Poroa perunamuusin, herkkutattien ja kukkakaalin kera

kokonaisaika 120 min
30 min esivalmistelut
30 min valmistus
60 min marinointi

Onko poronliha sinulle tuttua? Jos pidät maukkaasta, vähärasvaisesta lihasta, jossa on mieto riistan maku, kannattaa kokeilla tätä ohjetta!

Ainekset

4 annosta

Lihan marinointiin:

4 
poronfileetä (tai peuranfileetä)
2 
silputtua valkosipulinkynttä
1 tl
jauhettua mustapippuria

Perunamuusi:

500 g
perunoita
50 g
voita
100 ml
maitoa
1 tl
suolaa

Kukkakaali:

1 
kukkakaali
4 rkl
hunajaa
2 rkl
rypsiöljyä

Sienet:

200 g
viipaloituja herkkutatteja
2 rkl
oliiviöljyä

Fileiden paistamiseen:

2 rkl
rypsiöljyä

Koristeluun:

2 rkl
karpalohilloa
Ravintosisältö (per annos): 5703 kJ  /  1364.6 kcal
69 g Rasva
84,4 g Proteiini
91,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  poronfileetä (tai peuranfileetä) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2  silputtua valkosipulinkynttä – 1 tl jauhettua mustapippuria

Sekoita Kikkomanin soijakastike, valkosipuli ja mustapippuri. Marinoi poronfileitä marinadissa tunnin verran.

Vaihe 2

500 g perunoita – 50 g voita – 100 ml maitoa – 1 tl suolaa

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kattilassa. Soseuta ne sitten maidon ja voin kanssa. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vaihe 3

1  kukkakaali – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike4 rkl hunajaa – 2 rkl rypsiöljyä

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se kukinnoiksi. Sekoita Kikkomanin soijakastike, hunaja ja öljy. Kierittele kukkakaalin kukinnot seoksessa ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Vaihe 4

Marinoidut fileet – 2 rkl rypsiöljyä

Paista fileitä öljyssä pannulla n. minuutin ajan kummaltakin puolelta. Kypsennä fileitä vielä uunissa n. 8-10 minuuttia.

Vaihe 5

200 g viipaloituja herkkutatteja – 2 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Puhdista ja viipaloi herkkutatit. Paista sieniä pannulla oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon lopuksi Kikkomanin soijakastike.

Vaihe 6

2 rkl karpalohilloa

Asettele liha, muusi, kukkakaali ja sienet lautaselle ja koristele karpalohillolla.

Resepti-ID: 1200

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4  poronfileetä (tai peuranfileetä) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2  silputtua valkosipulinkynttä – 1 tl jauhettua mustapippuria

Sekoita Kikkomanin soijakastike, valkosipuli ja mustapippuri. Marinoi poronfileitä marinadissa tunnin verran.

500 g perunoita – 50 g voita – 100 ml maitoa – 1 tl suolaa

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kattilassa. Soseuta ne sitten maidon ja voin kanssa. Lisää tarvittaessa suolaa.

1  kukkakaali – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike4 rkl hunajaa – 2 rkl rypsiöljyä

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se kukinnoiksi. Sekoita Kikkomanin soijakastike, hunaja ja öljy. Kierittele kukkakaalin kukinnot seoksessa ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Marinoidut fileet – 2 rkl rypsiöljyä

Paista fileitä öljyssä pannulla n. minuutin ajan kummaltakin puolelta. Kypsennä fileitä vielä uunissa n. 8-10 minuuttia.

200 g viipaloituja herkkutatteja – 2 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Puhdista ja viipaloi herkkutatit. Paista sieniä pannulla oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon lopuksi Kikkomanin soijakastike.

2 rkl karpalohilloa

Asettele liha, muusi, kukkakaali ja sienet lautaselle ja koristele karpalohillolla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.