Savutofua parsakaalin ja seesamikurkkujen kera
Tässä kevyessä ja terveellisessä kasvisruokaohjeessa savutofu saa umamisen makuvivahteen hunajaa sisältävästä teriyakikastikkeesta.
Valmistus
Vaihe 1
4 pientä kurkkua – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl riisiviinietikkaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua chiliä
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Viipaloi kurkut sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita kurkkujen sekaan seesaminsiemenet, seesamiöljy, etikka, soijakastike ja chili. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Vaihe 2
100 g basmatiriisiä – 100 g parsakaalia
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa parsakaali pienempiin nuppuihin ja höyrytä niitä 5 minuuttia.
Vaihe 3
180 g savustettua tofua – 1 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike
Leikkaa tofu neljään osaan ja ruskista palat kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Kaada sitten Teriyaki-kastike sekaan ja jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia.
Vaihe 4
½ nippu nippua ruohosipulia – 1 hyppysellinen mustapippuria
Tarjoile tofu riisin, parsakaalin ja kurkkujen kera. Koristele annokset ruohosipulilla ja mustapippurilla.
Resepti-ID: 1175
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä