Rapeat kanataquitot
Rapeat kanataquitot

Rapeat kanataquitot

kokonaisaika35 min
15 minesivalmistelut
20 minvalmistus

Taquitot ovat minikokoisia täytettyjä tacoja, jotka rullataan ja paistetaan. Tässä ohjeessa täytteenä käytetään mausteista kanaa, ja taquitot tarjotaan pirteän meksikolaisen salsan kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 l
vettä
2 
laakerinlehteä
10 
pippuria
200 g
luutonta kananrintaa
75 g
raastetta cheddarjuustoa
50 g
tuorejuustoa
1 tl
savupaprikajauhetta
 ½ tl
kuivattua oreganoa
1 tl
hienonnettua jalapenoa
6 
pientä tortillaa (halkaisija n. 15 cm)
Öljyä paistamiseen

Pico de gallo salsa

100 g
tomaatteja
50 g
sipulia
1 
jalapeno
2 rkl
oliiviöljyä
10 g
tuoretta korianteria
1 
limetti
100 g
jäävuorisalaattia
100 g
kirsikkatomaatteja
75 g
ranskankermaa
1 
avokado
Tuoretta korianteria

Lisäksi

puisia cocktailtikkuja
Ravintosisältö (per annos):1938 kJ / 464 kcal
32,6 gRasva
17,5 gProteiini
21,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Lisää vesi pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää soijakastike, laakerinlehdet ja pippurit. Vähennä lämpöä niin, että seos ei enää kiehu. Leikkaa kananrinta pituussuunnassa, jotta se kypsyy nopeammin. Kypsennä 10–12 minuuttia. Ota kananrinta vedestä ja anna jäähtyä. Revi liha pienemmiksi palasiksi.

Vaihe 2

Sekoita kana, cheddarjuusto, tuorejuusto, Kikkoman-soijakastike ja mausteet keskenään. 

Vaihe 3

Levitä seos tortilloille ja kierrä ne tiukasti rulliksi. Kiinnitä cocktailtikulla.

Vaihe 4

Kypsennä 4–5 minuuttia pienessä määrässä öljyä, kunnes taquitot ovat rapeita ja kullanruskeita. Laita taquitot ritilän päälle muutaman minuutin ajaksi, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Vaihe 5

Pico de gallo salsaan: Hienonna tomaatit, sipuli ja jalapeno. Sekoita hyvin. Mausta öljyllä, hienonnetulla korianterilla, limetinmehulla ja soijakastikkeella. 

Vaihe 6

Laita taquitot tarjolle lautaselle yhdessä pilkotun jäävuorisalaatin, tomaattien, ranskankerman, kuutioidun avokadon, tulisen kastikkeen ja tuoreen korianterin kanssa. Tarjoa salsan kanssa.

Vinkki

You can use leftover cooked chicken, making this even easier to do.

You can batch produce them and freeze them.

Resepti-ID: 1058

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Lisää vesi pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää soijakastike, laakerinlehdet ja pippurit. Vähennä lämpöä niin, että seos ei enää kiehu. Leikkaa kananrinta pituussuunnassa, jotta se kypsyy nopeammin. Kypsennä 10–12 minuuttia. Ota kananrinta vedestä ja anna jäähtyä. Revi liha pienemmiksi palasiksi.

Sekoita kana, cheddarjuusto, tuorejuusto, Kikkoman-soijakastike ja mausteet keskenään. 

Levitä seos tortilloille ja kierrä ne tiukasti rulliksi. Kiinnitä cocktailtikulla.

Kypsennä 4–5 minuuttia pienessä määrässä öljyä, kunnes taquitot ovat rapeita ja kullanruskeita. Laita taquitot ritilän päälle muutaman minuutin ajaksi, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Pico de gallo salsaan: Hienonna tomaatit, sipuli ja jalapeno. Sekoita hyvin. Mausta öljyllä, hienonnetulla korianterilla, limetinmehulla ja soijakastikkeella. 

Laita taquitot tarjolle lautaselle yhdessä pilkotun jäävuorisalaatin, tomaattien, ranskankerman, kuutioidun avokadon, tulisen kastikkeen ja tuoreen korianterin kanssa. Tarjoa salsan kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.