Matcha-juustokakku hedelmäjalokivillä
Täyteläisessä juustokakussa yhdistyvät vihreän matcha-teen maanläheiset maut sekä kuivattujen hedelmien makeus. Ihastuttava ja uniikki jälkiruoka!
Ainekset
Pohja:
Täyte:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
120 g tummia keksejä – 70 g voita
Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimen silppurilla ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle (halkaisija 18 cm) ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Vaihe 2
250 g tuorejuustoa – 1 rkl matcha-teejauhetta – 60 g tomusokeria – 40 g vehnäjauhoja – 1 tl sitruunan kuorta – 1 tl appelsiinin kuorta – 1 kananmuna – 120 ml kermaviiliä – 20 g rusinoita – 20 g kuivattuja karpaloita – 20 g kuivattuja aprikooseja – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sekoita tuorejuusto, teejauhe, tomusokeri, jauhot, sitruunan ja appelsiinin raastettu kuori, kananmuna ja kermaviili sileäksi seokseksi. Lisää sitten pieniksi pilkotut hedelmät ja Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 3
20 g suolattuja manteleita
Kaada vaiheen 2 täyte jäähtyneen pohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa 6 tuntia paistamisen jälkeen.
Koristele kakku silputuilla manteleilla.
Resepti-ID: 1362
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä