Paahdettua porsaankylkeä ja punajuuri-kaalisalaattia
Porsaankylki on muutakin kuin vain kesäinen grilliherkku. Hitaasti uunissa haudutettuna ja herkullisten lisukkeiden kera tarjoiltuna se sopii hienoimpaankin illallispöytään!
Ainekset
Kastikepohja:
Porsaankylki:
Punajuurisalaatti:
Perunat:
Porsaankyljen viimeistelyyn:
Valmistus
Vaihe 1
1 sipuli – 1 porkkana – ½ valkosipuli – 100 g juuriselleriä – 3 rkl rypsiöljyä – 1 rkl tomaattipyreetä – 1 tl kokonaisia pippureita – 1 laakerinlehti – 200 ml punaviiniä – 100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 ml omenamehua
Kuori ja pilko sipulit. Pese ja kuivaa porkkana ja juuriselleri ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista sipulia, porkkanaa ja juuriselleriä sekä murskattua valkosipulia rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tomaattipyree, pippurit ja laakerinlehti ja paista hetki. Lisää punaviini, Kikkomanin soijakastike sekä omenamehu ja keitä kokoon kunnes n. neljäsosa nesteestä on haihtunut. Siivilöi liemi kulhoon.
Vaihe 2
1 kg porsaankylkeä – 1 kvitteni
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Poista tarvittaessa porsaankyljestä luut. Viillä nahkaan ristikkäisiä viiltoja. Pese, kuori ja pilko kvitteni. Laita porsaankylki uunivuokaan vaiheessa 1 valmistetun liemen sekä kvittenipalasten kanssa. Paista uunissa foliolla peitettynä n. 1,5 tuntia.
Vaihe 3
400 g punakaalia – 400 g raakoja punajuuria – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 4 rkl tummaa balsamiviinietikkaa – 2 rkl hunajaa – 4 hyppysellistä hyppysellistä jauhettua kuminaa – 20 g tilliä – 20 g persiljaa
Poista punakaalista uloimmat lehdet. Jaa kaali neljään osaan, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeasti raastinraudalla. Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, balsamiviinietikka, hunaja ja kumina. Anna punakaalin ja punajuuren marinoitua liemessä. Pese ja kuivaa tilli ja persilja, silppua hienoksi ja lisää salaatin sekaan.
Vaihe 4
600 g perunoita – 4 tl suolaa
Pese perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi pois kattilasta ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.
Vaihe 5
2 rkl hunajaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kaada kastike ja kvittenit uunivuoasta kulhoon. Soseuta sileäksi. Jatka porsaankyljen paistamista 220 asteessa vielä 10 minuuttia. Sekoita Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Sivele paistettu porsaankylki seoksella. Leikkaa kylkipala neljään osaan ja tarjoile kastikkeen, perunoiden ja salaatin kera.
Resepti-ID: 1206
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä