Soijakastikkeella maustetut karitsakebakot

kokonaisaika 60 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus
30 min marinointi

Maittavat kebakot valmistetaan soijakastikkeella, kuminalla ja korianterilla maustetusta karitsan jauhelihasta. Raikas jugurttikastike tasapainottaa mausteisia makuja.

Ainekset

2 annosta
1 
pieni punasipuli
4 
valkosipulinkynttä
 ½ nippu
persiljaa
2 
tuoretta mintunoksaa
400 g
karitsan jauhelihaa
 ½ tl
jauhettua korianteria
 ½ tl
jauhettua kuminaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
1 hyppysellinen
vastajauhettua pippuria

Kastike:

 ½ nippu
tuoretta korianteria
 ½ nippu
tuoretta persiljaa
1 rkl
sitruunamehua
120 ml
kreikkalaista jugurttia
1 hyppysellinen
pippuria
Ravintosisältö (per annos): 2717 kJ  /  650 kcal
44 g Rasva
48 g Proteiini
12 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  pieni punasipuli – 4  valkosipulinkynttä –  ½ nippu persiljaa – 2  tuoretta mintunoksaa – 400 g karitsan jauhelihaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl jauhettua korianteria –  ½ tl jauhettua kuminaa – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 hyppysellinen vastajauhettua pippuria

Lisää jauhelihan sekaan murskattu valkosipuli sekä silputtu sipuli, persilja ja minttu. Lisää sen jälkeen Kikkomanin soijakastike, korianteri, kumina, oliiviöljy, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vastajauhettu pippuri. Sekoita ainekset hyvin.

Vaihe 2

Muotoile massasta pitkulaisia pötköjä, jotka voi paistaa tai laittaa vartaisiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

Vaihe 3

 ½ nippu tuoretta korianteria –  ½ nippu tuoretta persiljaa – 1 rkl sitruunamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike120 ml kreikkalaista jugurttia – 1 hyppysellinen pippuria

Silppua kastiketta varten korianteri ja persilja, tai soseuta ne sitruunamehun kanssa. Lisää Kikkomanin soijakastike ja jugurtti ja sekoita hyvin. Mausta pippurilla.

Vaihe 4

Ota kebakot jääkaapista ja kypsennä kuumalla grillillä 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vaiheessa 3 valmistetun kastikkeen kera.

Vinkki:

Viipaloidut kirsikkatomaatit sopivat hyvin karitsakebakkojen kanssa.

Voit tarjoilla kebakot grillatun tortillan päällä.

Resepti-ID: 1231

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1  pieni punasipuli – 4  valkosipulinkynttä –  ½ nippu persiljaa – 2  tuoretta mintunoksaa – 400 g karitsan jauhelihaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl jauhettua korianteria –  ½ tl jauhettua kuminaa – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 hyppysellinen vastajauhettua pippuria

Lisää jauhelihan sekaan murskattu valkosipuli sekä silputtu sipuli, persilja ja minttu. Lisää sen jälkeen Kikkomanin soijakastike, korianteri, kumina, oliiviöljy, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vastajauhettu pippuri. Sekoita ainekset hyvin.

Muotoile massasta pitkulaisia pötköjä, jotka voi paistaa tai laittaa vartaisiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

 ½ nippu tuoretta korianteria –  ½ nippu tuoretta persiljaa – 1 rkl sitruunamehua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike120 ml kreikkalaista jugurttia – 1 hyppysellinen pippuria

Silppua kastiketta varten korianteri ja persilja, tai soseuta ne sitruunamehun kanssa. Lisää Kikkomanin soijakastike ja jugurtti ja sekoita hyvin. Mausta pippurilla.

Ota kebakot jääkaapista ja kypsennä kuumalla grillillä 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile vaiheessa 3 valmistetun kastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.