Soijakastikkeella maustetut karitsakebakot
Maittavat kebakot valmistetaan soijakastikkeella, kuminalla ja korianterilla maustetusta karitsan jauhelihasta. Raikas jugurttikastike tasapainottaa mausteisia makuja.
Ainekset
Kastike:
Valmistus
Vaihe 1
1 pieni punasipuli – 4 valkosipulinkynttä – ½ nippu persiljaa – 2 tuoretta mintunoksaa – 400 g karitsan jauhelihaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl jauhettua korianteria – ½ tl jauhettua kuminaa – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 hyppysellinen vastajauhettua pippuria
Lisää jauhelihan sekaan murskattu valkosipuli sekä silputtu sipuli, persilja ja minttu. Lisää sen jälkeen Kikkomanin soijakastike, korianteri, kumina, oliiviöljy, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vastajauhettu pippuri. Sekoita ainekset hyvin.
Vaihe 2
Muotoile massasta pitkulaisia pötköjä, jotka voi paistaa tai laittaa vartaisiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.
Vaihe 3
½ nippu tuoretta korianteria – ½ nippu tuoretta persiljaa – 1 rkl sitruunamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 120 ml kreikkalaista jugurttia – 1 hyppysellinen pippuria
Silppua kastiketta varten korianteri ja persilja, tai soseuta ne sitruunamehun kanssa. Lisää Kikkomanin soijakastike ja jugurtti ja sekoita hyvin. Mausta pippurilla.
Vaihe 4
Ota kebakot jääkaapista ja kypsennä kuumalla grillillä 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vaiheessa 3 valmistetun kastikkeen kera.
Vinkki:
Viipaloidut kirsikkatomaatit sopivat hyvin karitsakebakkojen kanssa.
Voit tarjoilla kebakot grillatun tortillan päällä.
Resepti-ID: 1231
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä