Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa
Rapeita kasvispihvejä, jotka sisältävät kvinoaa, parsakaalia ja juustoa. Herkullisia dipattuna tuliseen, teriyakilla maustettuun texmex-salsaan.
Ainekset
Teriyakisalsaan:
Parsakaalipihveihin:
Valmistus
Vaihe 1
Hienonna tomaatit, chilipaprikat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumassa öljyssä. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi kevyesti. Lisää Kikkomanin teriyakimarinadi. Hauduta salsaa ilman kantta 5–10 minuutin ajan. Mausta salsa juustokuminalla ja savupaprikajauheella.
Vaihe 2
Valmista kvinoa parsakaalipihvejä varten pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna parsakaali monitoimikoneella. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista parsakaalia. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Paista noin 15 minuutin ajan ja siirrä kasvikset sitten kulhoon. Lisää kvinoa, kikhernejauhot, 30 g kaurahiutaleita ja juusto. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Vaihe 3
Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta parsakaaliseos teriyakimarinadilla, oreganolla ja pippurilla. Muotoile parsakaaliseos pieniksi pihveiksi märin käsin. Pyörittele lopuissa kaurahiutaleissa. Painele kaurahiutaleet tiiviisti kiinni pintaan. Paista pihvejä lopussa öljyssä 8–12 minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Tarjoile teriyakisalsan kanssa.
Vinkki:
- Jos haluat valmista nopeammin, lisää hieman teriyakimarinadia valmiiseen salsaan ja tarjoile pihvien kanssa.
- Parsakaalin sijaan pihveihin sopivat myös kesäkurpitsa tai kukkakaali.
Resepti-ID: 1053
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä