

Ramen-keitto ylikypsällä kinkulla ja marinoiduilla
Ainekset
Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):
Marinoidut kananmunat:
For the ramen soup:
Valmistus
Vaihe 1
Valmista ensin ramen-liemipohja: Sekoita soijakastike, kuivatut tomaatit ja sienet keskenään ja anna marinoitua yön yli.
Vaihe 2
Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
Vaihe 3
Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, lihaliemijauhe, sokeri, pippuri ja yön yli marinoitu soijakastikeseos kattilassa.
Vaihe 4
Nosta kattila pois liedeltä, anna liemen jäähtyä ja kaada liemi tiheän siivilän läpi.
Vaihe 5
Valmista seuraavaksi marinoidut kananmunat: Keitä kananmunat ja kuori ne. Kaada kanaliemi ja soijakastike kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Laita kananmunat pakastepussiin ja kaada joukkoon soijakastikemarinadi. Purista ylimääräinen ilma pois ja anna marinoitua 1–2 tuntia.
Vaihe 6
Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele jokaiseen kulhoon 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa ja 350 ml kuumaa lientä. Valuta nuudelit hyvin ja annostele ne kulhoihin.
Vaihe 7
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo renkaat kylmällä vedellä siivilässä. Halkaise kananmunat. Annostele kulhoihin kinkkusiivut, marinoidut kananmunat ja paahdettu sipulirouhe. Koristele kevätsipulirenkailla ja norisuikaleilla. Rouhi halutessasi annoksen päälle mustapippuria ennen tarjoilua.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.
Resepti-ID: 128
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä