Paahdetut kasvikset kuskusin ja burratan kanssa

kokonaisaika 50 min
10 min esivalmistelut
30 min valmistus
10 min marinointi

Ravitseva kasviskuskus on herkullinen pääruoka. Paahdetut juurekset marinoidaan kirpeässä sitruuna-minttukastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen burratan ja kuskusin kanssa. Hurmaavan hyvää!

Ainekset

2 annosta
100 g
kuskusia
1 
kurkku
1 
iso tomaatti
200 g
pikkuporkkanoita
200 g
maa-artisokkia
200 g
punajuuria
100 g
nauriita
1 
punasipuli
 ½ 
valkosipuli
6 rkl
oliiviöljyä
 ½ 
sitruunan (mehu)
 ½ tl
pippuria
1 rkl
hunajaa
80 g
pilkottua minttua

Lisäksi:

120 g
burrata-juustoa
 ½ 
granaattiomenan (siemenet)
 ½ nippu
persiljaa
Ravintosisältö (per annos): 4061 kJ  /  917 kcal
46 g Rasva
23 g Proteiini
100 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g kuskusia – 1  kurkku – 1  iso tomaatti

Laita kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että kuskus peittyy (n. 1 cm kuskusin pinnan yli). Peitä kulho ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Kuutioi kurkku ja tomaatti, lisää ne kuskusin joukkoon ja sekoita hyvin.

Vaihe 2

200 g pikkuporkkanoita – 200 g maa-artisokkia – 200 g punajuuria – 100 g nauriita – 1  punasipuli –  ½  valkosipuli – 1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele vihannekset. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle valkosipulin kera ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kullanruskeita.

Vaihe 3

5 rkl oliiviöljyä –  ½  sitruunan (mehu) – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl pippuria – 1 rkl hunajaa – 80 g pilkottua minttua

Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, soijakastike, pippuri, hunaja ja minttu. Muussaa paahdettu valkosipuli haarukalla ja lisää kulhoon muiden kasvisten kanssa. Jätä marinoitumaan 10 minuutiksi.

Vaihe 4

120 g burrata-juustoa –  ½  granaattiomenan (siemenet) –  ½ nippu persiljaa

Aseta burrata lautaselle ja laita sen päälle ensin kuskus ja sitten paahdetut ja marinoidut kasvikset. Pirskottele päälle loput marinadista. Koristele granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.

Yleensä ruoka-aineet marinoidaan ennen kypsentämistä, mutta tässä ohjeessa marinointi tapahtuu kypsennyksen jälkeen. Paahdettuihin kasviksiin imeytynyt marinadi antaa niille voimakkaamman maun.

Resepti-ID: 1152

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g kuskusia – 1  kurkku – 1  iso tomaatti

Laita kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että kuskus peittyy (n. 1 cm kuskusin pinnan yli). Peitä kulho ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Kuutioi kurkku ja tomaatti, lisää ne kuskusin joukkoon ja sekoita hyvin.

200 g pikkuporkkanoita – 200 g maa-artisokkia – 200 g punajuuria – 100 g nauriita – 1  punasipuli –  ½  valkosipuli – 1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele vihannekset. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle valkosipulin kera ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kullanruskeita.

5 rkl oliiviöljyä –  ½  sitruunan (mehu) – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl pippuria – 1 rkl hunajaa – 80 g pilkottua minttua

Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, soijakastike, pippuri, hunaja ja minttu. Muussaa paahdettu valkosipuli haarukalla ja lisää kulhoon muiden kasvisten kanssa. Jätä marinoitumaan 10 minuutiksi.

120 g burrata-juustoa –  ½  granaattiomenan (siemenet) –  ½ nippu persiljaa

Aseta burrata lautaselle ja laita sen päälle ensin kuskus ja sitten paahdetut ja marinoidut kasvikset. Pirskottele päälle loput marinadista. Koristele granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.