Marinoidut seitanvartaat

kokonaisaika 90 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus
60 min marinointi

Kasvipohjainen seitan sopii loistavasti grillattavaksi! Seitan marinoidaan ensin soijakastikkeessa, jossa on seesamiöljyä ja kuminaa. Vartaat tarjoillaan raikkaan kvinoasalaatin kera.

Ainekset

2 annosta
300 g
maustamatonta seitania
3 rkl
öljyä
1 rkl
jauhettua kuminaa
1 tl
valkosipulimurskaa
1 tl
silputtua sipulia
1 rkl
ravintohiivahiutaleita
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä

Kvinoasalaatti:

150 g
kvinoaa
3 rkl
öljyä
1 
valkosipulinkynsi
1 rkl
seesaminsiemeniä
 ½ nippu
korianteria
 ½ nippu
kevätsipulia
1 
kurkku
suolaa ja pippuria maun mukaan

Lisäksi:

2 rkl
paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
1 
limetti tarjoiluun
Ravintosisältö (per annos): 3014 kJ  /  721 kcal
29 g Rasva
51 g Proteiini
60 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g maustamatonta seitania – 3 rkl öljyä – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl jauhettua kuminaa – 1 tl silputtua valkosipulia – 1 tl silputtua sipulia – 1 rkl ravintohiivahiutaleita – 1 rkl riisiviinietikkaa – 1 tl seesamiöljyä

Leikkaa seitan suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, Kikkomanin soijakastike, kumina, silputtu valkosipuli ja sipuli, hiivahiutaleet, etikka ja seesamiöljy. Peitä seitan marinadilla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään yksi tunti.

Vaihe 2

150 g kvinoaa – 2 rkl öljyä – 1 tl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1  valkosipulinkynsi – 1 rkl seesaminsiemeniä

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen Kikkoman Chilikastike Kimchille, silputtu valkosipuli ja seesaminsiemenet. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jäähtynyt, sekoita se kvinoaan.

Vaihe 3

 ½ nippu korianteria –  ½ nippu kevätsipulia – 1  kurkku – 1 rkl öljyä – suolaa ja pippuria maun mukaan

Silppua korianteri ja kevätsipulit. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita vaiheessa 2 valmistettu kvinoa, korianteri, kevätsipuli, öljy ja kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

2 rkl paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä – 1 rkl mustia seesaminsiemeniä – 1  limetti tarjoiluun

Grillaa seitan vartaissa tai paloina. Ripottele seitanin päälle seesaminsiemeniä ennen grillaamista. Kypsennä, kunnes seitan on kullanruskeaa ja pinnalta hiukan rapeaa. Tarjoile salaatin ja limetin kera.

Vinkki:

Voit korvata seitanin tofulla.

Seitania voi valmistaa myös itse: tee taikina jauhoista ja vedestä (1 kg jauhoja ja 300–350 ml vettä). Laita taikina kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes vesi on maitomaista. Kaada vesi pois ja täytä kulho puhtaalla vedellä. Jatka vaivaamista ja vaihda vesi useaan kertaan, kunnes taikinasta on jäljellä n. ¼ alkuperäisestä määrästä. Näin tärkkelys peseytyy pois taikinasta, ja jäljelle jää vain gluteeni.

Resepti-ID: 1234

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g maustamatonta seitania – 3 rkl öljyä – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl jauhettua kuminaa – 1 tl silputtua valkosipulia – 1 tl silputtua sipulia – 1 rkl ravintohiivahiutaleita – 1 rkl riisiviinietikkaa – 1 tl seesamiöljyä

Leikkaa seitan suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, Kikkomanin soijakastike, kumina, silputtu valkosipuli ja sipuli, hiivahiutaleet, etikka ja seesamiöljy. Peitä seitan marinadilla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään yksi tunti.

150 g kvinoaa – 2 rkl öljyä – 1 tl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1  valkosipulinkynsi – 1 rkl seesaminsiemeniä

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen Kikkoman Chilikastike Kimchille, silputtu valkosipuli ja seesaminsiemenet. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jäähtynyt, sekoita se kvinoaan.

 ½ nippu korianteria –  ½ nippu kevätsipulia – 1  kurkku – 1 rkl öljyä – suolaa ja pippuria maun mukaan

Silppua korianteri ja kevätsipulit. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita vaiheessa 2 valmistettu kvinoa, korianteri, kevätsipuli, öljy ja kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 rkl paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä – 1 rkl mustia seesaminsiemeniä – 1  limetti tarjoiluun

Grillaa seitan vartaissa tai paloina. Ripottele seitanin päälle seesaminsiemeniä ennen grillaamista. Kypsennä, kunnes seitan on kullanruskeaa ja pinnalta hiukan rapeaa. Tarjoile salaatin ja limetin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.