Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa

kokonaisaika 40 min
10 min esivalmistelut
30 min valmistus

Rapeita kasvispihvejä, jotka sisältävät kvinoaa, parsakaalia ja juustoa. Herkullisia dipattuna tuliseen, teriyakilla maustettuun texmex-salsaan.

Ainekset

2 annosta

Teriyakisalsaan:

250 g
kypsiä tomaatteja
1 
pieni punainen tai vihreä chilipaprika
1 
pieni punasipuli
1 
valkosipulinkynsi
1 tl
oliiviöljyä
2 rkl
sokeria
1 ½ tl
savupaprikajauhetta
1 ½ hyppysellinen
ripausta juustokuminaa

Parsakaalipihveihin:

50 g
kvinoaa
1 
parsakaali (n. 300 g)
1 
pieni salottisipuli
1 
pieni valkosipulinkynsi
2 ½ rkl
kasviöljyä
2 rkl
kikhernejauhoja
60 g
kaurahiutaleita (n. 5–6 rkl)
50 g
juustoraastetta (n. 4 rkl)
2 
pientä kananmunaa
 ¾ tl
oreganoa
Vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 3031 kJ  /  725 kcal
33,6 g Rasva
32,8 g Proteiini
69,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Hienonna tomaatit, chilipaprikat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumassa öljyssä. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi kevyesti. Lisää Kikkomanin teriyakimarinadi. Hauduta salsaa ilman kantta 5–10 minuutin ajan. Mausta salsa juustokuminalla ja savupaprikajauheella.

Vaihe 2

Valmista kvinoa parsakaalipihvejä varten pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna parsakaali monitoimikoneella. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista parsakaalia. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Paista noin 15 minuutin ajan ja siirrä kasvikset sitten kulhoon. Lisää kvinoa, kikhernejauhot, 30 g kaurahiutaleita ja juusto. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Vaihe 3

Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta parsakaaliseos teriyakimarinadilla, oreganolla ja pippurilla. Muotoile parsakaaliseos pieniksi pihveiksi märin käsin. Pyörittele lopuissa kaurahiutaleissa. Painele kaurahiutaleet tiiviisti kiinni pintaan. Paista pihvejä lopussa öljyssä 8–12 minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Tarjoile teriyakisalsan kanssa.

Vinkki:

  • Jos haluat valmista nopeammin, lisää hieman teriyakimarinadia valmiiseen salsaan ja tarjoile pihvien kanssa.
  • Parsakaalin sijaan pihveihin sopivat myös kesäkurpitsa tai kukkakaali.

Resepti-ID: 1053

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Hienonna tomaatit, chilipaprikat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumassa öljyssä. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi kevyesti. Lisää Kikkomanin teriyakimarinadi. Hauduta salsaa ilman kantta 5–10 minuutin ajan. Mausta salsa juustokuminalla ja savupaprikajauheella.

Valmista kvinoa parsakaalipihvejä varten pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna parsakaali monitoimikoneella. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista parsakaalia. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Paista noin 15 minuutin ajan ja siirrä kasvikset sitten kulhoon. Lisää kvinoa, kikhernejauhot, 30 g kaurahiutaleita ja juusto. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta parsakaaliseos teriyakimarinadilla, oreganolla ja pippurilla. Muotoile parsakaaliseos pieniksi pihveiksi märin käsin. Pyörittele lopuissa kaurahiutaleissa. Painele kaurahiutaleet tiiviisti kiinni pintaan. Paista pihvejä lopussa öljyssä 8–12 minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Tarjoile teriyakisalsan kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.