Savutofua parsakaalin ja seesamikurkkujen kera
Savutofua parsakaalin ja seesamikurkkujen kera

Savutofua parsakaalin ja seesamikurkkujen kera

kokonaisaika 35 min
15 min esivalmistelut
20 min valmistus

Tässä kevyessä ja terveellisessä kasvisruokaohjeessa savutofu saa umamisen makuvivahteen hunajaa sisältävästä teriyakikastikkeesta.

Ainekset

2 annosta

Kurkut:

4 
pientä kurkkua
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
silputtua chiliä
100 g
basmatiriisiä
100 g
parsakaalia
180 g
savustettua tofua
1 rkl
oliiviöljyä
 ½ nippu
nippua ruohosipulia
1 hyppysellinen
hyppysellinen mustapippuria
Ravintosisältö (per annos): 2214 kJ  /  529 kcal
23 g Rasva
24 g Proteiini
52 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  pientä kurkkua – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl riisiviinietikkaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua chiliä

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Viipaloi kurkut sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita kurkkujen sekaan seesaminsiemenet, seesamiöljy, etikka, soijakastike ja chili. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Vaihe 2

100 g basmatiriisiä – 100 g parsakaalia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa parsakaali pienempiin nuppuihin ja höyrytä niitä 5 minuuttia.

Vaihe 3

180 g savustettua tofua – 1 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Leikkaa tofu neljään osaan ja ruskista palat kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Kaada sitten Teriyaki-kastike sekaan ja jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia.

Vaihe 4

 ½ nippu nippua ruohosipulia – 1 hyppysellinen mustapippuria

Tarjoile tofu riisin, parsakaalin ja kurkkujen kera. Koristele annokset ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Resepti-ID: 1175

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4 pientä kurkkua – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl riisiviinietikkaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua chiliä

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Viipaloi kurkut sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita kurkkujen sekaan seesaminsiemenet, seesamiöljy, etikka, soijakastike ja chili. Anna tekeytyä jääkaapissa.

100 g basmatiriisiä – 100 g parsakaalia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa parsakaali pienempiin nuppuihin ja höyrytä niitä 5 minuuttia.

180 g savustettua tofua – 1 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Leikkaa tofu neljään osaan ja ruskista palat kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Kaada sitten Teriyaki-kastike sekaan ja jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia.

½ nippu nippua ruohosipulia – 1 hyppysellinen mustapippuria

Tarjoile tofu riisin, parsakaalin ja kurkkujen kera. Koristele annokset ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.