Mitarashi-dango (mochipallerot makealla soijakastikekuorrutteella)
Ohjeet ja ainekset makealla soijakastikkeella maustettujen mochipalleroiden valmistukseen. Tämä on suosittu japanilainen jälkiruoka.
Valmistus
Vaihe 1
Makea soijakastike:
- Mittaa valkoviini kasariin ja kiehauta.
- Lisää kivennäisvesi, sokeri ja Kikkoman-soijakastike. Jatka keittämistä, kunnes sokeri on sulanut.
- Vähennä lämpöä. Sekoita perunajauhot kolmeen ruokalusikalliseen vettä. Lisää sekoittaen kiehautettuun nesteeseen. Kiehauta uudelleen ja jäähdytä sen jälkeen.
Vaihe 2
Riisijauhopallerot:
Valuta tofu huolellisesti. Laita kulhoon ja murskaa lastalla.
Vaihe 3
Lisää tahmeat riisijauhot ja vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää.
Vaihe 4
Muotoile taikinasta käsin 6 palloa, jotka ovat painoltaan noin 18 g.
Vaihe 5
Keitä kasarissa vettä ja kypsennä riisijauhopalleroita 3-4 minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja kypsennä palleroita, kunnes ne nousevat pintaan.
Vaihe 6
Valuta palleroista ylimääräinen vesi ja työnnä kuhunkin vartaaseen 3 palleroa. Voit halutessasi paistaa palleroita kevyesti kuumalla pannulla kasviöljyssä. Aseta pallerot lautasille ja kaada päälle sileäksi sekoitettua makeaa soijakastiketta. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa.
Resepti-ID: 949
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä