Sahramin tuoksuinen ratatouille

kokonaisaika 70 min
30 min esivalmistelut
40 min valmistus

Runsaista, tuoreista raaka-aineista syntyy näyttävä ja maukas ratatouille. Se on helppo valmistaa ja sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 
sipuli
2 
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
 ½ g
sahramia
1 hyppysellinen
sokeria
1 
sitruuna
2 
pihvitomaattia
2 
kesäkurpitsaa (keltainen ja vihreä)
1 
munakoiso
3 
basilikan oksaa
3 
rosmariinin oksaa
3 
timjamin oksaa
1 hyppysellinen
vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 661 kJ  /  157 kcal
10,2 g Rasva
4,4 g Proteiini
10,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vaihe 2

Huuhdo ja kuivaa kesäkurpitsat, munakoiso ja tomaatit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja laita erillisiin kulhoihin. 

Vaihe 3

Huuhtele ja kuivaa basilika, rosmariini ja sitruuna. Irrota basilikan ja rosmariinin lehdet varsista ja silppua hienoksi. Raasta sitruunan kuori.

Vaihe 4

Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota niitä kevyesti yrttien kanssa pannulla oliiviöljyssä. Jätä osa yrteistä koristeluun. Lisää tomaattipyree, sahrami ja 1 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja keitä muutama minuutti.

Vaihe 5

Kaada seos uunivuokaan ja levitä se tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele kesäkurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet vuoronperään kerroksittain vuokaan.

Vaihe 6

Kaada kasvisten päälle 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta pippurilla.

Vaihe 7

Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa n. 35-45 minuuttia. 

Vaihe 8

Paistamisen jälkeen ripottele vuoan pinnalle loput yrtit, sitruunankuori ja pippuria.

Resepti-ID: 1075

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Huuhdo ja kuivaa kesäkurpitsat, munakoiso ja tomaatit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja laita erillisiin kulhoihin. 

Huuhtele ja kuivaa basilika, rosmariini ja sitruuna. Irrota basilikan ja rosmariinin lehdet varsista ja silppua hienoksi. Raasta sitruunan kuori.

Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota niitä kevyesti yrttien kanssa pannulla oliiviöljyssä. Jätä osa yrteistä koristeluun. Lisää tomaattipyree, sahrami ja 1 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja keitä muutama minuutti.

Kaada seos uunivuokaan ja levitä se tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele kesäkurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet vuoronperään kerroksittain vuokaan.

Kaada kasvisten päälle 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta pippurilla.

Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa n. 35-45 minuuttia. 

Paistamisen jälkeen ripottele vuoan pinnalle loput yrtit, sitruunankuori ja pippuria.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.