Paahdettua porsaankylkeä ja punajuuri-kaalisalaattia

kokonaisaika 120 min
30 min esivalmistelut
90 min valmistus

Porsaankylki on muutakin kuin vain kesäinen grilliherkku. Hitaasti uunissa haudutettuna ja herkullisten lisukkeiden kera tarjoiltuna se sopii hienoimpaankin illallispöytään!

Ainekset

4 annosta

Kastikepohja:

1 
sipuli
1 
porkkana
 ½ 
valkosipuli
100 g
juuriselleriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
kokonaisia pippureita
1 
laakerinlehti
200 ml
punaviiniä
200 ml
omenamehua

Porsaankylki:

1 kg
porsaankylkeä
1 
kvitteni

Punajuurisalaatti:

400 g
punakaalia
400 g
raakoja punajuuria
4 rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
hunajaa
4 hyppysellinen
jauhettua kuminaa
20 g
tilliä
20 g
persiljaa

Perunat:

600 g
perunoita
4 tl
suolaa

Porsaankyljen viimeistelyyn:

2 rkl
hunajaa
Ravintosisältö (per annos): 7420.2 kJ  /  1769.2 kcal
63,5 g Rasva
123 g Proteiini
146,1 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  sipuli – 1  porkkana –  ½  valkosipuli – 100 g juuriselleriä – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 1 tl kokonaisia pippureita – 1  laakerinlehti – 200 ml punaviiniä – 100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml omenamehua

Kuori ja pilko sipulit. Pese ja kuivaa porkkana ja juuriselleri ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista sipulia, porkkanaa ja juuriselleriä sekä murskattua valkosipulia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree, pippurit ja laakerinlehti ja paista hetki. Lisää punaviini, Kikkomanin soijakastike sekä omenamehu ja keitä kokoon kunnes n. neljäsosa nesteestä on haihtunut. Siivilöi liemi kulhoon.

Vaihe 2

1 kg porsaankylkeä – 1  kvitteni

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Poista tarvittaessa porsaankyljestä luut. Viillä nahkaan ristikkäisiä viiltoja. Pese, kuori ja pilko kvitteni. Laita porsaankylki uunivuokaan vaiheessa 1 valmistetun liemen sekä kvittenipalasten kanssa. Paista uunissa foliolla peitettynä n. 1,5 tuntia.

Vaihe 3

400 g punakaalia – 400 g raakoja punajuuria – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike4 rkl tummaa balsamiviinietikkaa – 2 rkl hunajaa – 4 hyppysellinen hyppysellistä jauhettua kuminaa – 20 g tilliä – 20 g persiljaa

Poista punakaalista uloimmat lehdet. Jaa kaali neljään osaan, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeasti raastinraudalla. Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, balsamiviinietikka, hunaja ja kumina. Anna punakaalin ja punajuuren marinoitua liemessä. Pese ja kuivaa tilli ja persilja, silppua hienoksi ja lisää salaatin sekaan.

Vaihe 4

600 g perunoita – 4 tl suolaa

Pese perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi pois kattilasta ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.

Vaihe 5

2 rkl hunajaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kaada kastike ja kvittenit uunivuoasta kulhoon. Soseuta sileäksi. Jatka porsaankyljen paistamista 220 asteessa vielä 10 minuuttia. Sekoita Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Sivele paistettu porsaankylki seoksella. Leikkaa kylkipala neljään osaan ja tarjoile kastikkeen, perunoiden ja salaatin kera.

Resepti-ID: 1206

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1  sipuli – 1  porkkana –  ½  valkosipuli – 100 g juuriselleriä – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 1 tl kokonaisia pippureita – 1  laakerinlehti – 200 ml punaviiniä – 100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml omenamehua

Kuori ja pilko sipulit. Pese ja kuivaa porkkana ja juuriselleri ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista sipulia, porkkanaa ja juuriselleriä sekä murskattua valkosipulia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree, pippurit ja laakerinlehti ja paista hetki. Lisää punaviini, Kikkomanin soijakastike sekä omenamehu ja keitä kokoon kunnes n. neljäsosa nesteestä on haihtunut. Siivilöi liemi kulhoon.

1 kg porsaankylkeä – 1  kvitteni

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Poista tarvittaessa porsaankyljestä luut. Viillä nahkaan ristikkäisiä viiltoja. Pese, kuori ja pilko kvitteni. Laita porsaankylki uunivuokaan vaiheessa 1 valmistetun liemen sekä kvittenipalasten kanssa. Paista uunissa foliolla peitettynä n. 1,5 tuntia.

400 g punakaalia – 400 g raakoja punajuuria – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike4 rkl tummaa balsamiviinietikkaa – 2 rkl hunajaa – 4 hyppysellinen hyppysellistä jauhettua kuminaa – 20 g tilliä – 20 g persiljaa

Poista punakaalista uloimmat lehdet. Jaa kaali neljään osaan, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeasti raastinraudalla. Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, balsamiviinietikka, hunaja ja kumina. Anna punakaalin ja punajuuren marinoitua liemessä. Pese ja kuivaa tilli ja persilja, silppua hienoksi ja lisää salaatin sekaan.

600 g perunoita – 4 tl suolaa

Pese perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi pois kattilasta ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.

2 rkl hunajaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kaada kastike ja kvittenit uunivuoasta kulhoon. Soseuta sileäksi. Jatka porsaankyljen paistamista 220 asteessa vielä 10 minuuttia. Sekoita Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Sivele paistettu porsaankylki seoksella. Leikkaa kylkipala neljään osaan ja tarjoile kastikkeen, perunoiden ja salaatin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.