

Shumai-nyytit
Ainekset
Täyte:
Dippi:
Valmistus
Vaihe 1

Valmista ensin täyte. Kuori ja pilko sipulit. Leikkaa siitakesienistä kannat pois ja pilko sienet karkeasti. Kuori ja raasta inkivääri. Taputtele liha talouspaperilla kuivaksi, leikkaa pieniksi paloiksi ja levitä lihanpalat leikkuulaudalle. Murskaa lihapalat veitsen hamaralla hienommaksi.
Vaihe 2

Nosta hienonnetut lihapalat isoon kulhoon. Lisää joukkoon siitakesienet, inkivääri, sokeri, lihaliemijauhe, soijakastike, kananmuna, seesamiöljy ja sake ja vaivaa massa käsin tasaiseksi.
Vaihe 3

Sekoita toisessa kulhossa pilkottu sipuli ja perunajauhot hyvin keskenään (jätä hieman perunajauhoja herneitä varten). Lisää joukkoon lihaseos ja sekoita hyvin keskenään.
Vaihe 4

Levitä taikinakuoret työtasolle ja nosta jokaisen kuoren päälle n. 30 g lihatäytettä. Taittele taikinan reunat täytteen ympärille niin, että nyytti näyttää kukalta, ja paina pohja tasaiseksi, jotta shumai-nyytit pysyvät pystyssä.
Vaihe 5

Ripottele sivuun jätetyt perunajauhot jäätyneiden herneiden päälle ja aseta jokaisen nyytin päälle yksi herne. Aseta nyytit väljästi höyrytyskoriin ja höyrytä kovalla lämmöllä n. 8 minuuttia. Tarjoa shumai-nyytit soijakastikkeen ja sinapin kanssa.
Vinkki:
Jos käytössäsi ei ole höyrytyskoria: Laita öljyllä voideltu leivinpaperipala lautasen päälle ja aseta nyytit väljästi lautaselle. Kaada syvän paistinpannun (tai wokkipannun) pohjalle n. 3 cm vettä ja kiehauta. Nosta lautanen pannun keskelle ja höyrytä nyytit kannen alla n. 8 minuuttia.
Kaupoista saatavat gyoza-taikinakuoret ovat pakastetuotteita ja ne on sulatettava. Sulatettua taikinaa ei voi pakastaa uudelleen, sillä uudelleen sulatettu taikina on liimamaista.
Valmiit shumai-nyytit voi hyvin pakastaa ja ne maistuvat yhtä hyviltä kuin vasta valmistetut nyytit.
Resepti-ID: 106
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä