Marinoidut seitanvartaat
Kasvipohjainen seitan sopii loistavasti grillattavaksi! Seitan marinoidaan ensin soijakastikkeessa, jossa on seesamiöljyä ja kuminaa. Vartaat tarjoillaan raikkaan kvinoasalaatin kera.
Ainekset
Kvinoasalaatti:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
300 g maustamatonta seitania – 3 rkl öljyä – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl jauhettua kuminaa – 1 tl silputtua valkosipulia – 1 tl silputtua sipulia – 1 rkl ravintohiivahiutaleita – 1 rkl riisiviinietikkaa – 1 tl seesamiöljyä
Leikkaa seitan suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, Kikkomanin soijakastike, kumina, silputtu valkosipuli ja sipuli, hiivahiutaleet, etikka ja seesamiöljy. Peitä seitan marinadilla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään yksi tunti.
Vaihe 2
150 g kvinoaa – 2 rkl öljyä – 1 tl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille – 1 valkosipulinkynsi – 1 rkl seesaminsiemeniä
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen Kikkoman Chilikastike Kimchille, silputtu valkosipuli ja seesaminsiemenet. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jäähtynyt, sekoita se kvinoaan.
Vaihe 3
½ nippu korianteria – ½ nippu kevätsipulia – 1 kurkku – 1 rkl öljyä – suolaa ja pippuria maun mukaan
Silppua korianteri ja kevätsipulit. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita vaiheessa 2 valmistettu kvinoa, korianteri, kevätsipuli, öljy ja kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 4
2 rkl paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä – 1 rkl mustia seesaminsiemeniä – 1 limetti tarjoiluun
Grillaa seitan vartaissa tai paloina. Ripottele seitanin päälle seesaminsiemeniä ennen grillaamista. Kypsennä, kunnes seitan on kullanruskeaa ja pinnalta hiukan rapeaa. Tarjoile salaatin ja limetin kera.
Vinkki:
Voit korvata seitanin tofulla.
Seitania voi valmistaa myös itse: tee taikina jauhoista ja vedestä (1 kg jauhoja ja 300–350 ml vettä). Laita taikina kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes vesi on maitomaista. Kaada vesi pois ja täytä kulho puhtaalla vedellä. Jatka vaivaamista ja vaihda vesi useaan kertaan, kunnes taikinasta on jäljellä n. ¼ alkuperäisestä määrästä. Näin tärkkelys peseytyy pois taikinasta, ja jäljelle jää vain gluteeni.
Resepti-ID: 1234
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä