.

Ainekset

2 annosta
500 g
sieniä (esim. osterivinokkaita, herkkusieniä tai shimeji-sieniä)
1 
pieni purjo
1 
tuore rosmariinin oksa
1 tl
hunajaa
3 
valkosipulinkynttä
1 hyppysellinen
pippuria
1 tl
togarashi-mausteseosta
Ravintosisältö (per annos):470 kJ / 112 kcal
1 gRasva
8 gProteiini
21 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

500 g sieniä (esim. osterivinokkaita, herkkusieniä tai shimeji-sieniä) – 1  pieni purjo – 75 ml Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1  tuore rosmariinin oksa – 1 tl hunajaa – 3  valkosipulinkynttä – 1 hyppysellinen pippuria

Leikkaa sienet suikaleiksi tai revi paloiksi. Laita ne kulhoon. Leikkaa purjo 5–6 sentin paloiksi ja halkaise paksummat palat kahtia. Silppua valkosipuli ja rosmariini. Lisää Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, valkosipuli ja rosmariini sienien sekaan ja mausta mustapippurilla.

Vaihe 2

Pujottele sienet ja purjonpalat vartaisiin vuoronperään. Ota jäljelle jäänyt marinadi talteen myöhempään käyttöön.

Vaihe 3

1 tl togarashi-mausteseosta

Ripottele togarahsi-mausteseosta vartaille ja grillaa niitä sitten kovalla lämmöllä tai avotulella, kunnes ne ovat tasaisesti ruskistuneita kummaltakin puolelta. Sivele jäljelle jäänyttä marinadia vartaisiin grillauksen aikana.

Vinkki:

Voit korvata togarishin seoksella, jossa on chilihiutaleita, seesaminsiemeniä, jauhettua pippuria, jauhettua inkivääriä sekä murskattua nori-merilevää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vain chiliä, seesaminsiemeniä ja inkivääriä.

Resepti-ID: 1449

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

500 g sieniä (esim. osterivinokkaita, herkkusieniä tai shimeji-sieniä) – 1 pieni purjo – 75 ml Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 tuore rosmariinin oksa – 1 tl hunajaa – 3 valkosipulinkynttä – 1 hyppysellinen pippuria

Leikkaa sienet suikaleiksi tai revi paloiksi. Laita ne kulhoon. Leikkaa purjo 5–6 sentin paloiksi ja halkaise paksummat palat kahtia. Silppua valkosipuli ja rosmariini. Lisää Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, valkosipuli ja rosmariini sienien sekaan ja mausta mustapippurilla.

Pujottele sienet ja purjonpalat vartaisiin vuoronperään. Ota jäljelle jäänyt marinadi talteen myöhempään käyttöön.

1 tl togarashi-mausteseosta

Ripottele togarahsi-mausteseosta vartaille ja grillaa niitä sitten kovalla lämmöllä tai avotulella, kunnes ne ovat tasaisesti ruskistuneita kummaltakin puolelta. Sivele jäljelle jäänyttä marinadia vartaisiin grillauksen aikana.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.