Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa
Nopeasti ja helposti valmistuva wokki, joka sisältää mureaa naudanlihaa ja kasviksia mausteisessa kastikkeessa.
Ainekset
Päälle
Valmistus
Vaihe 1
Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää varsiparsakaali tai parsakaali kuumassa vedessä. Poista pannulta ja valuta.
Vaihe 2
Kuivaa wokkipannu, lisää 3 rkl öljyä ja kuumenna. Ruskista lihasuikaleet nopeasti öljyssä ja poista pannulta.
Vaihe 3
Kuullota ensin paprika- ja sipulisuikaleita ja sen jälkeen kevätsipulia nopeasti ja poista pannulta.
Vaihe 4
Pyyhi pannu puhtaaksi. Lisää loput öljystä ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.
Vaihe 5
Lisää kuullotetut kasvikset ja liha takaisin pannulle.
Vaihe 6
Lisää mustapippurikastike ja varsiparsakaali tai parsakaali.
Vaihe 7
Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä ja sekoita hyvin.
Vaihe 8
Koristele liha ja kasvikset ruohosipulilla, persiljalla ja tuoreella kevätsipulilla.
Vaihe 9
Valuta wokkipannuun jäänyt kastike annoksen päälle, mausta pippurilla ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.
Vinkki
Jos mustapippurikastiketta ei ole saatavilla, sekoita yhteen 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, ¼ rkl fariinisokeria, ¼ rkl worcestershirekastiketta, ½ rkl kasviöljyä, 1 rkl jauhoja, 2 ½ valkosipulinkynttä hienonnettuna, ¼ hopeasipulia hienonnettuna, ¼ rkl mustapippuria ja 2 dl lihalientä.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää 50 ml Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja jättää valkosipulin pois reseptistä.
Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Resepti-ID: 925
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä