Paahdetut kasvikset kuskusin ja burratan kanssa
Ravitseva kasviskuskus on herkullinen pääruoka. Paahdetut juurekset marinoidaan kirpeässä sitruuna-minttukastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen burratan ja kuskusin kanssa. Hurmaavan hyvää!
Ainekset
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
100 g kuskusia – 1 kurkku – 1 iso tomaatti
Laita kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että kuskus peittyy (n. 1 cm kuskusin pinnan yli). Peitä kulho ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Kuutioi kurkku ja tomaatti, lisää ne kuskusin joukkoon ja sekoita hyvin.
Vaihe 2
200 g pikkuporkkanoita – 200 g maa-artisokkia – 200 g punajuuria – 100 g nauriita – 1 punasipuli – ½ valkosipuli – 1 rkl oliiviöljyä
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele vihannekset. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle valkosipulin kera ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Vaihe 3
5 rkl oliiviöljyä – ½ sitruunan (mehu) – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl pippuria – 1 rkl hunajaa – 80 g pilkottua minttua
Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, soijakastike, pippuri, hunaja ja minttu. Muussaa paahdettu valkosipuli haarukalla ja lisää kulhoon muiden kasvisten kanssa. Jätä marinoitumaan 10 minuutiksi.
Vaihe 4
120 g burrata-juustoa – ½ granaattiomenan (siemenet) – ½ nippu persiljaa
Aseta burrata lautaselle ja laita sen päälle ensin kuskus ja sitten paahdetut ja marinoidut kasvikset. Pirskottele päälle loput marinadista. Koristele granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.
Yleensä ruoka-aineet marinoidaan ennen kypsentämistä, mutta tässä ohjeessa marinointi tapahtuu kypsennyksen jälkeen. Paahdettuihin kasviksiin imeytynyt marinadi antaa niille voimakkaamman maun.
Resepti-ID: 1152
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä