Lohivartaat ja dippikastike

kokonaisaika 140 min
20 min esivalmistelut
120 min marinointi

Ainekset

8 annosta
600 g
ruodotonta ja nahatonta lohta, leikattuna kuutioiksi
limettilohkoja tarjoiluun
kevätsipulia ohuina renkaina (haluttaessa koristeluun)

Teriyaki-dippi:

2 tl
hienoksi raastettua inkivääriä
 ½ tl
wasabitahnaa
puolikkaan limetin mehu

Chili-majoneesidippi:

4 rkl
kevytmajoneesia
1 rkl
chilikastiketta
Ravintosisältö (per annos): 857 kJ  /  204 kcal
13,4 g Rasva
16,7 g Proteiini
3,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Nosta lohikuutiot kulhoon ja kaada päälle gluteeniton Teriyaki-marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna grillitikkujen liota vedessä marinoinnin ajan.

Vaihe 2

Dippikastikkeiden valmistus: Sekoita 1 rkl gluteenitonta Teriyaki-marinadia, raastettu inkivääri ja wasabitahna tahnamaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vähitellen loput gluteenittomasta Teriyaki-marinadista sekä limetin mehu. Valmista chili-majoneesidippi sekoittamalla majoneesi ja chilikastike keskenään erillisessä kulhossa.

Vaihe 3

Työnnä jokaiseen grillitikkuun 3 lohikuutiota. Kuumenna grilli tai grillipannu ja paista vartaita jokaiselta puolelta 3 minuuttia. Tarjoile paistetut vartaat dippikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja, joista jokainen voi puristaa mehua kalan päälle. Halutessasi voit ripotella dippikastikkeiden päälle kevätsipulia. 

Resepti-ID: 211

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Nosta lohikuutiot kulhoon ja kaada päälle gluteeniton Teriyaki-marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna grillitikkujen liota vedessä marinoinnin ajan.

Dippikastikkeiden valmistus: Sekoita 1 rkl gluteenitonta Teriyaki-marinadia, raastettu inkivääri ja wasabitahna tahnamaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vähitellen loput gluteenittomasta Teriyaki-marinadista sekä limetin mehu. Valmista chili-majoneesidippi sekoittamalla majoneesi ja chilikastike keskenään erillisessä kulhossa.

Työnnä jokaiseen grillitikkuun 3 lohikuutiota. Kuumenna grilli tai grillipannu ja paista vartaita jokaiselta puolelta 3 minuuttia. Tarjoile paistetut vartaat dippikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja, joista jokainen voi puristaa mehua kalan päälle. Halutessasi voit ripotella dippikastikkeiden päälle kevätsipulia. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.