Moong dal kurpitsalla ja mangolla
Moong dal kurpitsalla ja mangolla

Moong dal kurpitsalla ja mangolla

kokonaisaika 1 t 29 min
30 min esivalmistelut
37 min valmistus
2 min jäähdyttäminen

Kermaisessa dal-muhennoksessa on keltaisia linssejä, myskikurpitsaa, mangoa ja kookosmaitoa. Se maustetaan Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja tarjoillaan roti-leivän sekä raikkaan porkkana-inkiväärisalaatin kera.

Ainekset

2 annosta

Dal:

150 g
myskikurpitsaa
150 g
keltaisia linssejä (moong dal)
 ½ tl
kurkumaa
350 ml
vettä
60 g
salottisipulia silputtuna
100 g
punaista paprikaa kuutioina
1 rkl
kookosöljyä
2 
valkosipulinkynttä silputtuna
 ½ tl
inkivääriä raastettuna
150 ml
kookosmaitoa
50 g
mangoa isoina kuutioina
40 g
pinaattia
1 rkl
limettimehua

Roti-leipä:

150 g
täysjyvävehnäjauhoa
20 g
jauhoa kaulimiseen
100 ml
lämmintä vettä
20 g
kirkastettua voita (ghee) sulatettuna

Porkkana-inkiväärisalaatti:

150 g
porkkanaa karkeaksi raastettuna
1 rkl
inkivääriä silputtuna
1 tl
mustia sinapinsiemeniä
1 rkl
öljyä

Koristeluun:

 ½ tl
kuivattuja chilihiutaleita
Muutama korianterin lehti

Valmistus

Vaihe 1

150 g myskikurpitsaa – 150 g keltaisia linssejä (moong dal) –  ½ tl kurkumaa – 350 ml vettä – 60 g salottisipulia silputtuna – 100 g punaista paprikaa kuutioituna – 1 rkl kookosöljyä – 2  valkosipulinkynttä silputtuna –  ½ tl inkivääriä raastettuna – 150 ml kookosmaitoa – 50 g mangoa isoina kuutioina – 40 g pinaattia – 1 rkl limettimehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Kuori kurpitsa ja leikkaa se isoiksi kuutioiksi. Keitä linssejä vedessä kurpitsan ja kurkuman kera 20 minuuttia. Kuullota pannulla salottisipulia ja paprikaa kookosöljyssä 2–3 minuuttia, lisää joukkoon valkosipuli sekä inkivääri ja jatka kuullottamista 30 sekuntia. Sekoita joukkoon keitetyt linssit ja kurpitsa, lisää kookosmaito ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää mango ja pinaatti ja jatka keittämistä 1–2 minuuttia. Mausta limettimehulla ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella.

Vaihe 2

150 ml täysjyvävehnäjauhoa – 20 g jauhoa kaulimiseen – 100 ml lämmintä vettä – 20 g kirkastettua voita (ghee) sulatettuna

Sekoita 150 g jauhoja sekä vesi ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden pinnalle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi roti-leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin roti-leipää 3 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Voitele leivät kummaltakin puolelta kirkastetulla voilla ennen tarjoilua.

Vaihe 3

150 g porkkanaa karkeaksi raastettuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1 tl mustia sinapinsiemeniä – 2 rkl öljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl kuivattuja chilihiutaleita – Muutama korianterin lehti

Kuullota inkivääriä ja sinapinsiemeniä öljyssä ainakin 20 sekuntia, ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lisää raastettu porkkana, mausta Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja sekoita hyvin. Koristele dal chilihiutaleilla ja korianterin lehdillä. Tarjoile roti-leivän ja porkkana-inkiväärisalaatin kera.

Resepti-ID: 1602

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g myskikurpitsaa – 150 g keltaisia linssejä (moong dal) – ½ tl kurkumaa – 350 ml vettä – 60 g salottisipulia silputtuna – 100 g punaista paprikaa kuutioituna – 1 rkl kookosöljyä – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – ½ tl inkivääriä raastettuna – 150 ml kookosmaitoa – 50 g mangoa isoina kuutioina – 40 g pinaattia – 1 rkl limettimehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Kuori kurpitsa ja leikkaa se isoiksi kuutioiksi. Keitä linssejä vedessä kurpitsan ja kurkuman kera 20 minuuttia. Kuullota pannulla salottisipulia ja paprikaa kookosöljyssä 2–3 minuuttia, lisää joukkoon valkosipuli sekä inkivääri ja jatka kuullottamista 30 sekuntia. Sekoita joukkoon keitetyt linssit ja kurpitsa, lisää kookosmaito ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää mango ja pinaatti ja jatka keittämistä 1–2 minuuttia. Mausta limettimehulla ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella.

150 ml täysjyvävehnäjauhoa – 20 g jauhoa kaulimiseen – 100 ml lämmintä vettä – 20 g kirkastettua voita (ghee) sulatettuna

Sekoita 150 g jauhoja sekä vesi ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden pinnalle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi roti-leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin roti-leipää 3 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Voitele leivät kummaltakin puolelta kirkastetulla voilla ennen tarjoilua.

150 g porkkanaa karkeaksi raastettuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1 tl mustia sinapinsiemeniä – 2 rkl öljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl kuivattuja chilihiutaleita – Muutama korianterin lehti

Kuullota inkivääriä ja sinapinsiemeniä öljyssä ainakin 20 sekuntia, ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lisää raastettu porkkana, mausta Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja sekoita hyvin. Koristele dal chilihiutaleilla ja korianterin lehdillä. Tarjoile roti-leivän ja porkkana-inkiväärisalaatin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.