Pankojauhoilla kuorrutetut katkaraputäytteiset kesäkurpitsat

kokonaisaika 45 min
10 min esivalmistelut
35 min valmistus

Ainekset

4 annosta
4 
kesäkurpitsaa
 ½ nippu
persiljaa
100 g
kirsikkatomaatteja
1 
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
kuorittuja keitettyjä katkarapuja
2 tl
vehnäjauhoja
200 g
kermaa (tai kaurajuomaa)
vastajauhettua pippuria
makeaa paprikajauhetta
40 g
raastettua parmesaanijuustoa
Ravintosisältö (per annos): 1651 kJ  /  393 kcal
24,8 g Rasva
19,8 g Proteiini
19,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa päät pois. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra sisus pois siten, että kesäkurpitsaan jää noin ½ cm:n reunat. Pilko kesäkurpitsojen sisus pieniksi kuutioiksi. Huuhtele persilja ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Revi lehdet irti ja hienonna isohkoksi silpuksi. Huuhdo tomaatit ja leikkaa neljään osaan.

Vaihe 2

Kuori sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista sipulit, katkaravut, tomaatit ja kesäkurpitsakuutiot. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hetki. Kaada joukkoon kerma ja sokeri seos, kiehauta ja keitä hieman kasaan. Lisää kastikkeeseen puolet persiljasta ja mausta pippurilla ja paprikajauheella.

Vaihe 3

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Täytä halkaistut kesäkurpitsat kastikkeella ja nosta kesäkurpitsat uunipellille. Sekoita keskenään pankojauhot, parmesaanijuusto ja hieman paprikajauhetta, ripottele seos kesäkurpitsojen päälle ja paista kesäkurpitsoita uunissa n. 20–25 minuuttia.

Vaihe 4

Ripottele loput persiljasta kesäkurpitsojen päälle ja tarjoile.

Resepti-ID: 839

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa päät pois. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra sisus pois siten, että kesäkurpitsaan jää noin ½ cm:n reunat. Pilko kesäkurpitsojen sisus pieniksi kuutioiksi. Huuhtele persilja ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Revi lehdet irti ja hienonna isohkoksi silpuksi. Huuhdo tomaatit ja leikkaa neljään osaan.

Kuori sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista sipulit, katkaravut, tomaatit ja kesäkurpitsakuutiot. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hetki. Kaada joukkoon kerma ja sokeri seos, kiehauta ja keitä hieman kasaan. Lisää kastikkeeseen puolet persiljasta ja mausta pippurilla ja paprikajauheella.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Täytä halkaistut kesäkurpitsat kastikkeella ja nosta kesäkurpitsat uunipellille. Sekoita keskenään pankojauhot, parmesaanijuusto ja hieman paprikajauhetta, ripottele seos kesäkurpitsojen päälle ja paista kesäkurpitsoita uunissa n. 20–25 minuuttia.

Ripottele loput persiljasta kesäkurpitsojen päälle ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.