

Moong dal kurpitsalla ja mangolla
Kermaisessa dal-muhennoksessa on keltaisia linssejä, myskikurpitsaa, mangoa ja kookosmaitoa. Se maustetaan Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja tarjoillaan roti-leivän sekä raikkaan porkkana-inkiväärisalaatin kera.
Ainekset
Dal:
Roti-leipä:
Porkkana-inkiväärisalaatti:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1

150 g myskikurpitsaa – 150 g keltaisia linssejä (moong dal) – ½ tl kurkumaa – 350 ml vettä – 60 g salottisipulia silputtuna – 100 g punaista paprikaa kuutioituna – 1 rkl kookosöljyä – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – ½ tl inkivääriä raastettuna – 150 ml kookosmaitoa – 50 g mangoa isoina kuutioina – 40 g pinaattia – 1 rkl limettimehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Kuori kurpitsa ja leikkaa se isoiksi kuutioiksi. Keitä linssejä vedessä kurpitsan ja kurkuman kera 20 minuuttia. Kuullota pannulla salottisipulia ja paprikaa kookosöljyssä 2–3 minuuttia, lisää joukkoon valkosipuli sekä inkivääri ja jatka kuullottamista 30 sekuntia. Sekoita joukkoon keitetyt linssit ja kurpitsa, lisää kookosmaito ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää mango ja pinaatti ja jatka keittämistä 1–2 minuuttia. Mausta limettimehulla ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella.
Vaihe 2

150 ml täysjyvävehnäjauhoa – 20 g jauhoa kaulimiseen – 100 ml lämmintä vettä – 20 g kirkastettua voita (ghee) sulatettuna
Sekoita 150 g jauhoja sekä vesi ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden pinnalle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi roti-leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin roti-leipää 3 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Voitele leivät kummaltakin puolelta kirkastetulla voilla ennen tarjoilua.
Vaihe 3

150 g porkkanaa karkeaksi raastettuna – 1 rkl inkivääriä silputtuna – 1 tl mustia sinapinsiemeniä – 2 rkl öljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – ½ tl kuivattuja chilihiutaleita – Muutama korianterin lehti
Kuullota inkivääriä ja sinapinsiemeniä öljyssä ainakin 20 sekuntia, ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lisää raastettu porkkana, mausta Kikkoman vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja sekoita hyvin. Koristele dal chilihiutaleilla ja korianterin lehdillä. Tarjoile roti-leivän ja porkkana-inkiväärisalaatin kera.
Resepti-ID: 1602
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä










![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)







