Poroa perunamuusin, herkkutattien ja kukkakaalin kera
Onko poronliha sinulle tuttua? Jos pidät maukkaasta, vähärasvaisesta lihasta, jossa on mieto riistan maku, kannattaa kokeilla tätä ohjetta!
Ainekset
Lihan marinointiin:
Perunamuusi:
Kukkakaali:
Sienet:
Fileiden paistamiseen:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
4 poronfileetä (tai peuranfileetä) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 silputtua valkosipulinkynttä – 1 tl jauhettua mustapippuria
Sekoita Kikkomanin soijakastike, valkosipuli ja mustapippuri. Marinoi poronfileitä marinadissa tunnin verran.
Vaihe 2
500 g perunoita – 50 g voita – 100 ml maitoa – 1 tl suolaa
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kattilassa. Soseuta ne sitten maidon ja voin kanssa. Lisää tarvittaessa suolaa.
Vaihe 3
1 kukkakaali – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 4 rkl hunajaa – 2 rkl rypsiöljyä
Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se kukinnoiksi. Sekoita Kikkomanin soijakastike, hunaja ja öljy. Kierittele kukkakaalin kukinnot seoksessa ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Vaihe 4
Marinoidut fileet – 2 rkl rypsiöljyä
Paista fileitä öljyssä pannulla n. minuutin ajan kummaltakin puolelta. Kypsennä fileitä vielä uunissa n. 8-10 minuuttia.
Vaihe 5
200 g viipaloituja herkkutatteja – 2 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Puhdista ja viipaloi herkkutatit. Paista sieniä pannulla oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon lopuksi Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 6
2 rkl karpalohilloa
Asettele liha, muusi, kukkakaali ja sienet lautaselle ja koristele karpalohillolla.
Resepti-ID: 1200
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä