Mitarashi-dango (mochipallerot makealla soijakastikekuorrutteella)
Mitarashi-dango (mochipallerot makealla soijakastikekuorrutteella)

Mitarashi-dango (mochipallerot makealla soijakastikekuorrutteella)

kokonaisaika 20 min
10 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ohjeet ja ainekset makealla soijakastikkeella maustettujen mochipalleroiden valmistukseen. Tämä on suosittu japanilainen jälkiruoka.

Ainekset

6 annosta

Makeaan soijakastikkeeseen:

3 rkl
makeaa valkoviiniä
200 ml
hiilihapotonta kivennäisvettä
6 rkl
fariinisokeria
3 ½ rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)

Riisijauhopalleroihin:

150 g
pehmeää tofua
150 g
tahmeita riisijauhoja
Kasviöljyä, jos haluat paistaa pallerot
Ravintosisältö (per annos): 904 kJ  /  216 kcal
5,3 g Rasva
5,8 g Proteiini
35,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Makea soijakastike:

  1. Mittaa valkoviini kasariin ja kiehauta.
  2. Lisää kivennäisvesi, sokeri ja Kikkoman-soijakastike. Jatka keittämistä, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Vähennä lämpöä. Sekoita perunajauhot kolmeen ruokalusikalliseen vettä. Lisää sekoittaen kiehautettuun nesteeseen. Kiehauta uudelleen ja jäähdytä sen jälkeen.

Vaihe 2

Riisijauhopallerot:

Valuta tofu huolellisesti. Laita kulhoon ja murskaa lastalla.

Vaihe 3

Lisää tahmeat riisijauhot ja vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää.

Vaihe 4

Muotoile taikinasta käsin 6 palloa, jotka ovat painoltaan noin 18 g.

Vaihe 5

Keitä kasarissa vettä ja kypsennä riisijauhopalleroita 3-4 minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja kypsennä palleroita, kunnes ne nousevat pintaan.

Vaihe 6

Valuta palleroista ylimääräinen vesi ja työnnä kuhunkin vartaaseen 3 palleroa. Voit halutessasi paistaa palleroita kevyesti kuumalla pannulla kasviöljyssä. Aseta pallerot lautasille ja kaada päälle sileäksi sekoitettua makeaa soijakastiketta. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa.

Resepti-ID: 949

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Makea soijakastike:

  1. Mittaa valkoviini kasariin ja kiehauta.
  2. Lisää kivennäisvesi, sokeri ja Kikkoman-soijakastike. Jatka keittämistä, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Vähennä lämpöä. Sekoita perunajauhot kolmeen ruokalusikalliseen vettä. Lisää sekoittaen kiehautettuun nesteeseen. Kiehauta uudelleen ja jäähdytä sen jälkeen.

Riisijauhopallerot:

Valuta tofu huolellisesti. Laita kulhoon ja murskaa lastalla.

Lisää tahmeat riisijauhot ja vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää.

Muotoile taikinasta käsin 6 palloa, jotka ovat painoltaan noin 18 g.

Keitä kasarissa vettä ja kypsennä riisijauhopalleroita 3-4 minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja kypsennä palleroita, kunnes ne nousevat pintaan.

Valuta palleroista ylimääräinen vesi ja työnnä kuhunkin vartaaseen 3 palleroa. Voit halutessasi paistaa palleroita kevyesti kuumalla pannulla kasviöljyssä. Aseta pallerot lautasille ja kaada päälle sileäksi sekoitettua makeaa soijakastiketta. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.